Przebije, a kasa się znajdzie pamiętaj, że prezes jest doświadczonym graczem na rynku kapitałowym. Skoro na YT bee miało wyświetleń ok 35000 GU ma ponad 103 000 wyswietlen 2 miechy od gamesconu pomimo klapy, którą wszyscy pamiętamy, potencjał jest, ale nie oszukujmy się to nie będzie AAA, natomiast będzie się lepiej sprzedawać niz bee to mamy przesądzone. Kolejne projekty sam znasz, duży potencjał ma gra z Brazylii. Dobry temat. Ale fakt chwile to potrwa, 7 miechow minie szybko. Teraz jest czas na akumulacje, takie moje zdanie
A ja na nic nie liczę na Var, może się miło rozczaruje :).
Ps. Reznor, jak w czwartek po sesji zasnąłem to się w sobotę popoludniu obudziłem. Alerty cenowe na spx na tego mojego longa zostawialem, ale żaden nie zadzwonił. :))). Więc trzymam to nadal. Widzę ze Biden górą, natomiast w kongresie i senacie brak przewagi. Liczę zatem na powrót do zielonej energii i blokowanie ustaw o podwyżce podatków. Dobrze że wygrana jest znaczna i cyrku z niepewnością nie będzie. Widzę że nasz Columbus się skorekcil w miejscu 60-64, które wyznaczylem.I dobrze, bo za mocno grzali. Spodziewam się w czwartek dobrych wynikow. Wziąłeś to Dino.? Dopiero co go mułem nazwałem, a tu takie odpały, hehe. Fajnie, spółka zaslugej na to. Siedzisz na pccexol czy Cie ATwystraszylem? :).
Hej Wers no to faktycznie odpadłeś no, ale swoje wyciągnąłeś wiec bylo warto :) na pcc jestem, powiekszylem nawet pakiet na ostatnich spadkach, stąd się pytałem mniej więcej do ilu widzisz spadek, chciałem zweryfikować swoje spojrzenie na walor, stąd Ciebie zapytałem. Dono kupiłem przed wynikami, ale nie jakiś ogromy pakiet. Narazie trzymam i jesteśmy zadowolony. CDR i Columbus tez trzymam narazie nie sprzedaje, jak widzę co chwile reklamy na cyberpunka na autobusach to widzę, że poszli mocno w marketing dlatego spodziewam sie przebiciach ostatnich szczytów przed premierą, reszta się zobaczy tez się ruszyła w końcu CLNpharma trochę na fali OAT, wiec narazie nie wychodzę z papieru, jak dla mnie jazda dopiero się rozpoczęła na północ.
widzisz Reznor, z Tobą to ja mogę sobie pogadać. Napiszę Ci, że spadki na wykresie widać, a Ty kupujesz i jeszcze dobrze na tym wychodzisz. I super. Przynajmniej bez krępacji i wyrzutów mogę pisać z Tobą co myślę - rzadka to sytuacja na forum.
Na columbusie RGR na dziennym ze sporym zasięgiem. Mam nadzieję, że czwartkowy raport będzie git, bo to najlepsze miesiące letnie dla spółki były. Liczę na przebicie 72 z impetem. Tam jest Fibo0,50 i to ważne miejsce. Skoro już mogę być szczery, to jeszcze Ci powiem nieskromnie, że shory na indeksach w marcu i longi na wyborach, pozwoliły mi wykręcić ośmiokrotny (!) roczny zysk z FX . Słabo nie jest w tym 2020.:). dodatkowym banousem są trzy wypukliny w lędźwiowym. pozdro.
No i super gratuluje, na fx mam za mało czasu i za dużo obowiązków, dlatego tylko przed kluczowym wydarzeniami sobie zkadlam S lub L co by mieć trochę radości lub zabezpieczyć portfel. Nie ukrywam, że lubię poznać Twoje spojrzenie na konkretne walory, żeby zachować obiektywizm o co czasami jest ciężko :))zresztą jest tu kilka ciekawych osob z którymi warto wymienić spostrzeżenia bez osobistych wycieczek. Mam od pewnego czasu tez ekspozycje na chiny i ogólnie EM i powiem szczerze liczę na surowce patrząc na to co się moze dziać. Jeszcze jest taka spolka Dekpol zaparkowalem tam jakieś 3 miechy temu maja duży bank ziemi, ktora będą upłynniać na inwestycje. Jak będziesz miał chwilę to obejrzyj, moim zdaniem obiecujaca
tak, ja jestem sugestywny wiem to, ale za to Ty masz swoje zdanie na każdy temat i twardo się trzymasz czasami :). i mnie to pasuje.
Co do surowców to wiesz że nie lubię, a raczej się zwyczajnie na tym nie znam. Jasne że widzę korelację z trendami na świecie, ale to dla mnie za mało żeby wydawać tam pieniądze. Podobnie nie obstawiam spółek wydobywczych.
co do samego fx to Cię rozumiem, bo to jest "praca' dla ostrych czubków 24h na dobę. No ale ja nie mam żadnego innego zajęcia....
