• Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~Borcejn [5.173.169.*]
    na OGROMNY pakiet 49 akcji. Na więcej mnie stać.
    Czy to znaczy, że jestem biedakiem?
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~Kriss [83.4.54.*]
    A ja się nie zapisałem bo oferta opiewa aż na ca 1,4 mln akcji i jak ta cała ilość wejdzie do obrotu to duże spadki gwarantowane. Cała oferta to aż za 365 mln zł po cenie maksymalnej. Kto to kupi???Fundusze marnie przęda a szykują się naprawde wielkie gamingowe ipo jak PCF czy Huuuge. Tam trzeba akumulować kasę.
    Zastanawiam się natomiast nad zakupem akcji Pure Biologics. Zobacze w poniedziałek jaka będzie cena sprzedaży i zainteresowanie funduszy.
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~hoj [83.19.123.*]
    A ja kupuje pod dywidendę .
    Ile płaci dywidendy ten twój Pure Biologics ? Nie płaci bo nie ma zysków ? Szkoda :)
    ~hoj.
    A to kupuj. Nikt ci nie broni? Ja wole płacić za innowacyjność w b.perspektywicznej branży biotechnologicznej dlatego stawiam na Pure.
    Była juz taka spolka, ktora kusiła dywidenda i nic nie sprzedała. Wiesz oczym mówie... CANAL+.
    Mimo,że parametry oferty sprzedazy były ok i indywidualni nie zawiedli to fundusze nie dopisały. Tutaj oferta akcji jest warta aż ponad 370 mln zł. Czy fundusze na nią stać skoro przed nami w grudniu dwie wielkie oferty ipo firm gamingowych?
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~wow [83.6.111.*]
    Nie wiem na co liczysz, na mniejsza redukcję? :D Porównujesz pierniki do wiatraków. Fundy nie kupily Canal+ bo to martwy rynek a model C+ nie ma perspektywy wzrostu mają swoją bazę klientów i ona już się nie zwiększy, ostatnio poprawili trochę wyniki jedynie przez że podnieśli marżę, ale juz dalej tego robić nie mogą bo nawet klient premium nie będzie chciał tyle płacić (a to jest właśnie baza stałych klientów c+). Śmieci natomiast to gwałtownie rosnący rynek, stawki rosną a firm takich jak ta brak. W całej Polsce stawki za wywóz śmieci wzrosły o 100%. Zarówno prywatnie, opłaty śmieciowe w gminach jak i opłaty za przejęcie obowiązku recyklingu w sektorze przedsiębiorstw. Brakuje mocy przerobowych i po dokumenty recyklingowe stoi się w kolejkach. A zaostrzane prawo unijne i polskie tylko zwiększy ceny i marżę. Wiem o czym mówię więc trochę mnie śmieszy to co piszesz. Zwiększenie FF zwiększy właśnie możliwość wzrostu wyceny, jak chcesz zeby rosło jak nie ma obrotów.
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~wow [83.6.111.*]
    Nie wspominając już o ostatnio wprowadzonym zakazie eksportu śmieci do Chin które odbierały od nas po taniości miliony ton odpadów...
    Każdy ma własny rozum i robi to co chce. Jesli miałbym kupić akcje tej społki to raczej po debiucie na giełdzie bo na pewno ceny spadną. Teraz ciekawi mnie jaki będzie popyt w ofercie ale o tym się dowiemy 27 bm.
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: adam.1983 [31.60.5.*]
    Dnia 2020-11-22 o godz. 12:44 ~Kriss napisał(a):
    > ~hoj.
    > A to kupuj. Nikt ci nie broni? Ja wole płacić za innowacyjność w b.perspektywicznej branży biotechnologicznej dlatego stawiam na Pure.
    > Była juz taka spolka, ktora kusiła dywidenda i nic nie sprzedała. Wiesz oczym mówie... CANAL+.
    > Mimo,że parametry oferty sprzedazy były ok i indywidualni nie zawiedli to fundusze nie dopisały. Tutaj oferta akcji jest warta aż ponad 370 mln zł. Czy fundusze na nią stać skoro przed nami w grudniu dwie wielkie oferty ipo firm gamingowych?

O brak hajsu funduszy to ty się nie martw, na allegro 4mld nie wykręciła ulica więc kasy mają, ale czy zechcą wejść w ofertę takiej małej spółki to już tylko oni wiedzą. Niemniej branża odpadów jest bardziej perspektywiczna niż C+ tam nie było żadnego potencjału do wzrostu zysków to i nikt nie chciał akcji.
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~mer [89.64.80.*]
    spółek smieciowych w Polsce nie brakuje, ale tych na prawdę perspektywicznych właściciele nie sprzedają na giełdzie. Sprzedałbyś kurę znoszącą złote jaja? Ja nie i fakt, że oni sprzedają sugeruje, że to napompowany balon i najlepszy moment na pozbycie sie po zawyzonej cenie.
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~Mędrzec [37.47.86.*]
    Wziąłem za 100k a ty patrz jak się inwestuje i jątrz i ujdaj ...
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: adikato [89.64.40.*]
    powodzenia!
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~Me [5.173.0.*]
    Poki co to sie zapisales. A ile dostales?
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~NieWiem [5.173.144.*]
    To jak będzie, dopuszczenie do obrotu w poniedziałek?

Czy może już w piątek, ale po godzinach sesji, czyli po 17?
    To by chyba było najrozsądniejsze rozwiązanie.

Nic nie napisali, nic nie wiadomo. Nieładnie.
  • Re: Zapisałem się nieśmiało... Autor: ~zai [109.173.144.*]
    Wpierw kasa musi zniknąć i następnie różnica wrócić na konto
[x]
MOBRUK 3,79% 301,00 2025-10-10 17:03:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.