• Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Doświadczony_Inwest [31.0.67.*]
    Panowie Ciszewski, Górski i spółka prężnie dzialają, do 2 grudnia tam pewnie trochę pobuja, myślę że cena zatrzyma się na kilkunastu, może dwudziestu paru zł. A po NWZA to dopiero będzie się działo. A to już tylko kilkanaście sesji giełdowych. U nas będzie to samo, i to pewnie jeszcze w grudniu. Akumulować akcje i nie oddawać poniżej kilkunastu zł, taki mam plan na Mode, i wam też radzę.

A i zauważcie ze tam gdzie się szykuje gruby piniądz tam zlatują trole spadkowe - zanim się ich posłuchacie pomyślcie czemu ktoś kto nie ma akcji spółki poświęca cały wolny czas na pisanie mniej lub bardziej bzdurnych wypocin mających na celu obniżenie jej kursu. Przecież to nielogiczne, chyba że ma się w tym ukryty cel. Ukryty to może niewłaściwe słowo, bo wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniądze. I to niemałe. Teraz mam obrót poniżej miliona, za parę sesji będzie kilkakrotnie większy. Wejdą kółkowicze, prawdopodobnie już od poniedziałku, będą Wam próbować robić wodę z mózgu naprzemiennie pisząc że tu będą złote góry a później że firma bankrut i wodospad. Nie przejmujscie się takimi. Cierpliwie czekajcie na info.

Z góry uprzedzę osoby chcące odbić piłeczkę i nazwać mnie trolem wzrostowym - takim nie jestem. Mam akcje, kupiłem po 1.3 i dobrałem później poniżej 3, liczę że sprzedam za kilkanaście zł, kółek robić nie zamierzam więc nie wyjdę przy np. 5 zł by później odkupić za 4. Tu info może być w każdej chwili i nie ryzykowałbym zostania na przysłowiowym peronie.

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. I nie dajcie się tanio "wyleszczyć".
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Inwestor [84.10.177.*]
    Dzięki za merytoryczny wpis.
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Domino [31.6.167.*]
    Dokładnie. Trole spadkowe już zaczynają się pojawiać. Najlepsze jest to, że nawet nie zapoznali się z raportami spółki i nie wiedzą jakie Górski i Ciszewski mają na nią plan. Rzucają standardowe hasła typu "śmieć" i porównują spółke do uwag "Maxipizza"! To jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, nawet nie wiem jak skomentować te głupoty ...
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Obserwator [46.134.80.*]
    O co ta naprawdę chodzi w Mode, możesz wytłumaczyć?
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Domino [31.6.167.*]
    Chodzi o raport bieżący 27/2020 i podjęte w nim decyzje.
    Jest on praktycznie rozwinięta wersją raportu 15/2020 Inbook. Co się stało na Inbook to chyba nie muszę tłumaczyć.

January Ciszewski ma doświadczenie w przekształcaniu spółek. Powołam się na najbardziej znane przykłady.
    Columbus Energy - dawniej Columbus Capital, zajmowali się m.in. technologią druku 3D
    One More Level - dawniej Laser-Med, zajmowali się m.in. branżą medycyny estetycznej

Oczywiście nikt nie twierdzi że spółka za dnia nadzień będzie drugim Columbusem (aczkolwiek jest jeden ciekawy wątek https://www.money.pl/gielda/jr-holding-wprowadzi-saule-technologies-na-gielde-do-polowy-2021-r-6550033140807298a.html)
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Mark [83.26.179.*]
    Ale co to ma do MODE ? Jak to ESPI o inbook
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.163.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~mark [83.26.179.*]
    To jesli Ty nie jesteś to powiedz co to ma do czynienia z Mode?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.179.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.163.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Mark [46.204.2.*]
    Chyba Ty bo odpowiedzieć nie potrafisz... żegnam. Czekam tutaj na wzrost ale ciężko się czyta takich ludzi jak ty
  • Re: Inbook - nowe ESPI... I przestroga przed trolami spadkowymi Autor: ~Doświadczony_Inwest [79.163.231.*]
    Gdyby saule wchodziło przez Mode, to byłoby wspaniałe. Perowskity w porównaniu do klasycznych paneli słonecznych to jak porównać parowóz do lokomotywy elektrycznej. Widzieliście ostatnio parowóz? Ja też nie. Zostały wyparte przez lepsze pod każdym względem lokomotywy. I to samo będzie z panelami słonecznymi. Perowskity są praktyczniejsze, wydajniejsze, tańsze w produkcji i łatwiejsze w montażu. Szczerze te jak się dowiedziałem że saule rozwija tą technologie to od razu chciałem kupić ich akcje, ale nie było ich na GPW heh.
[x]
SYGNIS -2,70% 2,16 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.