To jest bardzo ważne pytanie i zwracam się z nim do głównych aktywistek tego forum: W jakiej pozycji aktywów trwałych ujęty jest hardware Limtela sp. z o.o. mającego być bazą techniczną dla usług ITL?
Dnia 2020-11-05 o godz. 21:11 ~Sheep napisał(a): > TERAZ odrabiam inne lekcje Włosy mi dęba stają! Wśród 15 dok znalazłam 3 byki. Długa noc przede mną... > > A kiedy został zakupiony tenże hardware?
Z pytania wnioskuję, że pytant już wie kto kupował, ale nie wie kiedy. Mistrzostwo Dun & Bradstreet
Przepraszam, ze wchrzaniam sie mdzy wodke i zakąskę- proponuje czysta teoretycznie spojrzec na leasning. Mowie czysta teoretycznie, bo nie udalo mi sie do tej pory otworzyc ich sprawozdania
Dnia 2020-11-05 o godz. 21:46 ~Ola napisał(a): > Coś mi się pomyliło z tymi liczbami:) To Sheep jest od cyferek :) > Ja mogę wymyślać ogólną strategię :)
Nawet wiem o ile - o trzy rzędy wielkości. Gratulacje i powodzenia w wymyślaniu strategi niezależnej od finansowanie różniącego się o trzy rzędy wielkości. Pudelek.pl to pikuś przy tym forum.
Ja jestem bardziej humanistką. A Wy Panowie bardziej techniczni i informatyczni... To może mi pomożecie wybrać telefon. Popsuł mi się dzisiaj. Oglądam na stronie Playa i.... wszystkie wyglądają identycznie.... Co mam kupić ?:))
Dla mnie osobiście długa akumulacja to bardzo dobry prognostyk. Potem zawsze są długotrwałe i stabilne wzrosty. Szybkie i duże wybicie to zwykle jeszcze szybszy zjazd, dlatego ja sobie spokojnie czekam....:) Prawdopodobnie potrzymam te akcje jako inwestycję 2-3 lata. Podejrzewam, że po tym czasie mogą być dużo więcej warte, niż te 10 zł o których pisał Romek.
Dnia 2020-11-06 o godz. 13:07 ~Ola napisał(a): > Dla mnie osobiście długa akumulacja to bardzo dobry prognostyk. Potem zawsze są długotrwałe i stabilne wzrosty. > Szybkie i duże wybicie to zwykle jeszcze szybszy zjazd, dlatego ja sobie spokojnie czekam....:) > Prawdopodobnie potrzymam te akcje jako inwestycję 2-3 lata. Podejrzewam, że po tym czasie mogą być dużo więcej warte, niż te 10 zł o których pisał Romek. >
Wielką zaletą Twojego podejścia do tej inwestycji jest głęboka, ale cicha wiara. Moim zdaniem to za mało na długi i udany związek na giełdzie. Chyba, że się ma dobre słuchy, króliczku. Miałem nadzieję, że Covid-19 ruszy ten firmopodobny twór nieco mocniej, ale czas najwyższy zrewidować to podejście przy okazji zbliżających się wyników za trzeci już kwartał pandemii.
Głęboka i owszem....A dlaczego cicha ? :) Wszakże mówię o niej bardzo głośno :) A nie wzięła się znikąd. Pozwolę sobie zatem nie zgodzić się z Tobą Mroczy, albowiem jestem przekonana, że to będzie długi i udany związek...., choć może nie 600-letni :)
Dnia 2020-11-06 o godz. 13:41 ~Ola napisał(a): > Głęboka i owszem....A dlaczego cicha ? :) Wszakże mówię o niej bardzo głośno :) > A nie wzięła się znikąd. Pozwolę sobie zatem nie zgodzić się z Tobą Mroczy, albowiem jestem przekonana, że to będzie długi i udany związek...., choć może nie 600-letni :)
Trwałe związki są dobre w małżeństwie i bankowości. Na giełdzie zdecydowanie wolę miłostki!
Ostatnio czytałam fajny artykuł o tym czy fakt, że kobiety są z Weus, a mężczyźni z Marsa przekłada się na sposób inwestowania na giełdzie. I okazuje się, że tak. Podobno panowie właśnie trakują spółki przedmiotowo jako inwestycje krótkotrwałe. Kobiety natomiast z reguły inwestują długoterminowo i przywiązują się emocjonalnie do spółek. :) To prawda. Zawzyczaj żal mi jest sprzedawać akcji, nawet jak rozum podpowiada, że nie warto trzymać ....Na szczęście jeśli chodzi o InteliWise wszystko idzie w parze. I serce, i rozum mówią "trzymać" :)
Dnia 2020-11-06 o godz. 14:32 ~Ola napisał(a): > Ostatnio czytałam fajny artykuł o tym czy fakt, że kobiety są z Weus, a mężczyźni z Marsa przekłada się na sposób inwestowania na giełdzie. I okazuje się, że tak. Podobno panowie właśnie trakują spółki przedmiotowo jako inwestycje krótkotrwałe. Kobiety natomiast z reguły inwestują długoterminowo i przywiązują się emocjonalnie do spółek. :) To prawda. Zawzyczaj żal mi jest sprzedawać akcji, nawet jak rozum podpowiada, że nie warto trzymać ....Na szczęście jeśli chodzi o InteliWise wszystko idzie w parze. I serce, i rozum mówią "trzymać" :)
Pozornie wydawałoby się, że to mężczyźni są bardziej predestynowani do sukcesów na polowaniu, jakim wydaje się być giełda. I przykłady z dużych, dobrze uregulowanych gospodarek potwierdzają te zasadę. Jednak na naszej szczególnej giełdzie dochodzi do głosu pewien istotny talent kobiet, czyli większa niż u mężczyzn zdolność do wyczucia intrygi. Zwróć więc uwagę, że nawiązując jakże rycerską relację z ITL rezygnujesz ze swojej głównej przewagi, jeśli oczywiście Twój nick nie jest manifestacją poparcia dla środowisk trans.
Środowiska LGBT są mi całkowicie obce ..., choć toleruję :) Do intryg raczej mam awersję, dlatego staram się trzymać uczciwych spółek i mam nadzieję i wiarę, że Inteliwise taką jest. Co nie znaczy, że moje zaufanie jest bezwarunkowe..:) A etos rycerski nie jest we współczesnym świecie w modzie, bo żyjemy w czasach pragmatyzmu, kalkowania i cynizmu..,. a ludzie uczestniczą w wyścigu szczurów tylko po to, żeby wygodnie żyć...Ja jednak wierzę, może trochę naiwnie, że życie w zgodzie ze swoimi wartościami daje szczęście i spokój ducha.... :) Nie wiem jak Ty Mroczny odnajdujesz się w naszych czasach ...?:)