W 3 kwartale spółka osiąga największe zyski lub przychody od 10 lat. W trzecim kwartale nie było lockdownu co może mieć pozytywny wpływ na wyniki grupy. W pierwszym i drugim kwartale spółka musiała robić przedpłaty za towary, występowały problemy z dostawcami i niedobory u dostawców. Pandemia wybuchła pod koniec 1 kwartału, a w drugim był wprowadzony lockdown. Teoretycznie trzeci powinien być tym najlepszym.Był tym w którym nie doszło do jakiś większych obostrzeń oraz pandemia trwała cały kwartał. Pozdro.
Papier skrajnie niedowartościowany, nawet jeśli zrobią taki sam zysk jak w Q3 19 to za caly rok powinno wyjsc około 20mln, a przy takim zysku kapitalizacja powinna wahać sie w przedziale 250-300mln co daje kurs 42-50PLN, a jak zyski w Q3 będą lepsze i rok zamknie sie powyżej 20mln to hohoho Mikołaj i Gwiazdka będzie ok.
martwią mnie tylko 2 punkty w ostatnim info o covidzie - co może świadczyć że wynik będzie "taki se"
poniżej te 2 punkty:
" 9. Koszty związane z epidemią COVID podrażają koszty prowadzenia działalności. 10. Zarząd Grupy szacuje, że wynik finansowy na koniec 2020 roku będzie dobry. " Raczej wynik wg mnie za 3 qwartał może być taki sam lub niższy ze względu na wzrost kosztów . Wynik za 2020 ma dobry - w raporcie za 2 kwartał prezes wspominał o " liczę na dużolepszy wynik finansowy na koniec 2020"
coś mi się wydaje żę cześć inwestorów sie rozczaruje - tak to widzę
Informacja prezesa wyszła w momencie jak groził pełen lockdown i dotyczy wpływu takiej sytuacji na działalność . Myślę, że chciał się zabezpieczyć i też uspokoić rynek , że są dużo lepiej przygotowani jak marcu. Tak to czytam. O wynikach oględnie, bo inaczej nie mógł:)
I dlatego czekam aż będzie raport. Czysty zabieg marketingowy przygotowujący akcjonariuszy do niezbyt pomyślne dane. Jest niby dobrze ale nie tak dobrze.