• Wyniki za Q3 Autor: ~Emitent [195.42.249.*]
    w poniedziałek, 16.11, publikacja wyników za Q3. W tym sektorze Q3 i Q4 są tymi lepszymi w roku. Jak obstawiacie wyniki?
    Wg mnie zysk netto pomiędzy 1,4zł a 2,4zł na akcję...
    Przy wyniku rzędu 5-6zł na akcję za cały 2020, dywidenda w 2021 powinna być mega :)
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Krzych [46.128.61.*]
    Obstawiam, ze fotowoltaika mocno poszla w gore, jakby mial byc gorszy okres, to przypudruja wynik zeby w Q4 poszlo gorzej bo wtedy i tak nie podaja wynikow za kwartal tylko za caly rok.
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Ja [89.76.97.*]
    3/4mln netto wszystko powyżej będzie mega
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.91.*]
    Ciekaw jestem wyników i decyzji co z zyskiem za 2020. Albo w tym roku zmienią jeszcze zdanie i wyplacą, albo duża dywidenda w przyszłym roku. Jeśli ani jedno, ani drugie, nie ma sensu trzymać akcji bo to oznacza odejście od polityki wypłacania dywidend. Pozdrawiam. Dywidendowy
    Dywidende zawieszono na czas pandemii, podkreslano to w raporcie i na WZA. Nie wyglada na to aby pandemia miala w tym roku odpuscic, tym bardziej ze zostalo nam 6 tygodni w obecnym roku. W przyszlym dywidenda bedzie raczej na pewno, bo bedzie juz na tyle stabilnie, ze centra handlowe nie beda zamykane, ale czy bedzie wyplacone za obecny i poprzedni rok bedzie pewnie zalezalo od ogolnej sytuacji gospodarczej.
    Wiesz, na spadku dokupiłem, więc mi wystarczy żeby wrócili do wypłat. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Emitent [89.64.77.*]
    w zeszłym roku w Q3 było 5,28 mln zł netto (1,41zł na akcję). Zakładam co najmniej powtórzenie tego wyniku. Pandemia trochę osłabiła potencjał zarobkowania, ale dynamika wzrostu spółek podległych powinna nadrobić... poza tym kanały internetowe na pandemii zyskują...
    jutro zobaczymy... 8)
    a o dywidendę jestem dziwnie spokojny - to nie spółka skarbu państwa... tu rządzi ekonomia, a nie polityka :) myślę, że i za 2019 i za 2020 będzie jakaś dywidenda, wszystko w swoim czasie...
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~ja [89.76.97.*]
    Weź pomyśl logicznie jak mogą wypłacić dywidendę w tym roku jak brali kasę na przetrwanie (co prawda ja oddali ale dodatek do wypłat został) aż tacy głupi nie są by sobie samobója strzelać.W przyszłym roku będzie całkowicie inaczej i dywidende dostaniesz z dużą nawiązką.
    cieszę sie ze można było tanio dokupić
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Emitent [195.42.249.*]
    Myślę, że to była główna przyczyna tego, że oddali dotacje - nie mieć związanych rąk przy decyzji o dywidendzie...
    Jest raport - jest nieźle, aczkolwiek po cichu liczyłem na więcej...
    Cf w dół.... Pozdrawiam. Dywidendowy
    Widziales ich bilans? Moze i brali dotacje ale bynamniej nie na przetrwanie - na koniec Q2 mieli 50 milionow w gotowce podczas gdy rok temu o tej samej porze mieli 26. Jednoczesnie zobowiazania zwiekszyly sie o 13, wiec troche uproszczona logika idac mogliby z 10 milionow spokojnie wyplacic i byliby w niegorszej sytuacji. Z reszta wyplacali swoim sprzedawcom przedplaty na prowizje zeby Ci mogli zachowac plynnosc - moim skromnym zdaniem, plynnosci tu jest pod dostatkiem i dywidenda by krzywdy im nie zrobila. Z drugiej strony rozumiem, ze zarzad mysli bardziej dlugoterminowo i woli przeczekac. Te pieniadze nie znikna.

