widzicie tego klocka na 21.90? to oczywiste ze koles postawil bo chce zebrac wszystko ponizej. Jakby chcial faktycznie sprzedac w tej cenie to by dal ukryciaka.
tak tak, kiedys juz twierdziles ze wiszace 2000 na 20.40 jest twoje. Chociaz faktycznie nie sprzedales ich wtedy w tej cenie, wiec moze po to to bylo zebys zebral < 20.40. Nie wiem czy uda ci sie ten manewr drugi raz po takich wynikach, zobaczysz ze ktos ci zwinie i kurs pojdzie na 30.
jak ci wstyd to nie wchodz w przeciwienstwie do ciebie przynajmniej odnosze sie do tego co sie dzieje na handlu ferro, a ty tu wchodzisz tylko popitolic lejwodo
Ale chwileczkę,co tu się dzieje... właśnie Zarząd pisze ze juz nie mógł dłużej wytrzymać ględzenia forumowego lej wody i postanowił dla świętego spokoju wziąść kredyt na 24 miliony. Byle tylko ten nie pie... lił już więcej na forum bankiera o efektywnym wykorzystaniu pożyczek!
wreszcie zarzad zaczyna posilkowc sie kapitalem obcym, ruch w dobra strone odpowiadajac alexowi, bede probowal w poniedzialek - chaielme sprzedac @21/80
powinienes wiedziec ze w ten sposob tego nie sprzedasz. jak dajesz 5x tyle akcji co dzienny obrot na jednym pułapie to zwiekszasz podaż ponad popyt i kurs nie dotrze do tego poziomu. Chyba ze by sie cos wydazylo, ze byloby takie ssanie, ze zje tego klocka i pojdzie kolejne +10%, no ale wtedy sprzedasz za sporo mniej niz bys mogl wystawiajac partiami.
Ja myślę,, że to nie jest dobry pomysł żeby sprzedać. Etfy też przecież nie rosną jak szalone. A jak Biden zarządzi koniec dodruku to raczej spółki płacące dywidendę i nisko wyceniane będą się lepiej zachowywać. Ja tam zostaje na ferro, i na Assecopol.
przyszlosc to: ->biotech ->EM, a szczegolnie indie i chiny
->USA sa passe -> to co sie dzieje tam to "failed state" prawie (kleptokrata prezydentem, ktorego oligarchowie zmusili do kandydowania w wieku 80lat). USA to neo feudalizm gdzie 200 najbogatszych rodzin kontroluje wiekszosc kapitału w kraju i wybiera defacto prezydenta i tworzy polityke pod siebie : )))
polska to kraj w ktorym mozna inwestowc drobne pieniadze, ale nie te na emeryture. polityka mni enie interesuje, ale nie wiemy co z tym krajem sie wydarzy - moze byc wariant ukrainski tzn majdan zorganizowany przez sluzby specjalne "krajow zaprzyjaznionych" transmitowany w "polskim" (sic) onecie :)
co tracisz to ponizej: https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ishares-msci-china-a-ucits-etf-usd-acc
a assecopol udalo mi sie zlikwidowc po 73pln, spka super uber skomplikowana jezeli chodzi o strukture org - wolalbym ABS bardziej przejzystsza ta sama dywidenda