• CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~kleopold [188.147.43.*]
    witam witam czy sam jestem na pokladzie ???????
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Tim [83.26.172.*]
    No nigdy tu nie było za dużo postów, ale rzeczywiście teraz całkowita cisza. Może to i dobrze, ja spokojnie czekam na raport i kolejne debiuty + dywidenda z Bitnet... Natomiast na forum INC chyba zrobiło się za "głośno", pozdrawiam
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: lawyer_mz [31.0.126.*]
    Ja też stacjonuje tu w okopach, trzeba przetrzymać ten dość słaby okres i może po nowym roku coś się ruszy, choć widzę, że mocne odbicie na INC to może i tu znajdą się chętni na perełkę wcześniej.

• Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~kleopold [188.146.0.*]
    straszne okopy ,maly wolumen akcji jeedno porzadne info i byłby kurs w kosmosie typu ze pogonili pakiet gx1 czy cos takiego
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Tomrk [37.47.182.*]
    A po co mają pogonić Gx1 - to będzie Nasza dojna krowa - powinna dać dużo zarobić wszystkim.
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Piotrek [83.5.249.*]
    Ja też w okopach, bo papier zakopany :)))

Ale na giełdzie bardzo ciekawie :)) Dzisiejszy dzień pokazał jak dobrze mieć dywersyfikację w portfelu. Straty na MRC pokryte przez ING i tak to się sobie pokompensowało. No a Carpathia ostatnio nie chce brać udziału w tych zabawach
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Piotrek [83.5.249.*]
    Na forum INC za mało jest trolli spadkowych, co nie jest dobre w kontekście zainteresowania papierem.. Chyba będziemy musieli troszkę poczekać.

Albo coś będzie z zaskoku, wszak to bananowa
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Deso [37.47.220.*]
    Myślicie, że Carpathia opchnęła GX1 na górce. Chyba już takich szczytów nie będzie.
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~kleopold [188.146.1.*]
    zobaczymy w raporcie niech tu spekula przyjdzie aby to bedzie opcja wyjscia z impasu a narazie trzeba to przezyc , jest malo akcji male ff
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Tim [83.26.172.*]
    Jak tam przed raportem? Będzie jednym z lepszych kwartalnych raportów w historii NC. Niby wyniki znane, ale .... rzadko się zdarza, aby firma w jeden kwartał zrobiła wynik na poziomie 60% kapitału własnego, choć oczywiście są sytuacje tzw. specyficzne. Tutaj takiej nie ma, choć pewno powtórzyć, taki wynik nie będzie łatwo. Z drugiej strony kto wie, w IV kw. mamy przed sobą kilka debiutów no i dywidendę z Bittnet, swoją drogą też ostatnio "ruszył". Pamiętajmy też, że w każdej emisji obslugiwanej przez INC bierze udział Carpathia... Pozdrawiam wszystkich w "okopach" i nie tylko
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~Jx [83.26.222.*]
    Tim ma rację. Wynik będzie bardzo dobry. Wzrost sumy aktywów finansowanych tylko kapitałami własnymi szacuję na 100% minimum na koniec roku (10 mln na koniec 2019), tj do wartości ponad 20 mln zł. Proszę wskazać drugą spółkę na naszej giełdzie, która ma takie dynamiki. Pamiętajmy, że wynik za III kw. to pochodna w dużej mierze wyceny GenXone za 35 zł. Wycena tej spółki będzie wyższa na koniec roku, niż ta wartość, a to ma duże znaczenie w wyniku CRC. Papier zamarł, bo jest wybierany, ile się da. Ci, co zbijali cenę mają świadomość, że niżej nie zejdzie. Ta konsolidacja, która na wykresie wygląda dość niepozornie, dąła jednak bardzo dużą wymianę papieru. Jestem dobrej myśli. Wiem, że się denerwujecie, ale papier wam wynagrodzi. Jestem pewien.Sądzę, iż 2021 zmieni wszystko w postrzeganiu tego papieru. Przede wszystkim ze względu na zmianę wielkości zarządzanych aktywów. Spółka, która praktycznie rok zarządza bardzo aktywnie na NC zmienia poziom zarządzanych aktywów z 10 mln do rzędu 30 mln zł w 2021. To zrobi całkowitą różnicę w postrzeganiu CRC na rynku. Pozdrawiam i odpowiadam.. dopieram cały czas.
  • Re: CZy tu ktos jeszcze jest Autor: ~analityk [83.23.120.*]
    ja też dobieram jak tylko spada. Choć to małe wolumeny. Większe pojawią się w okolicach 15 zł . Chyba czas podnieść poprzeczkę
[x]
CARPATHIA -4,29% 2,68 2025-09-26 16:32:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.