Ja obstawiam konserwatywnie 2-2,5 miliona zysku, ewentualnie ciut wiecej jesli Soon Energy mial zniwa, no ale zaczekajmy do polnocy bo pewnie znowu raport w ostatniej mozliwej chwili sie pojawi.
    to nie jest tak, że dywidendę za 2019 muszą wypłacić w 2020 - mogą w 2021 a nawet i w 2022 - te pieniądze (zysk) są zaksięgowane i coś z nimi prędzej czy później zrobić trzeba będzie...
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Autor [89.64.77.*]
    Bardzo dobry wynik, MiMarket 13m przychodu, reszta praktycznie na płasno, niższa marża przez mniejszą sprzedaż Apple (przesuniecie premier & zamkniecie galerii).

Spolka ma zero długów, spłaciła zobowiązania handlowe (stąd niższe przepływy operacyjne), do tego 47m gotówki na koncie (przy kapitalizacji 91m zł). Netto wycena to 44m zł, czyli poniżej 3x zysk. Chcialbym miec wiecej takich spółek w portfelu.
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.73.*]
    Spółka ma zero długów? Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Emitent [89.64.77.*]
    długoterminowych to jeszcze trochę ma, ale fakt faktem, że 2,2mln w tym kwartale spłacili...
    Kojarzy ktos czy we wczesniejszych raportach byla wspomniana sprawa sadowa z Komsa Sp. z o.o. ? 3,5 banki brzmi jak niemaly temat.
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: leshek1990 [5.184.58.*]
    nie rzuciło mi się to wcześniej w oczy.
    Co do raportu to bardzo dobry. Przy takich kłodach rzucanych przez Covid na spółki handlowe oparte w dużej mierze o handel detaliczny w galeriach to jestem pod wrażeniem zwiększania zysków przez grupę kapitałową (jednostkowy trochę w plecy, ale biorąc pod uwagę okoliczności jest super). Soon Energy zarabia, MiMarkt zarabia, jest w pytę, C/Z na poziomie 4,8 to jak za darmo.
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Inwestor_dywidendowy [5.173.112.*]
    Szkoda tylko, że cena nie rośnie... Jak dla mnie wyniki średnie. Pozdrawiam. Dywidendowy
    Mogło być lepiej - w porównaniu sprzed rokiem - to fakt, ale pandemia wpływa dla wszystko... Jeśli takie wyniki będą regularnie co kwartał, a 70% zysku będzie szło na dywidendę, to ja chętnie jeszcze dobiorę po obecnych cenach :) zobaczymy jak Q4 wyjdzie...
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Inwestor_dywidendowy [5.173.112.*]
    Z takim założeniem jak piszesz, obecna cena ma sens. Póki co spadamy, więc jeśli obroty potwierdza ruch, oznacza że rynek źle odbiera wyniki i przyszłość spółki. Zobaczymy. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: leshek1990 [37.225.47.*]
    na poziomie 20 zł jest 6-letnia linia wsparcia w trendzie wzrostowym. Była respektowana w marcu i po ogłoszeniu bardzo słabych wyników za Q1. Oznacza to możliwy spadek o 10-15%, a możliwości wzrostu są co najmniej na poziomie 2-3x w perspektywie kilku kwartałów.
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Inwestor_dywidendowy [178.37.128.*]
    Tak, faktycznie. Może wkrótce odbije. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: leshek1990 [37.225.7.*]
    dziś przyzwoity ruch w górę na spółce.
    P.S. Inwestor Dywidendowy, to Ty przypadkiem prowadzisz stronę dywirentier?
  • Re: Wyniki za Q3 Autor: ~Inwestor_dywidendowy [178.37.128.*]
    Nie, to nie ja. Pozdrawiam. Dywidendowy
[x]
EUROTEL -0,34% 29,00 2026-03-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.