MOJ wyceniali i sprzedawali po 6,3 zł w 2007 roku a wczoraj w wezwaniu ci sami sprzedający kupowali po 1,31 zł za akcję. Pompowanie balona i naganiane trwa w najlepsze.
Ludzie czy Wy nie widzicie? Fundusz kupił w 2016 r. ponad 1 200 000 akcji w ofercie prywatnej po 13 zł za sztukę. Teraz chce upchnąć naiwnym dawcom kapitał te same akcje po 260 zł za sztukę. Ludzie myślcie co robicie.
IPO allegro super, IPO Nano też coś się zarobiło, w canal+ nie wchodziłem bo stwierdziłem, że ta wycena to stanowczo za dużo przy 40zł bym pomyślał (no i wyszło że się nie odbyło jakieś przeczucie). A tu 260zł no sorry ale rok temu było za ~100zł, więc ok 150zł uważam by było ok (boję się, że po debiucie w ciągu miesiące spadnie poniżej tych 200zł). Od czerwca zaczęło nagle iść w górę i uważam iż to takie naganianie. Ja w to nie wchodzę może się mylę a może nie. Z tymi wycenami to tak różnie jest... mB ma je z d..y i te rekomendacje nie zbyt się sprawdzają.
Zakup tych akcji to spore ryzyko bo po debiucie gdy ponad 1,4 mln akcji na rynku w wolnej sprzedaży MOŻE nieźle tapnąc.Teraz juz zainteresowanie tymi akcjami jest niższe niż na ...warzywniaku. Pojedyńcze zlecenia kupna na symboliczne ilości. Wyceny robione pod emisję sa nic nie warte. Bardziej się chyba warto pochylić nad Pure Biologics, które rownolegle prowadzi ofertę.
Dnia 2020-11-22 o godz. 07:27 ~Kriss napisał(a): > Zakup tych akcji to spore ryzyko bo po debiucie gdy ponad 1,4 mln akcji na rynku w wolnej sprzedaży MOŻE nieźle tapnąc.Teraz juz zainteresowanie tymi akcjami jest niższe niż na ...warzywniaku. Pojedyńcze zlecenia kupna na symboliczne ilości. Wyceny robione pod emisję sa nic nie warte. Bardziej się chyba warto pochylić nad Pure Biologics, które rownolegle prowadzi ofertę.
Obroty jak w warzywniaku bo akcji jak na lekarstwo, większość FF pewnie leży na dawno zapomnianych kontach więc w obrocie śladowe ilości akcji. Co za tym idzie żaden większy gracz czy fundusz się papierem nie interesował a to się może zmienić po zwiększeniu FF. Pociągną trochę z oferty a resztę może będą dopierać z rynku od indywidualnych co będą sprzedawać o 10% drożej :) Jestem ciekawy co tu się wydarzy, może nawet jakiś wątły zapis złożę :P
Chyba cię zazdrość zżera od środka :) W 2016 to była całkiem inna spółka , a na rynku śmieciowym panowała mafia . W tym roku wypłacili 13,75 zł dywidendy na akcje co daje prawie 6% , obiecują do 100% zysku wypłacane na dywidendę więc już gdzieś za pół roku kolejne kilkanaście a może dwadzieścia zł na akcje ??? Zastanów się zazdrośniku czy lepiej trzymać pieniądze w banku na 0% czy może tutaj ulokować ???
~hoj. O jakiej zazdrości ty mowisz??? Gdybym był przekonany do zapisu to jeszcze w poniedziałek mogę to zrobić. Jesli chcialbym kupić te akcje to raczej na/po debiucie sprzedanych akcji na giełdzie. 1,4 mln akcji a w tym ca 200 tys dla indywidualnych może nieźle zakręcić kursem spółki wiec wolę z ewentualnym zakupem poczekać na debiut. A jesli w międzyczasie pojawi się ipo PCF lub Huuuge to raczej sobie daruję i skoncentruję na społkach gamingowych.
~Obserwator [85.221.155.*] 2020-11-21 19:43 Ludzie czy Wy nie widzicie? Fundusz kupił w 2016 r. ponad 1 200 000 akcji w ofercie prywatnej po 13 zł za sztukę. Teraz chce upchnąć naiwnym dawcom kapitał te same akcje po 260 zł za sztukę. Ludzie myślcie co robicie.
