• piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: kubson77 [37.248.212.*]
    Patrząc na arkusz zleceń na zamknięciu piątkowej sesji widać, że zainteresowanie akcjami SFD rośnie - w piątek mieliśmy na koniec sesji chętnych na prawie 1,5 razy więcej akcji niże oferowano w arkuszu po stronie sprzedaży. To dobrze wróży....
    Lada moment SFD opublikuje przychody za październik - pokażą one jak jest tendencja. Jak obstawiacie - powrót do poziomu lipca-sierpnia, czyli około 15 mln zł przychodu, czy jednak nowe szczyty czyli bliżej 20 mln przychodu? Sezonowość cieżko tu ocenić, bo w 2018 roku październik był najlepszy w całym roku (13 mln zł, na tle średniej 10,9 mln), w 2019 roku październik przyniósł ok. 12 mln, co prawie dokładnie odpowiadało średniorocznemu wynikowi z 2019). W roku 2020 po 9 miesiącach mamy dokładnie 16,5 mln zł średniomiesięcznego przychodu. A więc jak szacujecie - podwyższamy średnią ?

• Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: ~KK [5.184.118.*]
    15 będzie bardzo ok, wszystko powyżej in plus
  • Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: ~RafalZ [188.47.62.*]
    Z racji, że moja wycena docelowa jest o wiele wyższa niż obecny kurs, mam też dość wysokie oczekiwania co do wysokości przychodów.
    Oczekuję, że październikowy przychód przekroczy 16,5 mln zł.
  • Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: kubson77 [37.248.212.*]
    Zobaczymy. Ja też Rafale wsiadłem tu raczej na dłużej i wycena w moim arkuszu ewentualnych dezinwestycji zakłada jeszcze całkiem spore pole do wzrostów. Osobiście za sukces będę uważał 200 mln przychodów i 12 mln zysku netto za cały 2020 rok. SFD rozwija się jednak w imponującym tempie i wszystko może się wydarzyć. W tym roku w każdym kwartale zarobili więcej niż w całym roku 2019.
    Zadziwia mnie trochę niski poziom obrotów na spółce - niby występuje wyraźna przewaga popytu w arkuszu, ale kupujący są bardzo ostrożni. Brakuje może jakiegoś wyraźnego impulsu do zakupów. Zobaczymy !

• Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: ~Endrjiu [188.146.164.*]
    Mało obrotu bo malo spekuli. Ale dla mnie to okej. Każdy zostaje na dłużej tutaj A nie sprzedaje widząc pare groszy zysku.
  • Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: ~RafalZ [31.60.245.*]
    Tez na to patrzę podobnie.
    Moim zdaniem akcje trafiły w silne, świadome ręce.
    Poziom kapitału spekulacyjnego jest moim zdaniem niewielki.
    Jaki jest sens sprzedawać akcje gdzie po 12 miesiącach C/Z będzie przy obecnej wycenie wnosić ok. 10, a raportowana dynamika sprzedaży pozwala założyć ze generowane wyniki finansowe będą rosły jeszcze mocniej (występuje dźwignia).

Obecna wycena jest moim zdaniem bardzo bezpieczna.
  • Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: ~Iuris [89.171.166.*]
    O Majmo ! Spojrzałem w pełen arkusz - tylko 33500 akcji na sprzedaż. Za 100.000 zł można wyczyścić całą ofertę. Ale zachomikowali wszyscy...
  • Re: piątkowy arkusz na zamknięciu i wasze prognozy przychodów Autor: ~jaca [92.196.178.*]
    nie oddam za bezcen, tym bardziej jak to fundamentalenie caly czas bedzie rosło a tylko jeden jakis dodatkowy pozytywny komunikat i hop do góry....
[x]
SFD 1,56% 3,26 2025-10-03 16:43:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.