• wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~obywatel-M [37.47.0.*]
    j. w.
  • Re: wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    dokładnie w piatek
  • Re: wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~obywatel-M [37.47.0.*]
    Jakie są przewidywania ? Będą zyski, czy strata ?
    wieczorem postaram się z grubsza oszacować
    No dobra... Szczerze mowiąc nie bardzo mam czas i możliwości, aby to jakoś gruntownie teraz przeanalizować i spróbować bardzo dokładnie to oszacować, ale na tyle na ile mogę i w oparciu o dane historyczne które są dostępne i na podstawie własnej intuciji obstawiam tak:

Wyniki za III nie powinny być złe, abym powiedzial ze nawet dobre. Głównie ze względu na fakt, że w trzecim kwratale w końcu przekazali klientom opóznione ze względu na wczesniejszy brak pozwolenia mieszkania z kolejnego etapu Zielonych Tarasów w Rzeszowie.

Mój typ za III kwartał to 26,2 milionów przychodów i jakieś  1,9 miliona zysku netto, co narastająco od początku roku da wynik 63,3 mln przychodów i 4,4 mln zysku netto.

Czy trafiłem? Tradycyjnie… czas pokaże. Już w piatek.
    Pfff… Oczywiscie mialem na myśli Osiedle Marina w Lublinie, a nie Zielone Tarasy w Reszowie. Reszta bez zmian.
  • Re: wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~MIŚŚŚŚ [217.97.85.*]
    Zapewne trafiłeś,dzięki,będzie dobrze,pozdrawiam.
  • Re: wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~Gallileo [83.6.212.*]
    No i już wszystko wiadomo. Wynik trzeciego kwartału to 19,8 mln przychodów i 1,4 mln zysku netto, co narastająco od początku roku daje 56,8 mln przychodów i 4,0 mln zysku netto. No cóż. Z zyskiem w miarę trafiłem, przychody trochę przeszacowałem. Tak czułem, że tutaj być może podszedłem zbyt optymistycznie. Mimo wszystko liczyłem tutaj na więcej, zwłaszcza ze przekazywane w tym kwartale były mieszkania głównie w Lublinie (czyli obok Rzeszowa najdroższe ceny na m2). Troche też nie wziąłem pod uwagę faktu, że były to mieszkania (ze wzgledu na opóznienie brakiem pozwolenia na uzytkowanie) sprzedane tak naprawdę dwa, trzy lata temu, gdzie te ceny były dużo niższe niz obecnie.
  • Re: wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~obywatel-M [37.47.0.*]
    wartość księgowa za akcję - 2,36 zł.
    przypuszczam , że wartość akcji będzie nadal rosła.
  • Re: wkrótce ogłoszenie wyników. Autor: ~Gallileo [83.6.212.*]
    Tu nawet nie ma co przypuszczac bo przynajmniej jesli chodzi o kolejne wyniki to sprawa jest jasna. Wartość księgowa dzieki rozliczeniu Wikana Square w wynikach za cały 2020 rok na pewno urośnie. To co bedzie potem to juz zalezy od rozwoju sytuacji. Jesli na rynku nieruchomosci nie wydarzy sie cud i sprzedaz mieszkan nie wroci do poziomów zbliżonych do tych sprzed pandemii to niestety, ale ta wartosć w kolejnych kwartałach spadnie.
[x]
WIKANA 0,00% 8,00 2026-05-15 15:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.