• Moja rada Autor: ~11 [193.200.123.*]
    Sprzedać wszystkie nieruchomości póki cena jeszcze się trzyma, kasę rozdać akcjonariuszom i się rozejść. Czasu coraz mniej.
  • Re: Moja rada Autor: ~XCV [159.220.75.*]
    Sądzisz, że ceny polecą na pysk? To całkiem możliwe, ale triton ma jeszcze sporo miejsca na potencjalne spadki wartości nieruchomości, bo w górę ich nie przeszacowywali.

Weźmy dla przykładu nieruchomości inwestycyjne w raporcie rocznym:

"Szacowana wartość godziwa wszystkich nieruchomości inwestycyjnych Grupy, wynosiła 57.115 tys. złotych, a ich sumaryczna wartość księgowa wynosiła 37 777 tys. złotych."

Zapewne dziś wciąż mogliby na rynku sprzedać to po cenie znacznie przewyższającej wartość księgową.

Z drugiej strony po wybudowaniu domów / mieszkań i sprzedawaniu ich w cenie rynkowej ciągle dają radę wyceniać część zapasów według wartości możliwej do odzyskania mimo zabudowania na tanim gruncie. Gdzieś tam chyba ładnie kasa się rozchodzi...

Ech, powinni tak czy siak zrobić tak, jak mówisz, ale oni mają nas gdzieś. Ależ to jest dziadowska spółka!

Drobnych jest tu za mało, by coś wskórać, ale nie rozumiem, o co chodzi w postępowaniu Value FIZ, czyli Agiofunds TFI?

Na Ceramice Nowagala powalczyli. W sprawie Krynicy Vitamin walczą jak lwy i polecieli do sądu. A Tritona mają gdzieś.
  • Re: Moja rada Autor: ~Gosc [83.4.242.*]
    nareszcie zaczynaja walczyc i tu w Tritonie
  • Re: Moja rada Autor: ~wojt [178.235.176.*]
    jak juz dali taki sygnał szmagalskim to zakładam ze moga miec wiecej akcji zapakowane (albo np wdowa po Dzieniu moze dołączyc do walczacej dwójki) by np wrzucic kogos do RN moze zarzadu? zakładam ze cos tu sie bedzie działo
  • Re: Moja rada Autor: ~Murek [31.60.22.*]
    Dlatego warto podjechać na najbliższe walne. Wdowa czy córka po Dzienio to kapitał szmagalskich. Dzienio miał inne biznesy razem ze szmagalskim więc nie sądzę aby przeszła do opozycji. Warto poszperać w KRS.
  • Re: Moja rada Autor: ~dzik [5.173.17.*]
    cos sie dzieje
    10k i kurs +11%
    100k akcji moze kurs wywalic w okolice wartosci ksiegowej (tej zanizonej)
  • Re: Moja rada Autor: ~Murek [31.60.9.*]
    Samo nic się nie wydarzy, czekamy na walne i tam zobaczymy co i jak
  • Re: Moja rada Autor: ~Jack [31.60.9.*]
    To jest czas akumulacji papiera. Miejsca w dol praktycznie już nie ma patrząc na kapitalizację. Z prawej stoi animator z akcjami i można od niego podbierać.
  • Re: Moja rada Autor: ~jack [37.47.109.*]
    moja rada, tu będzie 4 PLN w tym roku.

o to zadba porozumienie akcjonariuszy. siedzieć i czekać na rozwój wypadków. siedzieć oczywiście na akcjach.
  • Re: Moja rada Autor: ~dzik [178.235.176.*]
    Moze i tak.
    Najsmieszniejsze jest to ze Triton chyba tych swoich mieszkan na Kampinosie czy na Country nie chce sprzedawac bo dostepność oferty do przejrzenia jest żadna. Jak bym chciał coś kupic to bym wrócił na ich strone jak juz nigdzie nic bym nie znalazł.
    Inni sie przescigajac by pokazac mieszkanie wizualizacje a tu ... przykładowe mieszkanie ciekawe czemu nie zależy im na sprzedaży? działąją na niekorzyść firmy?
  • Re: Moja rada Autor: ~Jack [37.47.109.*]
    Może mają klienta na wszystko, czyli jakiś fund zagraniczny. Nie zdziwilbym sie.
  • Re: Moja rada Autor: ~Dzik [178.235.176.*]
    Zagraniczny to może nie ale jakiemuś polskiemu developerowi mogą się zaprzedac
[x]
TRITON 15,60% 3,26 2025-09-17 15:02:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.