• Kapitalizacja Autor: ~Bohater [5.173.128.*]
    Czemu jest tutaj aż taka kapitalizacja? Nie uważacie że jeśli firma ma 200 mln kapitalizacji to powinna to być już dość spora działalność jak na Polskie warunki?
    A tutaj co mamy? Nie naganiam na spadki ale chciałbym wiedzieć z czego oni planują kręcić 20-50 mln zysku rocznie w niedalekiej przyszlosci
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Ozen [103.216.196.*]
    200 to jest tylko na papierze. Sprawdź ile papieru jest w obrocie, poczytaj, doinformuj się, a dopiero potem pytaj.
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Bohater [5.173.128.*]
    Wiem ile jest FF, to jest 2-3mln akcji a obrót na tych akcjach jak w warzywniaku. Dla mnie te 200 mln to jest szok, np. do takiego Columbusa, który jednak ostro działa i ma 2 mld więc tylko 10 razy więcej. Tutaj szczycimy się 30 stacjami ładowania dla VW, to jest przecież śmieszne. Tak jakby Columbus chwalił się zamontowaniem fotowoltaiki na 300 domach. Oni tyle montuje w 2 dni. Wg mnie te akcje powinny chodzić po maksymalnie 2 zł a nie 20. Ale skąd się wzięła taka banka tutaj, tego nie rozumiem
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Ozen [45.92.32.*]
    Czyli kompletnie nic nie wiesz o spółce. Ktoś chętny cię wyręczyć w zdobywaniu wiedzy? Bo ja nie.
    Spróbuj mi to wytłumaczyć bo naprawdę poszukuję spółek do zainwestowania na 5-10 lat, bo być może wtedy będę potrzebował większego kapitału na budowę własnego domu. Mam nadzieję, że jest to jedna z takich spółek. Prosze
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Kuku [89.64.45.*]
    No. Czyli niedługo Nexity urośnie 100%. Przynajmniej. Leszcze troskliwe i zmartwione wychodzą z zapytaniami. Jak ja się cieszę. To tak jak na Columbusie jak poszedł z 3 na 50pln. Pięknie. Goście rozmawiają o kapitalizacji. Zaraz powiedzą o c/z albo przychodach. To idźcie na tauron. Tam jest stabilnie i wszystko jasne :D Uuu, idą dobre czasy dla Nexity, dobre czasy skoro leszcze się martwią wyceną :D
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~deka [81.190.41.*]
    Stary oni tylko drukują akcje. Zanim tu będzie jakiś normalny zysk to będziemy mieli przełom 2022-2023. Do tego czasu akcji będzie kilka razy więcej, a kurs w okolicach 5 zł :) Łosie siedzą i liczą miesiące, nie wiedząc, że ich kroją i dorzucają do pieca. Kurs spada i będzie spadał. Tutaj jeszcze niedawno była kapitalizacja 60 mln. Dodrukowali i jest 200mln pomimo, że kurs spadł z 30 na 20 :)
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~deka [81.190.41.*]
    Wystarczy spojrzec na ilosc pobran aplikacji Nexity i uzmyslowic sobie, ze w Polsce nie ma takich aut. Jest ich dopiero 1500 sztuk :))), a spalinowców jest 26 mln aut :) Także sobie poczekają na kokosy. Połowa pewnie odsprzeda akcje na grubej stracie.
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Ozen [45.92.32.*]
    O proszę, troskliwy hejter "deka" wylazł z nory. :)
  • Re: Kapitalizacja Autor: dzban [178.37.77.*]
    Samochodów elektrycznych i hybrydowych jest w zarejestrowanych w Polsce obecnie ponad 17000 a październik był rekordowym miesiącem jeśli chodzi o przyrost nowych pojazdów.

