• Cena emisyjna akcji Autor: ~bolek [94.254.202.*]
    Będzie średnia notowań z ostatniego miesiąca poprzedzającego dzień transakcji zakupu INVENTIONBIO
    I teraz pytanie
    Jaka cena jest najlepsza dla zarządu?
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~Ciekawy [89.64.3.*]
    Ustali wcześniej chyba nie mniej niż 82gr. O ile pamiętam
    Czyli do końca listopada pilnowanie kursu. Grudzień dzida
    A laki wypłata
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~DJMario [188.147.39.*]
    Dla zarządu to trudno powiedzieć ale na pewno dla tego kto ma otrzymać akcje z emisji im niższa cena tym lepiej bo dostanie więcej kwitów.

Kluczowe pytanie - kto obejmie akcje?
    Mój typ: SBE, INM
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~Mi [188.241.25.*]
    Załóżmy że potrzeba 50mln zł na przejecie. Wyemitują 50mln po 1zl lub 100mln po 0.50zl. Im więcej oddadzą tym mniej procentowo mają. Więc teoria - im drożej tym lepiej dla spółki. Praktyka - uzgodnia po ile fund skupi. Dla fundu drogo też ok, bo ulica się nie przestraszy i nie ściągnie im kursu. Tylko jeszcze podbije.
    Patrze powyżej i widzę że moje rozumowanie było błędne. Dla fundu im niżej tym lepiej.
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~Mario [31.0.41.*]
    Jaki fund ma kupić ten papier toaletowy?
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: 666mak [37.30.27.*]
    2,5zł- najlepsza cena!!!
    Tym niemniej ko końca listopada muszą pilnować kursu
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~DJMario [188.147.39.*]
    "pilnować" to bardzo delikatne stwierdzenie. Uważam że będzie robione wszystko by max obniżyć średni kurs. Ktoś bardzo liczy na zbicie poniżej 0,60 ale się trochę przejechał bo 0.7 się trzyma twardo i ma teraz problem bo się mu papiery do sypania chyba kończą.
    No i po co takie bzdurne gadanie. Konkrety nie fanaberie.
    Na razie średnia w listopadzie to jakieś 73-74gr. Zostało 6 sesji a ma być nie mniej niż 82gr. Chyba, że się mylę? (niech mnie ktoś poprawi)
    Jak będzie taki kurs to im nie kupią. Gdyby podbili do 90gr byłoby ok
    Sprawdź ip
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~Tropiciellakiego [5.173.105.*]
    laki odmieniło ci się - naganiasz na wzrosty??? Szef dał nowy target:)
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~laki [37.30.24.*]
    Dnia 2020-11-19 o godz. 18:26 ~Tropiciellakiego napisał(a):
    > laki odmieniło ci się - naganiasz na wzrosty??? Szef dał nowy target:)

DAJ SE SIANA.
    FUND PATRZY ABY JAK NAJTANIEJ BRAĆ BO KOMU POTEM OPYLI TAKIE MLTUM AKCJI ???
    W uchwale RN jest cena minimalna. Jak na rynku będzie 70 gr średnia za listopad to nie kupią po 82 za akcję
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: andronom [77.255.36.*]
    Nie snuć domysłów na temat ceny emisyjnej a liczą się fakty a są one takie:
    1) Ilość akcji nie mniej niż 1 a nie. więcej niż 150mln
    2) cena emisyjna nie niższa niż 25 Gr
    3) cena jako średnia z ostatniego miesiąca z przed dnia podpisania umowy między Borutą(HUB.Tech ) a inwestorami posiadającymi udziały w Inventionbio
    4)Ilość udziałów posiadanych w INventinbio dotychczas przez Borutę to 24%
    5)Obięcie conjmniej 36% udziałów inwentionbio przez borutę by posiadać co najmniej 60% udziałów
    6) posiadanie przez borutę prawa pierwokupu tych udziałów zagwarantowaną w umowie sprzedaży która była około 3lata temu zawarła z inwestorami odsprzedając owe udziały w illości 76%
    Zaś tak nawiasem to cena taka była w momencie przekazywania informacji o tym jak będzie ustalana cena a na dzień dzisieszy w/g moich wyliczeń wynosi 0,7715 PLN. I takie są fakty
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~beep [77.253.65.*]
    chyba po scaleniu 10:1
    beep i znów się odezwał jakiś mądry inaczej
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~odpow [83.23.129.*]
    Tyle wpisów a nikt nie napisał  jak to będzie
    1. Cena za akcję to będzie średnia z miesiąca poprzedzającego przydział akcji serii  F.   Wtedy to było 82 gr,
    2. Wszystkie akcje serii F obejmie Joyfix Ltd., bo takie są przepisy
    3. Następnie podzieli tą pulę akcji na udziałowców  Inventionbio, którzy chcą zamienić akcje  Inventionbio na akcje Boruty, tak aby po tej wymianie   ( warunki wymiany nie są ostatecznie jeszcze ustalone )  Boruta  miała minimum 60 % Inventionbio
    4 Jeśli z puli 150 mln akcji serii F coś jeszcze zostanie to będą objęte za gotówkę po średniej cenie z OSTATNIEGO miesiąca
    i takie są fakty a nie domysły
    Racja
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~Madian [188.121.15.*]
    Zgadzam się. Dodałbym dla niezorientowanych w szczegółach - ta emisja nie powiększy ilości akcji dostępnych dla nas czyli zwykłych inwestorów. Dalej jak dobrze pamiętam ta tzw. ulica ma ok. 140 000 000 akcji jeśli mnie pamięć nie myli.
    A jeszcze dodam że oficjalnie jest w rynku 140 mln a w/g mnie te 47 mln akcji wywalone przez Joyfix nie poszło w rynek a wzięte zostały przez jedynie podmioty, które zakupiły je dla jakiegoś jednego podmiotu by je mu odsprzedać. Bo z tego co się znam nie chciałby wrogiego przejęcia przed emisją 150 mln akcji.
    Myślę, że kluczowe tu są liczby 150 mln akcji i min.25 gr/akcję. I otrzymamy liczbę akcji. Zakładając, że średnia cena w listopadzie wyniesie ok. 75 gr, zatem potrzebna będzie emisja 50mln akcji po 75gr. Jakoś "tak przypadkowo" średnia cena za listopad jest zbliżona do wartości 75gr. Chyba, że się mylę, to niech mnie ktoś poprawi
  • Re: Cena emisyjna akcji Autor: ~Mario [31.0.41.*]
    Macie w portwelu super spółeczkę z perspektywami dlatego nie rozumiem po co te wszystkie wywody ,obliczenia , majaczenie o zbijaniu kursu przez fundy czy mitycznego grubego ,. Jak spada to dokupujcie ile wlezie do wora i spokojnie czekajcie . Chyba że zaczynacie powątpiewać , a te tyrady są pisane na pocieszenie .
[x]
HUBTECH -2,13% 0,23 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.