Nie ukrywam, że też trochę się rozczarowalem tym raportem. Siedzę tu i tak na parę lat ale spodziewałem się lepszych wyników. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy. Kółkowiczom środkowy palec
Prezes opisał moim zdaniem dokładnie obecna sytuacje przez którą spółka ma opóźnienia w realizacji zamówień za granicą. Mnie to zadowala. Nie ma tragedii. Na giełdzie są wydmuszki bez zysku i jakoś ludzie je kupują. Tutaj jest zysk i na razie trzymam.
Ja też trzymam jak na cowida to i tak względnie to wygląda przeczekałem tyle czasu to i dalej poczekam.Ps.a w poniedziałek może tak mocno nie spadnie,mam taką nadzieję
Raport jest jak na te czasy bardzo dobry, czego chcecie żeby było jak mrc? Tyle jest gównianych spolek, raporty przygotowane na odwal się a tu przynajmniej jasno, dokładnie i z uczciwym zyskiem
Ja to wiem,ale co niektórzy oczekiwali góry pieniędzy i część z nich w poniedziałek pewnie będzie chciała sprzedać akcje naszej perełki a przy takich obrotach może tąpnąć:(
Wszyscy kowidowcy co weszli w marcu na giełdę oczekują zysków jak w lato i to i teraz bo przecież kupiłem wasze akcje.. oni zepsuli giełdę i długo będą tu siedzieć zeby odrobic straty po wrzesniu
Lewy nie napisał o spółce / spółkach, tylko o inwestorach. W sensie, że covid spowodował lawinę nowych inwestorów, dla których giełda jawiła się jako kura znosząca złote jajka.
Odrobią albo i nie odrobią. Raczej całość robót się po prostu przesunie. Mogą nie mieć zasobów do nadgonienia tych przesunięć, Ale wszystko możliwe i kto wie? A może płatności za wykonane prace się skumulują właśnie w IV kwartale?
Spółka ma podstawy, by osiągać przyzwoite zyski. Tutaj wskazana jest cierpliwość. Sądzę że IV Q nie będzie gorszy od III Q, dużo zależy od wpływów za prace zrealizowane w III Q. Patrząc na należności krótkoterminowe, to są one o ponad 1,1 mln zł większe niż w 3Q 2019 r. Także warto mieć powyższe na uwadze i nie ulegać emocjom.
Popieram. Spółka poradziła sobie w trudnym czasie, jest na plusie. Fundamenty są, emocje trzeba powstrzymać. Niestety nie wszyscy nad tym panują. Ta spółka wymaga cierpliwości
Nowi inwestorzy są w gorącej wodzie kąpani. Wchodzą pod każde EPSI i chcą od razu 100, 200, 300 %. Jak nie ma skoku to wychodzą, nawet ze stratą i już nie zaglądają.
Ja też dopiero od roku na giełdzie i z Polman-en od ok 40 gr. Już zdążyłem sprzedać i wejść ponownie ale bez kółek. Teraz jestem na stracie ale wcale się nie boję o przyszłość.