• 3Q Autor: ~Michał [80.49.218.*]
    W 3 kwartale spółka osiąga największe zyski lub przychody od 10 lat. W trzecim kwartale nie było lockdownu co może mieć pozytywny wpływ na wyniki grupy. W pierwszym i drugim kwartale spółka musiała robić przedpłaty za towary, występowały problemy z dostawcami i niedobory u dostawców. Pandemia wybuchła pod koniec 1 kwartału, a w drugim był wprowadzony lockdown. Teoretycznie trzeci powinien być tym najlepszym.Był tym w którym nie doszło do jakiś większych obostrzeń oraz pandemia trwała cały kwartał. Pozdro.
  • Re: 3Q Autor: ~Mark [37.248.156.*]
    Papier skrajnie niedowartościowany, nawet jeśli zrobią taki sam zysk jak w Q3 19 to za caly rok powinno wyjsc około 20mln, a przy takim zysku kapitalizacja powinna wahać sie w przedziale 250-300mln co daje kurs 42-50PLN, a jak zyski w Q3 będą lepsze i rok zamknie sie powyżej 20mln to hohoho Mikołaj i Gwiazdka będzie ok.
  • Re: 3Q Autor: ~Hm [5.173.16.*]
    Amerykance na minusie
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~takitam [37.47.143.*]
    martwią mnie tylko 2 punkty w ostatnim info o covidzie - co może świadczyć że wynik będzie "taki se"

poniżej te 2 punkty:

"
    9. Koszty związane z epidemią COVID podrażają koszty prowadzenia działalności.
    10. Zarząd Grupy szacuje, że wynik finansowy na koniec 2020 roku będzie dobry.
    "
    Raczej wynik wg mnie za 3 qwartał może być taki sam lub niższy ze względu na wzrost kosztów . Wynik za 2020 ma dobry - w raporcie za 2 kwartał prezes wspominał o " liczę na dużolepszy wynik finansowy na koniec 2020"

coś mi się wydaje żę cześć inwestorów sie rozczaruje - tak to widzę

a co wy o tym sądzicie ?
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~Mark [37.248.156.*]
    Sprzedaj jutro, zmartwienie z głowy.
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~takitam [37.47.143.*]
    dzięki za radę - zobaczymy jak to będzie - pewnie zaczekam jak większość .
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~mentalista [212.160.252.*]
    Informacja prezesa wyszła w momencie jak groził pełen lockdown i dotyczy wpływu takiej sytuacji na działalność . Myślę, że chciał się zabezpieczyć i też uspokoić rynek , że są dużo lepiej przygotowani jak marcu. Tak to czytam. O wynikach oględnie, bo inaczej nie mógł:)
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~taktam [37.47.143.*]
    miejmy nadzieję że tak będzie : ) pozdrawiam
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~sypacz [5.173.233.*]
    Słuszne spostrzeżenie.
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~Timon [31.60.87.*]
    I dlatego czekam aż będzie raport. Czysty zabieg marketingowy przygotowujący akcjonariuszy do niezbyt pomyślne dane. Jest niby dobrze ale nie tak dobrze.
  • Re: 3Q - zagrożenia Autor: ~Michał [80.49.218.*]
    Wyniki będą na pewno dobre, ale na szał bym nie liczył.
[x]
DELKO 0,89% 6,84 2026-02-23 16:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.