Vrg brakuje około 4,5 % do poziomu 2,5.
Ccc bez względu ile dziś odrobiło, to dalej ma 4,5 % do poziomu 60 zł. Czyli ccc jest na tym samym poziomie co vrg. Tylko przypomnę vrg przedwczoraj był po 2,5.
Jesli ccc szybciej dojdzie do poziomu 75 i utrzyma go kilka dni, niż vrg do poziomu 3 zł i zakładając że też utrzyma kilka dni. To przyznam wam rację, przeprosze i posypie głowę popiołem. A póki co nie będę udzielał się tu na forum, bo to jak kopanie się z koniem...
I zachwycające się pozornym 5% skokiem ccc... No chyba że ktoś robi kółeczka, ale to wtedy ruletka nie inwestycja.
Pozdrawiam dzidek
Chyba nie ma sensu porównywać się procentowo do Lpp, CCC czy innych spółek. Uważam, że od jakiegoś czasu powinniśmy mieć 2,90- 3,10 na kursie. A teraz najważniejsze dla VRG to otwarcie galerii 30 listopada (miejmy nadzieję na otwarcie), bo bez sprzedaży stacjonarnej nie są w stanie wypchnąć grudniowej masy towarów (w 2019: odzież 84,2 mln, biżuteria 69,1 mln). Zamykanie galerii było bez sensu, tym bardziej, że odwiedzalność galerii w ostatnim tygodniu października spadła już do 59% r/r. Ludzie sami ograniczyli wizyty.
Zgadzam, otwarcie galerii jest kluczowe. Myślę że udałoby się być dziś na poziomie 2,9-3,1 gdyby nie właśnie zamknięcie galerii. Bo to ta decyzja cofnela kurs na 1,95...
Myślę że galerie otworzą, a przynajmniej mam taką nadzieję.