obawiam się, iż możesz mieć rację z tą otchłanią, ja też wciąż tego scenariusza nie wykluczam, ale już tyle spełniły się moje spadkowe obawy i przewidywania, że wolę nie pisać tego słowa
nie wiem, co tu może uratować kurs tego giełdowego kadawera - kroplówka i tlen wciąż są podawane, ale nie o to przecież chodzi na giełdzie
Zaglądam na Boryszewa bo zainwestowałam w te akcje ponad 10 lat temu , sprzedałam część w okolicach 12 zł, a potem resztę 8 zł. Wszelkie znaki mówiły aby sie tego pozbyć. Widzę, że nadal na czacie są naiwni, którzy wierzą w krótkotrwałe korekty, odbicia :-). a gdzie analiza wskażników, opieranie się na faktach a nie opiniach?
wciąż jeden gracz i rozpaczliwa obrona 2,62 https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/BRS/typ/1
ten, co ma dużo gorących kartofelków parzących w łapki, kombinuje w różny sposób, jak zwabić kapitałodawców - czyżby obawa przed słabym raportem i jeszcze większym zniechęceniem do waloru?
bo gdyby miało być OK, to wystarczyłoby poczekać i kupować dużo taniej
a skoro ktoś tak uparcie podaje tlen i kroplówkę, to powód jest zwykle jeden: zamiar ucieczki z waloru, zaś posiadanie teraz kilkuset kilo papiera niechcianego przez rynek jest poważnym problemem w przypadku tego waloru
taktyka ustawiania małych wolumenów na półkach sprzedaży chyba jednak nie sprawdza się - wczorajsza sesja pokazała, ze takie chwilowe pompowanie kursu wcale nie zainteresowało inwestorów
o zapaści automotiv słychać już chyba od 2 lat albo i więcej (dla przypomnienia: w 2014 roku doszło do pożaru fabryki Boryszewa w Prenzlau, w wyniku czego spłonęła większa jego część. Spółka zdecydowała się zbudować fabrykę z linią do galwanizacji elementów z tworzyw sztucznych na innej działce, ale w tej samej lokalizacji), zaś zaklinanie rzeczywistości przez prezesa i jego obietnice z czasem były coraz bardziej ignorowane przez rynek
natomiast obecnie jest coraz słabiej w gospodarce: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mozliwy-spadek-zatrudnienia-w-najblizszych-miesiacach-8004711.html
A tu widzisz, w Boryszewie pewnie do dziś nie słyszeli o zapaści w automotive :)))) Mało tego, zrobili wszystko, żeby zablokować w 2019r. restrukturyzację segmentu. Można? Teraz z nieba spadł im covid i można ściemniać dalej.
Oczywiście, że bzdury, ale widać bzdury, które trafiły w gust RK, bo nie pogonił ich wytwórcy, co każdy przytomny człowiek zrobił by bez chwili wahania. Co poradzisz, jak ktoś nie ma dość odwagi, żeby spojrzeć prawdzie prosto w oczy?