• Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: ~pozdrawiam [5.173.0.*]
    Sprawdzcie na interii
  • Re: Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: ~sin [77.254.207.*]
    Ale gościu zasiałeś defetyzm. Aż się wystraszyłem, na szczęście doczytałem, że chodzi o 900 kilo produktu zaimportowanego z Holandii. Takie rzeczy się zdarzają, teraz Bioplanet może dochodzić roszczeń. Sytuacja neutralna dla kursu, ale pokazuje, że na mało płynnych firmach, byle pierdnięcie może wywołać nieuzasadnioną paniczną reakcję... Kilogram sezamu białego łuskanego dla klienta detalicznego kosztuje ok. 16 pln, czyli 900 kg daje jakieś 14 tysięcy (a w hurcie dużo taniej). Apokalipsa rzeczywiście...
  • Re: Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: ~Nn [5.173.16.*]
    Uśmiałem się 900 kilo ile to mogło kosztować w hurcie? Kto oddaje papier po takiej informacji?
  • Re: Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: m.post [5.185.19.*]
    Nie jest to dobra informacja ale to się zdarza u każdego sprzedawcy:

link 

link 

link 

Klikając na każdą sieć, tego typu sytuacje się zdarzają i to parę razy w roku...

Traktować to można jako okazję, bo ktoś ładnie zbierał...
    Myślę, że włączył się jakiś fundusz, który w formie zleceń DDM skupuje.
    Wiadomo im taniej tym lepiej. Pewnie limit mają do 30 zł. Bardzo to ktoś robi delikatnie i bez pośpiechu. Cierpliwie.
    Ale i tak jeden kierunek to północ. Zatem limit trzeba będzie podnieść. Niebawem na stałe kurs na poziomie ponad 30 się ustabilizuje, a ceny poniżej już nigdy nie będzie!!!

Listopad sprzedaż z 2 z przodu (21 mln), grudzień również i ponad 60mln kwartalnego przychodu oraz 4 mln netto zysku w IVq i ponad 8 netto rocznego. Tak to widzę.

Promocja się kończy.
  • Re: Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: ~Nn [83.25.74.*]
    Jestem bardzo optymistycznie nastawiony do tej spółki. Ale myślę że 4 mln zysku za Q4 to przesadziłeś. Ja byłbym zadowolony jeżeli zysk byłby w okolicy wyniku z Q1. Chociaż po październikowych przychodach ze sprzedaży apetyt rośnie.
  • Re: Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: ~Nn [83.25.74.*]
    Jestem bardzo optymistycznie nastawiony do tej spółki. Ale myślę że 4 mln zysku za Q4 to przesadziłeś. Ja byłbym zadowolony jeżeli zysk byłby w okolicy wyniku z Q1. Chociaż po październikowych przychodach ze sprzedaży apetyt rośnie.
  • Re: Gis wycofuje sezam od bioplanet - interia Autor: m.post [5.185.19.*]
    Należy zauważyć że na koniec 3Q dość wysoka była baza w EUR 4,52

link

Już niebawem kurs EUR winien testować wsparcie 4,38 -4,40 i wg mojej optyki jest duża szansa na wyłamanie w dół.

Zatem jeżeli kurs pod koniec roku byłby znów w okolicach 4,2 - 4,30 spółka wykazałaby tym razem spore dodatnie różnice kursowe... Tu może być tym razem spory bonus.

link 

[x]
BIOPLANET -0,42% 23,60 2025-11-28 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.