Przypominam,ze fundusz,ktory sprzedal akcje ma ich nadal 78 milionow z czego zysk ze sprzedazy pozyczyl spolce na 1,1%.W takim razie co to byla za akcja?Wyprowadzenie pieniedzy czy poczatek czegos wielkiego?
Kwota inwestycji Boruty w projekty to 239 mln zł w przybliżeniu
Z czego ok 154 mln na projekty wykłada HAJS z dotacji UE
Brakuje ok 70mln, już wiesz skąd?
Dzojfiks pozbył, się akcji i dlaczego?
Pożyczka została udzielona w formie linii pożyczkowej do maksymalnej kwoty 70.000.000,00 zł (słownie: siedemdziesiąt milionów złotych). Pożyczka będzie udzielana w transzach – na każdorazowe zapotrzebowanie zgłoszone przez Pożyczkobiorcę.
Trzymać i nie dać się w uprowadzić trolom
154mln dotacje +70mln pożyczka =224mln zł. Całkowity koszt 239mln zl
Brakuje 15mln zł
Oni sprzedali 78 mln sztuk akcji czyli akcje poszły nie w rynek tylko na słupy i to po cenie 1.2zl zł stąd te volumeny 2 tyg temu pakietowka
Mam nadzieję że pomogłem, cena co jest teraz to bardzo duża promocja ponieważ Podprogowo duzi siedzą na 1.2zl od cypryjczyka i kreca kursem by zejść jak najniżej i uśrednić sobie poniżej 1zl
Tutaj gra idzie o duże pieniądze, ale o tym leszcz się dowie przy 4-5zl
Zadałem sobie pytanie.Kto normalny z funduszu inwestycyjnego(w ktorym jak zakladam siedza ludzie,ktorzy znaja sie na inwestowaniu i spekulacji) zostawia sobie duzy pakiet a potem zysk ze sprzedaży pożycza spolce,ktorej akcje przed chwila sprzedal.Myslalem,ze to moze jakas forma wyprowadzania pieniedzy ze spolki.Ale tak jak napisales.Moze to pozyczka,zeby sprzedac te 78 milionow na wyzszych poziomach.Mam nadzieje,ze tak bedzie.Pozdro
W sumie jeszcze Boruta nie przejęła InventionBio, a im Cypryjczycy pożyczyli, a InventionBio ma też iść na giełdę i tego szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego oni też mają iść jak Boruta chce ich przejąć. To mnie niepokoi, choć z drugiej strony jak piszesz, jakby to był przekręt jakiś to po co joyfix by sobie zostawił tyle akcji Boruty. Oni sprzedali zaledwie 1/3 z hakiem swoich akcji Boruty.
Tak bylem na biomed,
Lecz już nie jestem bo ludzie nie chcą oddawać za bardzo osocza..
Pantaran swego czasu wskazywał na biomed, borute jako jednego z faworytów na 2021
Pamiętacie firmę NFPL ci dotacje dostawali cały czas raz 10 mln raz 20 mln w raporcie dotacje to było kilka dziesiąt mln a nic totalnie nic nie robili. Więc nie mówicie tu o tym że mają projekty warte nie wiadomo ile bo z eu okazuje się czego przykładem jest w/w firma można brać dotacje na co kolwiek tu masa inwestorów została skrzywdzona i oszukana przez zarząd nie ważne na jaki Szczytny cel był wysyp firmy z Cypru ważne że ubrali masę ludzi i komunikaty między czasie też miała zachęcić ludzi do kupna! Ja czuję się oszukany ta cała sytuacja i nie przemawia do mnie linia kredytowa bo może invention bio tego nie będzie chciało wykorzystać. Fakty są takie że firma ma się dobrze raport na pewno będzie dobry ale czy ich obchodzi wartość akcji?! Jak widać nie interesowało ich to wtedy kiedy koledzy sprzedawali w rynek. Czekaliśmy na wielkiego kogoś kto kupił duże pakiety po 1.65 ale niestety nikogo nie ma jesteśmy ubrani i tyle w temacie a szkoda bo były marzenia i plany. Pewnie nie bawem pojawi się komunikat że nie chca debiutu na GPW etc. Kasę nabili i tyle. Szkoda wielka szkoda bo zapowiadało się dobrze.
Podbijam.Zapraszam do dyskusji.Strasznie duzo smiecowych watkow zakladanych przez inwestorow siedzacych w zakladach psychiatrycznych.Pisza posty kiedy wypuszczaja ich z izolatek w celu pobrania lekow.
To fakt :)
Niech miela jest kilka podmiotów co mieli między saba akcje w jednym celu.
Zrobic dobra średnia ale 16 listopad raport a pitrm już tylko komunikaty odnośnie amerykanow i sandex
Chcesz powiedziec,ze miela akcje miedzy soba jednoczesnie zwalajac kurs? Niestety nie mam wgladu w arkusz.Do tego nie jestem jeszcze na tyle doswiadczony,zeby na podstawie wolumenu i zachowania kursu odroznic akumulacje od dystrybucji:) pozdro