Spekuła wybrała spółkę o dość niskim FF 18,54% i niewielkiej ilości akcji 5.9 mln aby szybko i mocno podbić kurs. Naiwni widząc tak szybko rosnący kurs będą wskakiwać w biegu lub po pkc na widłach i zostaną ubrani we wcześniej kupione akcje .... tak będzie
Albo to co piszesz albo jesteś trolem spadkowym który chce dobrać po 3.2 albo niżej. Czas pokaże, człowieku małej wiary. Jak pojawi się info to tu będzie kilkadziesiąt zł. I albo dobrze o tym wiesz i naganiasz na spadki, albo jesteś dobrodusznym wolontariuszem który bardzo boi się o finanse innych inwestorów i w wolnym czasie przestrzega ich na forach bankiera. Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa. Lepiej kupić teraz za 4 zł i ewentualnie wtopić niż żałować później patrząc na kurs w okolicy 30-40 zł.
Nie dam wam spokoju. Ubieracie ludzi w smieciucha i zostawiacie na haku
Tak obchodzi mnie to. Nie dam wam spokoju. Tym.razem numer wam nie wyjdzie kanalie.
Masz bardzo konkretne info w ESPI. Naucz się czytać między wierszami. Tu coś będzie, i to nie budka z kebabem. Ale jak pójdzie info to już tylko szczęśliwcy siedzący akurat przed monitorem i podejmujący szybkie decyzję zarobią, a reszta będzie dokupować w pośpiechu na widłach by skubnąć trochę tortu. Dlatego ja nauczyłem się przewidywać co może się wydarzyć zanim się to wydarzy. Kupuj plotki sprzedawaj fakty. Oczywiście jest ryzyko. Nie polecam wchodzić całym swoim portfelem w tą spółkę. Ale kilkanaście do dajmy na to 25% portfela można wrzucić. Wysokie zwroty są obarczone wysokim ryzykiem. Się nie podoba to idź na wig20 gdzie spółki przeważnie rosną o 2-3% w ciągu miesiąca... Tam masz stabilość zamiast rollercostera.
Pełna zgoda. Wysokie zwroty są obarczone wysokim ryzykiem. Jest tu bardzo prawdopodobny scenariusz jak na inbook bo w akcjonariacie january i spolka. Nie weszli do ledwo operacyjnej spółki dla jej wyników. Wcześniej czy później będzie ESPI i przejęcie przez inny podmiot. Tyle w temacie.