1) Dobry benchmark do wyceny bezpośrednio z obszaru działalności EMU 2) Widać że do tego segmentu gotówka idzie szerokim strumieniem, Myślę że w końcu kiedyś strumień dopłynie do PL i Empik wpuści globalnego gracza (przynajmniej na część udziałów)
widać 3 x przychody roczne z digital staja się standardem rynkowym wyceny w tym segmencie rynku, Belive w tym roku 25% w górę (przychody), to mniej niż emuzyka bo tu będzie pewnie 35% czyli polski rynek nadrabia, myślę, że po prostu rynek nadgania w stosunku do dojrzałych rynków ale emuzyka trzyma się ok, przy takim założeniu akcje powinny być znacznie wyżej
ciekawy raport o muzyce w Europie https://www.rp.pl/Media-i-internet/311199917-Branza-muzyczna-to-2-miliony-miejsc-pracy-w-UE.html skrót z art. Rocznie sektor generuje 81,9 mld euro dla gospodarki UE i Wielkiej Brytanii.
3x przychody z dystrybucji cyfrowej to daje wycenę e-muzyki na poziomie ok 120 mln zł podzielone przez 7,5 mln akcji daje 16 zł na każda akcje e-muzyki i celujmy w te 16 zł za akcje
Ja się zastanawiam. Przyciągnęlo mnie wezwanie nie znałem spółki wcześniej. Nie wiele można się dowiedzieć. Widzę że jest emisja jakas lipna do tego. Po emisji ogłosili wezwanie jakieś to dziwne. Kim są Ci dwaj z 5 procentami? Jak są z jednym dogadani i zrobią emisję to mają 95 procent i ściągają to z giełdy. Nawet Ciekawa spółka jak by nie te manewry. Ja trafiłem tu przez wezwanie bo się interesuje szczególnie tymi w których jest potrncjal do podniesienia ceny w wezwaniu i jest zabezpieczenie minimalnej ceny to taka moj sposób na GPW. A tutaj ta emisja i wszystko się komplikuje.