Jak w temacie, skoro kapitalizacja Redanu to obecnie ok. 6 mln+ , to ile jest są warte są warte te udziały...?
Ze względu na sklepowy lockdown to kurs Redanu powinien dotknąć swoich minimów a jednak stoi i czeka, ale na co? Zacznie spadać jak otworzą sklepy? Zresztą chyba część sklepów TS wciąż działa , tylko teraz to już nic nie będą komunikować... ...super spółka się zrobiła...jak trzy małpki ...nie widzę , nie słyszę, nie mówię...
wg biznesradar po ostatnim kursie zamknięcia jak kurs TXM był notowany jego kapitalizacja to 3,9mln, REDAN ma ok 50% czyli 1,9mln. Notowań już dość długo.
A realnie TXM jest warte teraz ok 40mln (czyli ok 20mln udziały, które ma Redan) Sama działalność Redanu bez TXM to ok 50-60mln.
Razem wartość całej Grupy Redan to ok 70-80mln czyli 2-2,5zł za akcję.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Potwierdza to moje przypuszczenia, że obecna kapitalizacja Redanu 6-7mln jest oderwana od rzeczywistości...
Zobaczymy co będzie dalej, na razie oczy przecieram i patrzę z niedowierzaniem co tu się od wczoraj dzieje. Jedno jest pewne jak ktoś wytrzymał i dalej będzie miał mocne nerwy to tu może być kilkaset % wzrostu...
Dnia 2020-11-18 o godz. 11:43 ~KonikPolny napisał(a): > wg biznesradar po ostatnim kursie zamknięcia jak kurs TXM był notowany jego kapitalizacja to 3,9mln, > REDAN ma ok 50% czyli 1,9mln. Notowań już dość długo. > > A realnie TXM jest warte teraz ok 40mln (czyli ok 20mln udziały, które ma Redan) Sama działalność Redanu bez TXM to ok 50-60mln. > > Razem wartość całej Grupy Redan to ok 70-80mln czyli 2-2,5zł za akcję.
a cholerny rynek tego nie chce dojrzeć :(:(:(:(:( jacy to wredni ludzie !
Pierwsze informacje o puszczeniu kursu TXM (po uprzednim jego dokapitalizowaniu) już są. Ktoś wklejał treść maila ze Spółki. O ile 2020 był w rozkroku i blady dla branży, w tym Redan i TXM o tyle już pierwiosnki widać, że będą odbicia. Akcje powoli zbierane w mocniejsze ręce. Ciekawe kiedy wystartuje i do ilu dojdzie kurs. Ja podtrzymuje to co pisałem powyżej jakiś czas temu.
Dnia 2021-01-08 o godz. 10:33 ~KonikPolny napisał(a): > Pierwsze informacje o puszczeniu kursu TXM (po uprzednim jego dokapitalizowaniu) już są. Ktoś wklejał treść maila ze Spółki. > O ile 2020 był w rozkroku i blady dla branży, w tym Redan i TXM o tyle już pierwiosnki widać, że będą odbicia. Akcje powoli zbierane w mocniejsze ręce. > Ciekawe kiedy wystartuje i do ilu dojdzie kurs. Ja podtrzymuje to co pisałem powyżej jakiś czas temu.
Zbierają i zbierają od dłuższego czasu ile się da. Ciekawe w którym momencie będzie odpalenie. Potem będzie trudno zatrzymać. I dopiero kolejne mielenie się już w okolicy 40gr.
Pytania do forumowiczów 1. Czy zatrzyma się w okolicy 40gr i będzie się potem tam mielić przez jakiś czas czy pominą ten pułap i od razu podciągną do 60 gr? No bo najbardziej kluczowego poziomu 1zł to nie wierzę, żeby w 3-4 sesje poszło. Musi się trochę papieru wcześniej wymienić. Jeśli nie i od razu to wg mnie oznaczałoby perfekcyjne zbieranie zbieracza w dole.
2. Czy ktoś się orientuje na jakie maksymalne kwoty środków może się ubiegać REDAN w ramach najnowszej Tarczy?
Po dzisiejszej sesji bliższa jest wersja, że w okolicy 40gr się pomięli papier zanim pójdzie na 60gr i potem dalej 1zł. Aczkolwiek zobaczymy poniedziałek i wtorek.
Trudno tu coś konstruktywnego napisać...jesteśmy w stanie bardzo silnego wybicia, dużo silniejszego niż było to w zeszłym roku na wiosnę , tamto okazało się fałszywe , ale zadecydowały wtedy też inne czynniki...
Teraz? Bardzo mocny ruch, obroty rosnące...spółka była na minimach, może to duzi akcjonariusze mieli już dosyć patrzeć na te marne "grosze" na koncie jak walor powinien kosztować znacznie więcej...
Nie napalajmy się jednak na jakieś nawet średnie poziomy z przeszłości to już jest inna spółka...5 czy 10 PLN nie zobaczymy tutaj już nigdy, ale przy sprzyjających warunkach gdzieś okolice 1,00 może 1,50 PLN , a zresztą kto wie jaki tutaj jest cel...
Jest w tym dużo psychologii, idziemy może na poziomy, których nikt tu od dawna nie widział, więc rynek musi się trochę "opatrzeć" i przyzwyczaić np. 0,40 czy 0,60 i nie traktować tego jako coś co nie pasuje do Redana:-)
Spółka 2-3 krotnie niedowartościowana. Realnie kurs na teraz z wyceny to 60-70gr. A jak tylko będą oznaki odmrazania gospodarki i powrotu do handlu w galeriach to 1-1,20. Wiosna nasza!
Też jestem ciekawy wiosny :) Do ilu wtedy kurs dojdzie.
Póki co sprawdza się scenariusz zatrzymania w okolicy 40gr i wymiany papieru. Dobrze, nawet bardzo dobrze. Jakby w kilka sesji popędzili dużo wyżej to nie byłoby to trwałe bo musiałby być zjazd i potem dopiero na ścieżkę wzrostu. A tak powoli systematycznie kolejnymi progami. Nie ma tylko kto za bardzo oddawać bo akcjonariat ma średnią dużo wyższą i ciężko im jest odbierać akcje. Papier wyzbierany.