Co do Dekpol, to odpada. Mam taki plan żeby się teraz załadować all in w 4-5 spółek typu trakcja. Wiesz, duży wolumen, dużo spekulacji, dobry moment na wejście. Chciałbym z tego wyciągnąć do 1go kwietnia 50-75 proc, sprzedać i podziękować. Ale nie spekuły typu 4Mass ( jestem tam w stracie :), tylko średniaki z potencjałem na odbicie ale bez wiązania z nim przyszłości... W kwietniu kończę, więc nie bardzo będzie mi zależało co się potem z nimi wydarzy. Nota bene, jeśli trakcja przebije na trwałe 1.5 to będę się pakował w to. Tam 1 zł na kursie w zupełności minie urządza.
O Trakcji pamiętam i tez bede jednak w to wchodził daj mi proszę jedynie sygnał mniej więcej, kiedy najlepiej się ustawić. Myślałem, zeby teraz juz cos akumulować wyglada nieźle czyli, co gra pod oRGR i środki na koleje :))) wchodzę w to
Słuchaj Reznor, z tą forsą na koleje to może być różnie w tej pandemii :(. Z drugiej strony, burdel jest taki, że co będą mogli rządzący ukraść to ukradną, a to będą duże budżety i "łakomy kąsek".
Generalnie technicznie to wygląda raczej średnio. Opory to 1.70 potem 1.95. Myślałem żeby już się pakować w zeszłym tygodniu ale kasy nie miałem. Uważam, że przebicie 30 sesyjnej MA30 na poziomie 1.48 będzie już bardzo jasnym sygnałem do wejścia. W tej chwili MACD dał sygnał na plus, podobnie RSI. Jak chcesz ryzykować to bierz teraz. Ja część Longów wycofałem już i czekam na przerzut kasy od brokera.
*to wszytko to są oczywiście tylko moje pomysły, zrobisz jak uważasz :).
Ejjj Panie Wers tu masz temat nieźle poukladany, wiec nie mam obiekcji, bardziej się zastanawiam cmjakim wolumenem mogę wejść np czy 100 k to będzie bezpiecznie, żeby później wyjść, czy może 400k. Tego nie wiem, bo nie byłem wcześniej na tej spółce
o stary. tego to ja Ci już nie powiem. O wolumenach z zasady nie wspominam na forum. Ostatnio nawet niechybnie powiedziałem że miałem 125k varsav pakieta podstawowego i byłem później rozliczony z mojej średniej publicznie :))). A serio to popatrz na wolumeny. 100K wydaje się być bardzo bezpieczne. Z kolei 400k nigdy bym na to nie wydał. Zrobisz jak uważasz. Dobrze że 1/3 longa zostawiałem :))). No pięknie pko dziś żre. nie powiem :)))))))))))
No dalo do pieca, to dobrze, bo już mnie ten orlen i pzu nudziły, ciekawe czy Ciech przebije 30,xx jak patrze to raczej nie dzisiaj siły na popycie moze nie być na tyle dużo, a może i lepiej niech się zakonczy pod 30,xx to w kolejnych sesjach będzie lepsza baza do ataku
Dobra WUJ a się ustawi i tyle, niech wpada, co do wolumenow jasne juz nie powtórzę, ale chciałem się zorientować mniej więcej jaka była wówczas płynność, przejrzałem ostatnie wolumeny, ale wolałem dopytać. Myślę, że na covidach przejściowe z dnia na dzień nie zaszczepia wszystkich ludzi a rynki się zachowują jakby mieli latac samolotem i spryskiwac ludzi jak pola kukurydzy szczepionką, ale emocje są :))
:))))))))))), dobre z tą kukurydzą. Rozbawiłeś mnie. pytaj o co chcesz, najwyżej nie odpowiem :). Z pakietu 100.000 szt. akcji wyjdziesz z palcem w dupie i to jednym zleceniem - jak będzie hype. Jak nie będzie , to wyjdziesz dwoma lub trzema, ale jednego dnia z tą samą ceną sprzedaży.
Mam i zbieram mala pierwsze kupowałem drożej ale ostatnich zakupach mam srednia ok 2,98 czasami zlecenie postoi kilka sesji, ale się opłacało po 2,3 ktoś oddawał ostatnio. Wierze w Nemesis tak samo, jak w warhammera od carbon
aaa idź :) ja jeszcze nic nie kupiłem bo kasa zablokowana........zobaczę jak się przy 1.7 zachowa i wtedy ruszę. przepiękny , przepiękny czas nastał, po tej październikowej czerwieni. Pozdrawiam przy okazji wszystkich co się nie dali wyleszczyć ostatnio.