W tym momencie nie ma pod co rosnąć, marża spada . Niestety ale ostatnimi info jestem zawiedziony. Kapitalizacja w tym momencie trochę na wyrost. Oczywiście w dłuższej perspektywie pewnie się obroni ale na krótszą metę są lepsze spółki.
Gdzie marża spada? Nie ma odcznników, brakuje mocy produkcyjnych, jest możliwości testowania są ograniczone? Na jakiej podstawie to info. o spadającej rentowności? Na pewno nie na podstawie ESPI.
Od połowy października liczba testów nie może przekroczyć 60-70 tys dziennie, bo nie ma wystarczającej podaży na rynku (odczynniki + testy). Od kiedy marże się kurczą przy niewystarczającej podaży? Napisz mi, bo ja naprawdę nie wiem o czym piszesz.
Informacyjnie przeklejam info z wątku o zakażeniach i wykonanych testach:
- 5 listopada 2020: wykonano 67,1 tys. testów / 27,1 tys. zakażeń; - 4 listopada 2020: wykonano 69 tys. testów / 24,7 tys. zakażeń; - 31 października 2020: wykonano 60 tys. testów / 21,9 tys. zakażeń; - 15 października 2020: wykonano 64,6 tys. testów / 8,1 tys.zakażeń (po raz pierwszy >60 tys. testów);
link to wątku z aktualnymi danymi: https://www.bankier.pl/forum/temat_re-aktualne-dane-o-zakazeniach-wykonanych-testach,41529839.html
Dnia 2020-11-05 o godz. 12:28 ~Pati napisał(a): > Gdyby nawet marża spadła o polowę,a sprzedaż wzrosła 10 x to o ile większy będzie zysk. Policzcie sobie sami .
To byłaby prawda. Niemniej marża nie spada, a sprzedaż rośnie. Więc policzcie sobie sami.