Przyznam szczerze, że jest to spółka na której aż przyjemnie się "siedzi". Kurs systematycznie rośnie, spekuły brak, w arkuszu znacznie więcej chętnych na zakup akcji niż sprzedaż. Do tego absolutnie doskonałe wyniki, spadek zadłużenia, skup akcji, obietnica dywidendy... No i dziś nowy historyczny rekord kursu oraz znacznie wyższe niż w poprzednich latach wyniki sprzedaży za październik. Pozdrawiam akcjonariuszy - nie oddawać, a będzie tylko lepiej !
ja nie oddaje jak juz wspominalem, przynajmniej do 2-3q 21 , chyba ze w nowym roku trafi sie jakies konkretne zaskakujące pozytywnie info... to trzymam dluzej!
Jak spekuła się dorwie i zacznie się spektakularny wzrost to będzie sygnał do ucieczki.Póki co faktycznie,spekuły i typowych kolarzy leszczy brak.To mi się podoba
właśnie szkoda że nikt mi nie wrzucił po 3.20 ;/ 3.38 minumum było, kurs powoli 3.4-3.6 będzie uklepywać, wyniki za listopad będą wyższe niż za październik i dalej up, trochę kółek teraz będzie to nieuniknione ale dobrze się wymiesza
Ja się pochwalę że akurat 3.38 było moje więc mi się udało dobrać. Ja akcje dokupuje od 1.4 i zamierzam trzymać conajmniej 2lata, bo dywidenda powinna być bardzo dobra za 2020 dostaniemy minimum 20gr. I to mi wystarczy jako częściowa realizacja zysku.
Trochę się zagalopowałeś z tą dywidendą. Zysku netto będzie jakieś 12-13 mln zł. Akcji (uwzględniając, że 3300000 akcji ma być umorzone) będzie 42190910 sztuk. Daje to ok. 30 gr zysku na akcję. Minimum wg polityki dywidendendowej to 20% zysku spółki, czyli 6 gr !
Wczoraj przeciążył się serwer obsługujący SFD.PL. Black friday'owe promocje mogą mieć spory wpływ na listopadowe wyniki. Chyba, że to efekt FAME MMA , spółke mogł poznać już każdy.
wyniki za listopad powinny być rewelacyjne :) ta promocja z 2 listopada plus fame przyniosą sporo nowych klientów, którzy co ważne zostaną na przyszłość... coraz wiecej osób postronnych już wie i kojarzy co to jest sfd, oczywiście większość z nich nie wie że firma jest notowana :) ja zakładam że dywidenda będzie wyższa niż 20% obstawiam około 40% czyli około 12-13gr co implikuje przy obecnym kursie 4% brutto. całkiem nieżle. Natomiast w przyszłym roku będzie 2x tyle bo firma zeobi 25milionów zysku netto.... i kurs do tego czasu będzie zgecydowanie powyżej 6zł :)