• Niejasna przeszłość Autor: ~InwestorBoruty [31.175.22.*]
    Znalezione na stockwatch.pl na forum o Borucie:

Wysłane: 16 października 2020 12:36:24 przy kursie: 1,08 zł

"irozbi napisał(a):
    Drodzy Forumowicze, zamiast podniecać się Borutą, jej nowymi produktami i niesłychanymi innowacjami, o których opowiada Pan Prezes, który tak chętnie wypowiada się ostatnio na temat perspektyw spółki..., snując różne wizje i roztaczając wspaniałe perspektywy, zwróćcie uwagę na fakty! Skoro tak bardzo utożsami się z tymi planami i są one aż tak obiecujące to dlaczego wykorzystuje ostatnią zwyżkę, do sprzedaży 48 mln zł akcji...czyli ok 35% z posiadanych udziałów Shame on you ???
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/37408849,boruta-zachem-sa-16-2020-otrzymanie-zawiadomienia-w-trybie-art-69-ustawy-o-ofercie-publicznej-zmniejszenie-stanu-posiadania

Czy jak jak ktoś naprawdę wierzy w biznes to akcje trzyma, albo dokupuje, czy sprzedaje... ???
    i to w takiej ilości.
    Przy tej okazji radzę prześledzić historię AGTES-a, w której też kiedyś był Prezesem i wiodącym akcjonariuszem. Spółką była notowana na NC, też miała świetlane perspektywy zdaniem Prezesa, aż nagle zaprzestała działalności, środki z emisji i zyski nagle zniknęły, spółkę zdelistowano za brak raportu..., a inwestorzy zostali na lodzie."

Ktoś to rozwinie? Czy to prawda??!!??
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~mariusz223344 [83.26.255.*]
    Masz akcje, czy na trochę wyższym poziomie niż laki siejesz wśród mniej zorientowanych strach, pytam? . Śledzę twoje wpisy i wiem że uprawiasz tu koleś wolontariat
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~Boruta [176.122.244.*]
    Napisałem w poście poniżej ze zaraz zasypia mój wpis wiec już zaczęli:) laki wiadomo ze nie odpowie wiec zaczynaja w ten sposób
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~InwestorBoruty [31.175.22.*]
    Koleś otrząśnij sie, jakie było pytanie?
    Cytuje wpis z innego forum, informuje ze również posiadam akcje Boruty (na bezpiecznie niskim poziomie bo kupowałem w czerwcu) i proszę o rozwianie wątpliwości, rozwinięcie tej tezy którą ktoś napisał.
    Czytaj ze zrozumieniem a nie szczekaj na wszystko co w Twoim przekonaniu wygląda negatywnie. A poza tym jak śledzisz moje wpisy jak ja tu nie mam wpisów?! Więcej czytam niż się udzielam.
    Sam tytuł wątku nie świadczy o niczym innym jak o zasianiu paniki wiec nie bądź zdziwiony ze komuś się to nie spodobało. Po drugie trzymasz akcje od czerwca i nie sprzedales ich na górce (lub przynajmniej w okolicy)? Za to dzisiaj (choć mowisz ze się nie udzielasz zbyt często) wyskakujesz z info z 16.10 wyciągniętym ze Stockwatcha gdzie pod postem irozbiego ktoś już wytłumaczył ze to sprzedał fundusz a nie prezes. Sam sobie wiec odpowiedz na pytanie - po co dzisiaj tutaj jesteś? Nie podpowiem ci bo sam dobrze wiesz...
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~InwestorBoruty [31.175.22.*]
    Wpis znalazłem bo ogółem szukam info o spółce bo tu na Bakierze za dużo szamba z gimnazjum jest.
    Akcji nie sprzedałem, licze na wyższy zysk, zakładałem inwestycje na longa ale widząc wahania na kursie raczej zacznę patrzeć na nią krótkoterminowo. Troche mi nawet żal że nie sprzedałem na tej podbitce licząc na wyższy kurs. Za dużo informacji niekoniecznie pozytywnie odbieranych przez akcjonariat. Co do daty wpisu na stockwatch - to że nie jest to wpis z wczoraj nie oznacza że informacja ulega przedawnieniu i nie jest już istotna. Prędzej słabiej dostępna dla nowych inwestorów w gąszczu nowych wpisów i informacji.
    A to prezes sprzedał??? Czytasz kolego coś jeszcze czy tylko takie infa?
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~Boruciarz [31.175.22.*]
    A niby myślisz że kto?
    Jego przeszłość jest Ci znana?
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~naviprofit [188.146.32.*]
    Opowiem Ci historię z życia wziętą:
    -jeśli czytasz ESPI, Piotruś KUPIŁ przed zwyżkami po 0,29 i gdyby chciał sprzedać to dawno by sprzedał po 2zł, ale nie sprzedał bo:
    1. jest głupi?
    2. nie zna spółki tak dobrze jak Ty?
    3. wie ze można wyciągnąć z tego wiecej?
    ...sam sobie wybierz opcje!

Wiec teraz refleksja druga:
    - sprzedał fundusz, który miał umowe z Borutą, która miała trwać dwa lata i poinformowali o tym ze umowa sie kończy!!!
    Dziwi mnie te Wasze brak checi weryfikacji informacji łykacie wszystko jak Wam trole sprzedają ;)

Pozdrawiam rozsądnie myślacych!
  • Re: Niejasna przeszłość Autor: ~funio [91.192.199.*]
    Dokładnie, było espi o wygaśnięciu porozumienia akcjonariuszy, wtedy też nie wiedziałem o co dokładnie chodziło, teraz już wiem.
[x]
HUBTECH -0,81% 0,24 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.