Z drugiej strony dlaczego niby mieliby wykazywać zyski duże do końca roku ??? Emisja obligacji uplasowana. Część mieszkań można przekazać klientom w przyszłym roku, bo teraz pandemia itd.. a częściowy zwrot nadpłaconego podatku za 2020 przyjdzie na rachunek z urzędu skarbowego po rozliczeniu rocznym.
Dnia 2020-11-13 o godz. 09:17 ~Dan napisał(a): > Ty czytałeś raport czy tylko tak pidziesz dla zabawy 13 w piątek?
Czytałem. Policzyłem też wyniki z poprzednich kwartałów. Tak się składa, że jestem dobry w liczeniu cyferek. Mam tak od dzieciństwa. Jest strata netto w III kwartale. Czy masz jeszcze jakieś pytania?
Zadzwoń do zarządu dlaczego roztrwonili 5 mln, a przecież mogli skupić akcje? Zapytaj jeszcze czy mało zarabiają skoro potrzebne im są miliony, a tak byłby zysk a jest stratą. Kiepski jesteś w cyferkach, bo gdzie jest kasa ze sprzedanych mieszkań za 3 kw ?
Ty, nie ja, jesteś kiepski w cyferkach, albo kłamczuszek, jedno z dwojga. Może skup akcji własnych rozliczany jest z PKO BP na bieżąco. Napisałem tylko o fakcie, czyli stracie netto w III kw. Nic więcej. Nie próbuję dociekać na co poszła kasa ze sprzedanych mieszkań, może na rozliczenia z PKO BP, może na zakup gruntów. W IV kwartale spodziewam się podobnych działań ze strony Spółki. Zysków na dywidendę już wystarczy. Może spróbują przejąć Budimex Nieruchomości i zwiększyć skalę działalności, kto wie...