• Raport Autor: ~Ad [80.68.227.*]
    Słabo a nawet bardzo słabo, zysk gorszy niż w 2019.
  • Re: Raport Autor: ~Alldom [78.11.137.*]
    Niestety. Mają kontrakty, a zyski z tego mizerne lub jeszcze nie uwzględnione w raporcie. Jednym słowem rozczarowanie.
  • Re: Raport Autor: ~Nx [83.10.221.*]
    Jest słabo, ale pisze prezes że przesunęli część zleceń, więc tak naprawdę za IV kw będzie dopiero dobry.

Niestety nie będzie petardy, bo nie ma pod co na ten moment.
  • Re: Raport Autor: ~Ad [80.68.227.*]
    Wiemy już dlaczego nie rosło. Gdyby nie dotacja zakończyli by kwartał na minusie.
  • Re: Raport Autor: ~Boromir [95.49.166.*]
    Nie ukrywam, że też trochę się rozczarowalem tym raportem. Siedzę tu i tak na parę lat ale spodziewałem się lepszych wyników. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy. Kółkowiczom środkowy palec
  • Re: Raport Autor: ~Leszcz [185.234.234.*]
    Prezes opisał moim zdaniem dokładnie obecna sytuacje przez którą spółka ma opóźnienia w realizacji zamówień za granicą. Mnie to zadowala. Nie ma tragedii. Na giełdzie są wydmuszki bez zysku i jakoś ludzie je kupują. Tutaj jest zysk i na razie trzymam.
  • Re: Raport Autor: ~Tom [37.47.15.*]
    Ja też trzymam jak na cowida to i tak względnie to wygląda przeczekałem tyle czasu to i dalej poczekam.Ps.a w poniedziałek może tak mocno nie spadnie,mam taką nadzieję
  • Re: Raport Autor: smyko539 [94.254.148.*]
    co ty kutwa perdzielisz?

• Re: Raport Autor: ~Lewy [5.173.208.*]
    Raport jest jak na te czasy bardzo dobry, czego chcecie żeby było jak mrc? Tyle jest gównianych spolek, raporty przygotowane na odwal się a tu przynajmniej jasno, dokładnie i z uczciwym zyskiem
  • Re: Raport Autor: ~Tom [37.47.15.*]
    Ja to wiem,ale co niektórzy oczekiwali góry pieniędzy i część z nich w poniedziałek pewnie będzie chciała sprzedać akcje naszej perełki a przy takich obrotach może tąpnąć:(
  • Re: Raport Autor: ~Lewy [5.173.208.*]
    Wszyscy kowidowcy co weszli w marcu na giełdę oczekują zysków jak w lato i to i teraz bo przecież kupiłem wasze akcje.. oni zepsuli giełdę i długo będą tu siedzieć zeby odrobic straty po wrzesniu
  • Re: Raport Autor: ~Lutek [83.24.132.*]
    Przecież ta spółka nic nie ma wspólnego z Covidem i ze spółkami covidowymi.
  • Re: Raport Autor: ~Zbityztropu [88.156.128.*]
    Lewy nie napisał o spółce / spółkach, tylko o inwestorach. W sensie, że covid spowodował lawinę nowych inwestorów, dla których giełda jawiła się jako kura znosząca złote jajka.
    Ok. Nie załapałem. Też uważam że nic się nie dzieje niepokojącego z Polmanem. Roboty przesunięte, odrobią w 4 kwartale.
  • Re: Raport Autor: ~Zbityztropu [88.156.128.*]
    Odrobią albo i nie odrobią. Raczej całość robót się po prostu przesunie. Mogą nie mieć zasobów do nadgonienia tych przesunięć, Ale wszystko możliwe i kto wie? A może płatności za wykonane prace się skumulują właśnie w IV kwartale?
  • Re: Raport Autor: ~Alldom [37.30.54.*]
    Spółka ma podstawy, by osiągać przyzwoite zyski. Tutaj wskazana jest cierpliwość. Sądzę że IV Q nie będzie gorszy od III Q, dużo zależy od wpływów za prace zrealizowane w III Q. Patrząc na należności krótkoterminowe, to są one o ponad 1,1 mln zł większe niż w 3Q 2019 r. Także warto mieć powyższe na uwadze i nie ulegać emocjom.
  • Re: Raport Autor: ~Rygo [188.146.33.*]
    Popieram. Spółka poradziła sobie w trudnym czasie, jest na plusie. Fundamenty są, emocje trzeba powstrzymać. Niestety nie wszyscy nad tym panują. Ta spółka wymaga cierpliwości
  • Re: Raport Autor: ~rob74 [5.173.225.*]
    Nowi inwestorzy są w gorącej wodzie kąpani.
    Wchodzą pod każde EPSI i chcą od razu 100, 200, 300 %.
    Jak nie ma skoku to wychodzą, nawet ze stratą i już nie zaglądają.

Ja też dopiero od roku na giełdzie i z Polman-en od ok 40 gr.
    Już zdążyłem sprzedać i wejść ponownie ale bez kółek.
    Teraz jestem na stracie ale wcale się nie boję o przyszłość.

Tu trzeba być cierpliwym.

Zdroworozsądkowe podejście do inwestycji. Popieram choć ja osobiście jeszcze nie wysprzedawałem licząc na 2 zł
[x]
POLMAN -4,88% 0,39 2026-05-14 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.