Tu jest spokojnie. To spółka do inwestowania, a nie spekulacji. Relatywnie bezpieczna, a w srednim terminie da kilkaset % zysku.
Brałem w lutym przed zwałą, trochę dobralem w marcu. Średnią mam trochę poniżej 5 zł. Na różnych spółkach ludzie nie wiedzą co mają zrobić z emocjami a tu mam cały czas +40 do 50%
Chcesz spekulować leć na jakieś Biomed -50% od szczytu, albo Columbus - 60% od szczytu
Dokładnie! To znak, że nadal jest dobry moment, żeby wchodzić APR:)
Wejście w bardzo mocna fundamentalne spółkę zanim zostanie dostrzezona przez rynek i stanie się "modna" daje dużą szansę na duży zysk :) teraz wystarczy tylko trochę cierpliwości :)
Nie wiem jaka jest Twoja ocena sprzedaży w październiku ale rynek ocenił to na -4%....
Różnica między LPP a tą spółką jest taka, że tam 20tys zł nie zwala kursu o 4%, w każdej chwili możesz wyjść z akcji tu jak zainwestujesz 100tys to zrobisz widły - zatem chyba nie ma się co dziwić że Lpp mimo porównywalnych wyników kosztuje 10x więcej!
Ale rynek nie wycenił w ten sposób wyników za październik :) wycenil w ten sposób niepwnosc związana z wyborami z USA, niepewność związana z restrykcjami i ogólnie z Covidem. Patrz na szerszy kontekst. Poza tym kilkaset akcji to jeszcze nie "rynek" tylko jeden, czy dwóch drobnych indywidualnych inwestorów ze słabszymi nerwami.
Kolejne dwie sprawy:
1. Czemu upraliscie się na porównanie spółek z dwóch różnych branż? Porównujcie z Inter carsem.
2. Oczywiście, że spółka na ten moment jest mało płynna. Nie raz już to było poruszane. Spółka nie jest modna, nie ma na nią nagonki w mediach społecznościowych, forach itp i dlatego jest to dobry moment na zajęcie pozycji. Jak już będzie modna to bedzie czas na sprzedawanie, a nie kupowanie. Niska płynność na giełdzie nie jest odzwierciedleniem kondycji spółki.