• Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Sydney [79.185.119.*]
    Mam niepotwierdzone info iż z początkiem roku Zarmen chce całkowice przejąć elektrobudowę. Co taki scenariusz oznacza dla nas drobnych akcjonariuszy?
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~elbud [37.225.13.*]
    Słowo klucz "niepotwierdzone".

Takie "infa" wrzucają tu co chwila różni naganiacze, zwłaszcza jak chcą sprzedać a nie za bardzo im idzie.

W obecnej chwili dla Zarmenu dzierżawa wyselekcjonowanych zakładów to jest złoty interes (kosztem niestety akcjonariuszy).
    Zwłaszcza za te obecne miesięczne koszty dzierżawy .

A przejmowanie długów i kar umownych dotychczas naliczonych to jest żaden biznes.
    Na miejscu Zarmenu trzymałbym dzierżawę za te miesięczne płatności aż do 2025r. i ewentualnie wtedy kupił od syndyka, jeśli dałby dobrą cenę.
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Pytka [83.7.54.*]
    Uzasadnij bądź doprecyzuj
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~starySATYR [91.206.244.*]
    Zarmen nie tak w końcu dawno oferował 3 zet za akcję ale mundry zarząd chciał 6-9 i oferte odrzucił
    Więc teraz jest 60 groszy a będzie moim zdaniem 20 groszy

A swoją drogą to jak to jest że bierze się kontrakt tak duży i tak sformułowany, że niepowodzenie na kontrakcie, które przecież zdarza się i może się zdarzyć i tu = koniec firmy
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~RR [88.156.139.*]
    Cokolwiek ktoś będzie chciał kupić, czy to Zarmen czy ktoś inny, kupi sam majątek w postępowaniu upadłościowym. Podobnie jak Cedrob kupił zakłady po Kanii.

Akcjonariusze zostali z niczym, tutaj będzie tak samo.
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Kuku [31.0.3.*]
    I słowo stanie sie ciałem. Oto słowo Boże !!!
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.224.*]
    Dokladnie, bedzie podbitka na conajmniej 20 zl za akcje
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Kuku [185.19.119.*]
    I to słowo stanie się ciałem, ale nie faktem.
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.230.*]
    Cialo faktem 20 zl za akcje
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~AliBaba [5.173.28.*]
    Dnia 2020-11-08 o godz. 18:29 ~Vcp napisał(a):
    > Cialo faktem 20 zl za akcje

Nigdy nie dostaniesz za akcje już nawet złotówki... nawet nie dasz rady sprzedać po 80gr. Ale poczekaj jeszcze do świąt to dostaniesz 20 ale grociszy za akcje
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.224.*]
    Ohoho ohoho ohoho przepowiednia bluhaha, dostane, a tynie, bo nie masz akcji hehe
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~AliBaba [5.173.28.*]
    Dnia 2020-11-08 o godz. 21:57 ~Vcp napisał(a):
    "Ohoho ohoho ohoho przepowiednia bluhaha," - problem w tym że jak dotąd moje przepowiednie się sprawdzają

"dostane," - na pewno, tak jak pisałem, poczekaj jeszcze trochę a dostaniesz 20 zł ale za jeden pakiecik 100 akcji XD

"tynie, bo nie masz akcji hehe" - jak bym chciał to mogę mieć... chętnych aby się pozbyć i ubrać leszcza w gówno warte akcje jest wielu, wystarczy zajrzeć w arkuszu sprzedaży ile papiera jest do nabycia.
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.232.*]
    Spokojnie dostane 20 zl za jedna akcje, a co ty taki nerwowy bluhaha
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.232.*]
    Alibaba bo zawalu dostaniesz hahaha i tak wszystko zbiore z rynku przed toba hahaha
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Laputitka [83.7.53.*]
    Banowali Vivaldiego to się przerzucił na vcp i z 6 nagle zrobił 20 zł
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Sydney [79.185.118.*]
    Również mocno nie potwierdzone info ale podobno Pan Koncewicz chce by Elba dalej była notowana na GPW nie sądze wiec by wykupił sam majatek i ponownie wprowadzał spółkę na giełdę, dodajmy do tego iż gość ma naście takich spółek a spółki typu Elba brakuje mu zdecydowanie w swoim portfolio.

Nie zapominajmy co zrobił z Remakiem i EZW i jak pięknie wyciągnął 10mln ze spólki giełdowej Remak który przejął EZW będący również jego własnością. Być moze i elektrobudowie widzi szanse na piękny zarobek.
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~AliBaba [37.7.38.*]
    Dnia 2020-11-08 o godz. 23:22 ~Vcp napisał(a):
    "Spokojnie dostane 20 zl za jedna akcje," - no to zachowaj spokój jak jesteś taki pewny, jak narazie to ty tutaj panikujesz i w tej panice spamujesz tylko forum... co drugi komentarz w każdym temacie to tylko "będzie 6 zł" a co drugi założony temat to również "6 zł" problem taki że ilość spamu i komentarzy typu "6 zeta" nie przekładają się na notowania akcji....

"a co ty taki nerwowy bluhaha" - ja nie jestem nerwowy, to nie ja obkupiłem się akcjami po 6 zł które dzisiaj są warte 60 groni, więc nie mam powodów aby się stresować.

Dnia 2020-11-08 o godz. 23:24 ~Vcp napisał(a):
    "i tak wszystko zbiore z rynku przed toba hahaha" - to ssij... nie rozumiem na co jeszcze czekasz? Użytkownik naiwny już ci kiedyś pisał że "w arkuszu na sprzedaż do 1zl jest do zebrania ponad 60k perelek" więc na co czekasz? aż ci ktoś zwinie z przed nosa tak drogocenny papier? - przecież możesz na nim zrobić interes życia, pokaz jakie masz mocne nerwy. 
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.235.*]
    Spokojnie spokojne akcjie juz niedlugo do 100 zl dobija, 2 lata i witamy 300 zl za sztuke
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Kapciowy [5.173.137.*]
    Proponuję przerzucić się na pisanie książek fantasy, będzie więcej realizmu niż w tej opowieści.
  • Re: Przejęcie przez Zarmen Autor: ~Vcp [94.44.235.*]
    Spokojnie lecim lecim na 20 zl za akcyjke, dzisiaj tez troche wpadlo do koszyka
[x]
ELBUDOWA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.