Wyniki to za pół roku. Wg mnie nie zobaczymy w wynikach nic. Biznes jest póki co pewnie jeszcze w spółce z o.o. a oni są cały czas w trakcie połączenia. Ale skoro volkswagen group podpisuje z nimi umowę to ja siedzę spokojnie i czekam. Wszystko idzie tak jak należy... :)
Też się nastawiam na przyszłe wyniki, ale dzisiejsze będą tymi pierwszymi po lockdownie, dlatego z zainteresowaniem je przeczytam. No i przecież prezes zawsze coś fajnego pisze we wstępie. :)
Idzie jak należy, tu nie można mieć wątpliwości, ale spółka w trzecim kwartale była w fazie przygotowań i inwestycji, wydała więcej niż zarobiła. Jesteśmy ponad miesiąc od jego zakończenia. Co dzieje się w finansach obecnie i co będzie się działo do końca roku pokaże kolejny raport. List prezesa oczywiście jak zawsze ok, ale co zrobi z tym rynek? Wkrótce się okaże.
Rynek niech robi co chce :) Na tej spółce zarobimy i to nieźle, ja tam śpię spokojnie i się nie spieszę. I czekam na kolejne firmy podpisujące z nimi umowy. Najlepiej znów takie jak Volkswagen Group. Inwestują i zdobywają rynek już teraz, dokładnie jak robił to Columbus. Skoro sprzedaż elektryków/hybryd przekracza już w EU sprzedaż diesli to jeszcze troszkę i mamy tu odpał taki, że... Jak przyjdzie czas elektryków, a przyjdzie niedługo to oni będą rosnąć geometrycznie...
Ale jeśli ja skorzystam z aplikacji; spojrzę na mapę i zobaczę że stacja jest na ul X; i potem tam pojadę i po prostu naładuję samochód ale z aplikacji już nie skorzsytam... to gdzie jest zarobek nexity??
Na booking.com też możesz znaleźć wakacje i próbować potem dzwonić i dogadać się z właścicielem. Tylko to dla Januszy. Do tego za chwilę będziesz miał setki dostawców ładowarek. Oni podpisują umowy z wieloma i robią soft, żebyś mógł płacić z jednej apki u każdego i ładować gdzie chcesz. Do tego będą mieć swoje ładowarki z columbusem. Poza tym w przyszłości będą robić soft do energetyki rozproszonej tak żebyś mógł ładować auto z własnego dachu będąc np nad morzem. To są zaawansowane rzeczy. Czas dla tej spółki właśnie nadchodzi...
Są 3 możliwości zapłaty za korzystanie ze stacji, ładowarka nie będzie ładować jeśli kierowca nie wykona odpowiedniej czynności w aplikacji lub nie zapłaci kartą przez stronę Nexity służącą do jednorazowych płatności kartą. Trzecia opcja to RFID. W każdym razie nie ma możliwości naładowania pojazdu i nie zapłacenia.