• potencjał Raiders! Autor: ~mario [85.198.226.*]
    413 miejsce na globalnej wishliście i niecałe 2,4 osób w społeczności co to może oznaczać jeśli chodzi o premierę?
    Według mnie pozytywna niespodzianka jest prawdopodobna i wcale nie z powodu tych danych podanych powyżej, ale z uwagi na tempo przyrostu w ostatnich dniach. Jest ono całkiem dobre a z doświadczenia wiem, że to bardzo ważne jak gra zachowuje się w ostatnich dniach przed premierą (nawet ważniejsze od wielkości wishlisty). Często gry, które mają swoje premiery w momencie rozpędzania się (mimo stosunkowo małej wishlisty) są bardziej udane od tych "zastanych" z większą wishlistą.
    Moje typy na dzisiejszy wieczór?
    2-3 strona globala i max peak w okolicach 250-350.
    Jakie są Wasze przewidywania?

• Re: potencjał Raiders! Autor: ~Johnzje [178.214.3.*]
    2 strona globala, max peak 400-500
  • Re: potencjał Raiders! Autor: ~CFG40 [89.66.101.*]
    Drewniane animacje walki psują grę. Ale gry tego typu dobrze się sprzedają. Zobaczymy czy gracze wybaczą DREWNO.
  • Re: potencjał Raiders! Autor: ~tt [193.52.216.*]
    Nie jestem az takim optymista ale tez nie ma tej wiedzy co Ty mario.
    Obstawiam 100-150 max peak - to i tak bedzie bardzo dobrze
    Na globalnej Top Sales wysoko tego reczej nie zobaczymy.

ale trzymam kciuki za niespodzianke.
  • Re: potencjał Raiders! Autor: ~mario [85.198.226.*]
    tt być może i jestem zbytnim optymistą, ale porównaj sobie przyrosty społeczności w ostatnich dniach Raidersa z Observerem i Falconeerem, czyli 161 i 177 miejscem globalnej wishlisty. Są bardzo podobne.
    https://steamdb.info/upcoming/?all
    a ten XIII z 76 miejsca także nie rośnie jakoś bardzo dużo mocniej (2,6 raza).
    Od wczoraj społeczność Raidersa wzrosła o 99 osób. Dla porównania w ostatnim dniu przed premierą społeczność 112 Operatora (max 4 pozycja globala i peak 1805) wzrosła o 127 osób, TSR (max 8 pozycja i 1886 peak) o 126 osób, Transport INC (max 33 pozycja i peak 410) o 65 osób, Accidenta (max 45 pozycja i peak 271) tak samo jak Raidersa! czyli o 99 osób, CTSa (max 41 pozycja i peak 465) o 40 osób.
    Co prawda będzie problem, gdyż tutaj pewnie nie zobaczymy kuponów lojalnościowych dla innych gier grupy PLW (nie ma za duzo podobnych), ale mimo to pozostaję jednak umiarkowanym optymistą. Jak oceny będą powyżej 80 procent na start, a co za tym idzie reklama na głównej stronie Steama w wschodzących nowościach to powinno być dobrze.

• Re: potencjał Raiders! Autor: ~tt [193.52.216.*]
    mario sam widzisz, masz wiecej danych niz wszyscy inni razem tutaj wzieci.
    Wklepalem wczoraj na YT Raiders is gierka jest juz co pawda ogrywana ale liczba odslon nie powala. Wiec obawiam sie ze zasieg moze nie byc tak duzy jak przewidujesz. Wzrosty w grupie to chyba zasluga pojawienia sie w "nadchodacych popilarnych"

Z dobrych informacji to wyglada na to ze gierka jest dopracowana i bez bledow. Moze nie powala graficznie ale ten styl tez ma spora rzesze fanow. Jezeli cena bedzie rozsadna to moze sie nawet udac...

Pogadamy jutro jak juz beda pierwsze wyniki. Peak 100-150 to ciagle moj typ.
  • Re: potencjał Raiders! Autor: ~Minifund [37.47.116.*]
    Nie nakręcajcie się.
  • Re: potencjał Raiders! Autor: ~cza [5.184.113.*]
    Zegarmistrz nas nakręcił :)
  • Re: potencjał Raiders! Autor: ~Kalistenics [82.27.70.*]
    Całkiem pozytywny peak na dzień dzisiejszy - 168 graczy.

Nienajgorzej jak na poboczny tytuł : )
[x]
CFG 0,00% 1,70 2026-05-08 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.