Cóż , fundamentalnie nie mniej niż 50 zł. Banki to dobry biznes i normalnie są wycenione na ponad kapitały własne >1. Technicznie najmniej 40 zł zakładając tylko korektę 38.2 fibo. spadku. Kto to w ogóle sprzedaje w tych cenach. Nie to że bym się martwił. Od super niskich cen niktnie umarł.:)
ciekawe, ja kupowalem po 11,2 i myslalem, ze nikt nie ma taniej. A ty masz ponizej 10! Zuch! Jak to zrobiles? Serio sie pytam. Nie wiem jak mozna by miec taka srednia? Akcje pracownicze?
Dnia 2020-11-13 o godz. 21:15 realista7201 napisał(a): > ciekawe, ja kupowalem po 11,2 i myslalem, ze nikt nie ma taniej. A ty masz ponizej 10! > Zuch! Jak to zrobiles? Serio sie pytam. Nie wiem jak mozna by miec taka srednia? Akcje pracownicze? > >
====================================
to całkiem proste i łatwo wytłumaczyć - dzięki wszystkim większym i mniejszym kółkom, które sam tutaj zrobiłem, moja obecna średnia cena zakupów na ALR ( całej obecnej pozycji od początku zakupów 12.03.2020 ) jest w okolicach 7,80 pln :))
=jeżeli kręcisz kółka i np brałeś 1 K po 12 pln na dołku w Kwietniu i potem zrobiłeś choć tylko jedno DUŻE kółko i sprzedałeś za 18pln i ponownie kupiłeś 1 K po 12 pln
to jaki jest rzeczywisty koszt dla Ciebie tego 1 K ?
a jeżeli ktoś zrobił tutaj 10 kółeczek , a na wykresie wyrażnie widać, że okazji było od groma
to teraz zrozumiecie dlaczego inni mogli oddawać akcje " za darmo " zwalając cenę i jeszcze przy tym potem zarabiać
to kolego ze szklaneczka, po ile ja mam srednia? 30K sztuk kupione po 11,5 i sprzedane po 17. Potem kupione 13,1 35K sztuk i sprzedane po 16,5. Potem 10 malych kolek po 2 PLN z 30K akcji. Potem kupione po 11,2 (30K sztuk) i sprzedane 15K z tego po 15,5. Teraz dokupione po 16,X 30K sztuk.
Nie wiem jak po waszemu z tego policzyc moja srednia zakupu? 4 PLN? Tego sie chyba nawet z irlandzka whisky nie da policzyc :)
Black obliczając średnia Twoją pokrętną logiką to ferajna ma tu średnią chyba z 5zł tyle kółek tu wykręciliśmy . Było minęło i nie ma to żadnego znaczenia.
Dnia 2020-11-13 o godz. 22:46 ~XX1 napisał(a): > Black obliczając średnia Twoją pokrętną logiką to ferajna ma tu średnią chyba z 5zł tyle kółek tu wykręciliśmy . Było minęło i nie ma to żadnego znaczenia.
Ma i to ogromne . . .
nie widzę tu nic pokrętnego = dla mnie to są fundamenty :))
o których tak często Wam przypominam :
zysk wirtualny nie jest zyskiem realnym / zysk niezrealizowany nie jest zyskiem . . .
ps. spadajcie na bambus :)) - ja teraz jestem w innym Świecie