https://www.samar.pl/__/3/3.a/110257/Auta-z-wtyczk%C4%85---ile-jest-ich-w-Polsce-.html?locale=pl_PL
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~dzban [178.37.77.*]
    Ilość zarejestrowanych samochodów elektrycznych i hybrydowych w Polsce rośnie od 10 lat o 87% średniorocznie. Kolejne państwa deklarują, że do 2030 ograniczą możliwość jeżdżenia samochodami spalinowymi. Nexity sp. z.o.o., w której Nexity Global S.A ma 100% udziałów, oferuje dostęp do 60000 stacji ładowania, w tym również niewielki odsetek w Ameryce Północnej, Południowej, Azji i Australii. Ładowarki w Warszawie chodzą 24/7 (można to śledzić na stronie Nexity i oczywiście w aplikacji). Spółka ma ogromne finansowanie w postaci 12x większego Columbusa. Prezes Zarządu ma spory udział w spółce. Mam wymieniać dalej argumenty dlaczego ta spółka jest tak dobra?
    Panowie pytałem o co innego. Proszę mi wyjaśnić jeśli ktoś będzie taki mily
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Kuku [46.204.3.*]
    Nie wiem co tu wyjaśniać. Spółka jest o krok od boomu w swojej branży. Robi zaawansowane rzeczy, ma wsparcie dużych graczy jak Columbus. Do tego wszystko, dosłownie wszystko wokół jej sprzyja. Regulatorzy, w tym największy czyli UE, ogólnoświatowe odejście od węgla, nawet moda na ekologię. Dosłownie wszystko. Giełda nigdy nie wycenia teraźniejszości a przyszłość Nexity jest bliżej niż się niektórym wydaje. Popatrz na reklamy aut, już teraz głównie elektryki. Tak volkswagen dobrze wie jaki potencjał ma Nexity skoro podpisali umowę. A założe się, że zaraz pójdą kolejne firmy, grube firmy. Tego już nie da się powstrzymać. Wg mnie kapitalizacja jest śmiesznie niska. Jak już wszystko będzie wiadomo to wtedy będziesz miał tu drugiego Columbusa i wtedy na zakupy za późno bo akcje >50. Do tego jeżeli zaistnieją a jestem tego pewien w energetyce rozproszonej to... Nie wiem czy pytasz poważnie czy sprzedałeś i chcesz kupić ale nie przegap momentu :)
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Abcd [31.175.102.*]
    Również odeślę do lektury, na przykład informacji linkowanych na tym forum, ale przede wszystkim do wywiadów z Dawidem Kmiecikiem, których w necie nie brakuje.
    Z wypowiedziami Dawida Zielińskiego też oczywiście warto się zapoznać. No i świeże informacje o Saule mogą być pewnym drogowskazem...jeśli tylko poszukasz między wierszami, podedukujesz. :)
    Żadna spółka technologiczna nie poda ci na tacy swoich przewag. Karty będą odkrywać najpóźniej jak się da. Od ciebie zależy co z tym zrobisz.
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Kuku [89.64.45.*]
    Aaa. I jeszcze tylko raz jeden, dosłownie raz jeden napiszę. Nie wiem jak leszcze liczą ten free float. To jest matematyka forum. Na rynku akcji notowanych tej spółki już praktycznie nie ma. Wystarczy odjąć nową emisję od dawnego everesta. I od tego to co mają duzi zawodnicy... Czekajcie, święta nadchodzą :D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kapitalizacja Autor: dzban [178.37.77.*]
    Za rok sprzedamy ten papier funduszom i będziemy zarobieni, oni kupią to co najmniej kilkukrotnie drożej.
    Ja mam średnia po 17. Może nie jest to najniżej ale też górka to nie jest
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Zielonyjak [91.18.231.*]
    A ja po 18,4
  • Re: Kapitalizacja Autor: ~Robert [84.124.163.*]
    NOI SUPER
    KAŻDY ZAROBIONY ALE SPÓŁKA
    no to spoko
[x]
NEXITY -7,63% 1,09 2026-05-13 16:25:00