Nie licz już na nic ta spółka już swoje osiągnęła.i zapomnij o cenie 40zl!!!!!.no chyba że za 2szt akcji...Widać gołym okiem że papier nie ma siły po takich informacji..Mam na myśli ta wczorajsza o sprzedaży.Bo wyniki już były dawno znane.A w piątek jak podadzą to nie licz że kurs jeszcze urośnie...NIE MA TAKIEJ OPCJI
Zbyniu wszyscy wiedzą, że mas problem z Blirtem ale możesz zawsze stąd wyjść i nie męczyć buły. Piszesz takie bzdety czasem, że nie można tego czytać. Odbicie na WIG 20 było a Ty ze spekuła teraz potem poszło info znowu ruszył kurs a Ty „balon”. Stary rynek jest niepewny i ludki się srają. Zrozum to w końcu i nie biadol.
Widać gołym okiem że zarabiają konkretną kasę .Za 4 kwartał będzie tyle co za cały rok. Akcji w obrocie niewiele . Trzeba trochę namieszać żeby zebrać większy pakiet. Przy tym FF można tutaj wyciągnąć kurs na każdy poziom cenowy. Odczynniki do testów sprzedają się na pniu i prędko się to nie zmieni.
Bardzo dobry wzrost sprzedaży. Atmosfera Q4 sprzyja i wyniki nie powinny być niższe niż Q3, choć już zauważalna jest erozja cen na rynku testów i odczynników. Jedyne co martwi to dwukrotny spadek zysku, bo w Q2 sprzedaż 12 mln, zysk 5.8 mln (48% sprzedaży netto), a w Q3 sprzedaż 14.8 mln, a zysk 3.2 mln (22% sprzedaży netto). Zarząd powinien wyjaśnić powody dwukrotnego spadku %zysku. Nie zmienia to "pozytywnego sentymentu" do spółki.
Na razie to jest krwista czerwień... tym bardziej po ogłoszeniu pozytywnych wyników... w mojej opinii liczenie na spektakularne wzrosty i na wyniki IV kwartału są grubo przeszacowane
Dnia 2020-11-04 o godz. 12:08 ~Kalosz napisał(a): > Na razie to jest krwista czerwień... tym bardziej po ogłoszeniu pozytywnych wyników... w mojej opinii liczenie na spektakularne wzrosty i na wyniki IV kwartału są grubo przeszacowane
Wczoraj podali info o kontrakcie na 6mln zł co tylko z tego jednego daje zysk ok 1,5 ml .
>> Na razie to jest krwista czerwień... tym bardziej po ogłoszeniu pozytywnych wyników... w mojej opinii liczenie na spektakularne wzrosty i na wyniki IV kwartału są grubo przeszacowane.
Teraz usiądź sobie wygodnie misiu i policz, że Blirt zrobił w kwartał tyle co Innogene zrobi przez cały rok. Przy czym Blirt kosztuje 30, a Innogene 80. Rozumiesz teraz potencjał chłopcze.
Jadąc na północ trzeba czasem zawrócić, by pokonać przeszkody, ale azymut jest jeden.
A pandemia się skończy wtedy gdy wynajdą stabilną szczepionkę, która będzie dostępna dla niemal każdego (czyli za 2-3 lata).
Do tego czasu liczą się 2 rzeczy, dostępność odczynników do testów laboratoryjnych (Blirt jest ich producentem) i testy, testy, testy.
zdziwisz sie jak ci drukna zaraz 15 mln akcji po 0,10 groszy. tak to jest malo akcji. O tym tez napisali. prezesi sobie drukna i wycena zrobi sie kosmiczna. przejadaja zyski, nic o inwestycjach. dobrze wiedza, ze po nowym roku skonczy sie eldorado i wroca na - 300 000 za kwartal. dramat ta firma i zarzad...