Tylko nie dodałeś, że wtedy fundusz ratował spółkę przed upadłością z powodu przeinwestowania, oczywiście że fundusz chce zarobić bo po to ryzykował w 2016, aby teraz zarobić.
Jak teraz wygląda sprawa z wysypiskiem śmieci w Wałbrzychu? Przez lata truli ludzi. To wysypisko jest położone o kilkadziesiąt metrów od osiedla gdzie mieszkają ludzie i przez to chorują.
jakby to byla taka okazja i super biznes to by ten fund sie nie pozybwal akcji, albo by zrobili pakietówke - ale najwyrazniej chetnych brak. Podbili kurs obietnicami zeby sie zcaschować i tyla. Jak będa musieli spelnic normy srodowiskowe to pojda takie inwestycje i takie zadluzenie ze spoleczka bedzie ledwo zipiec. Jak dojda odszkodowania za Walbrzych i Korzenna, to pojda z torbami.
Te same argumenty przy każdym Ipo. Że cashuja bo inaczej by nie dawali, że fundy wychodzą zeby ubrać ulicę, że za drogo bo ipo poniżej aktualny wyceny. haba haba.W allegro też nie wszedłeś bo się bałeś, żałuj bo ja jestem 120% na + w 2 dni? Na nanogroup ta sama spiewka była a i tak ipo zarobiło prawie 50%
Przejrzałem kilka wątków, bo chciałem się zorientować czy kupić akacje i co ciekawe prawie na każdym wątku te same osoby np. ~Kriss [83.4.54.*] piszą negatywnie o spółce, jaki mają interes? aby poświęcać czas spółce, której akcji nie mają bo jest denna i nie chcą ich kupić, bardzo ciekawe?
~Kriss [83.4.54.*] 2020-11-22 21:11 ~ger. Wyrażam tylko swoją subiektywną opinię o spółce i zakupie jej akcji. Twoje zdanie może być całkiem odmienne . Życzę udanego inwestowania.
Rozumiem, że wyrażasz opinię i masz do tego prawo, ale jaki masz interes aby na wielu wątkach to robić? bo taki był sens mojego poprzedniego wpisu, chyba nie załapałeś tego, ale bardziej nie chciałeś zrozumieć?
dopatrujesz sie interesu w pisaniu na forum - to tylko obnaza twoja motywacje wiele osob pisze nie majac w tym interesu, a wylacznie hobby, chec sprawdzenia reakcji innych, wymiany pogladow i wiele innych motywow nie zwiazanych z zarabianiem kasy - ty chcialbys dac im limit postow/watkow. baw sie w policjanta gdzie indziej.
Mam twoja opinię w d... naganiasz bo chcesz kupić a i tak pewno bez 50pric redukcji się nie obejdzie. Firma zarabia i to nieźle a to jest najważniejsze a nie ile kto płaci l i inne bla bla bla
Fundusz kupił po 13 zł i dostał już ponad 15 zł jako dywidendy. Mają w nosie czy ten papier pójdzie za 200 czy 100 zł. Oni już zarobili swoje i czekają na leszczy aby ich ubrać w akcje. Jak będzie trzeba spełnić nowe normy środowiskowe to fundusz i rodzinka M. dawno już pozbędzie się papieru, o naiwi!!!!
Fundusz kilka lat temu ratował spółkę przed upadkiem. Dużo zaryzykował, ale jak widać "wyszedł na swoje". Analiza kursu w oderwaniu od tego co się dzieje w spółce i jakie ma wyniki jest pozbawiona sensu. Polecam, sprawdzić jakie kontrakty ostatnio podpisywała spółka. Wyniki są rewelacyjne, zapowiadają cały zysk na dywidendę, a dodatkowo mogą przejmować ciągnąć dług. Moim zdaniem super spółka, zwłaszcza na średni i długi termin.
Ale oczywiście jest grono osób które szuka dziury w całym, snuje teorie spiskowe, czy wypomina funduszowi, że zarobił.