• Helloween weekend Autor: ~Sonny [89.64.38.*]
    Podczas Helloween ludize na całym świecie kupują gry na przecanach i grają na potęgę, najbardziej w horrory.
    Nie wiem czy Steamdb uwzględnia już tą sprzedaż, nie mniej na dzień dzisiejszy mamy:
    1) Lekko przecenione "Vampire - Shadows of NY" obecnie 5,080 recenzji na Steam czyli szacunek sprzedaży 15-20,000szt. Po dodaniu konsol mamy spokojnie przekroczone 20tys kopii czyli gra zarabia na siebie.
    https://steamdb.info/app/1279630/graphs/
    2) Vampire - Cotteries of NY - z 20,880 recenzji na Steam wynika sprzedaż w granicach 65-100 tys kopii + konsole i inne platformy. W sumie może być i pod 200 tys.
    Jak na tak niszowe i tanie w produkcji i wydaniu gry Indie to wyniki aboslutnie zasługujące na uznanie.
    https://steamdb.info/app/1096410/graphs/
    Choć najbliższy raport kwartalny nie uwzględni tego weekendu, to jestem przekonany że wypadnie dobrze, (spólka zrezygnowała z emisji 3 M akcji czyli kasa na produkcje Serial Killers jest zabezpeiczona), a jeszcze lepszy powinien być raport podsumowujący 2020. Śmiało można patrzeć w przyszłość.
  • Re: Helloween weekend Autor: ~fan [147.12.250.*]
    Ładnie dzienny peak podskoczył.
    Już niedługo na tym forum nie zobaczymy takich merytorycznych wypowiedzi, tylko:
    UP, JW, GNIOT, tu będzie 100zł.

• Re: Helloween weekend Autor: ~gracz [193.25.0.*]
    Nie wiem gdzie Ty widzisz kolego te tysiące recenzji o których piszesz, bo jak patrzę na kartę steam jednej i drugiej gry to:

link

link
    Wejdz na:

https://steamdb.info/app/1279630/graphs/

Pod drugim wykresem jest: Owner estimations

5,080 .. 15,240 based on reviews

hahahahahahahahaha owners estimation =/= liczba recenzji :P daj spokój. poza tym ile można pisać, że to estimation jest wyciągnięcie z D... bo steam wprowadził konta prywatne i z tych kont nie zlicza danych?
    Jest tyle recenzji ile na steam jest pokazane, na każdej ur... grze. Nie więcej, nie mniej. Ogarnijcie to wreszcie. Pogadajcie z kolegami developerami czy coś, bo brednie takie to aż boli jak się czyta.

NEW YORK ma 239 recenzji z kopii kupionych na steam
    COTERIES ma 813 recenzji z kopii kupionych na steam

Muszę przyznać ci rację. Autor postu się myli.
  • Re: Helloween weekend Autor: ~Kosa [160.46.252.*]
    @gracz, nawet jak kolega sie pomylil, nie mozna sie zwracac do siebie z szacunkiem? Po co to obrazanie? I tak malo mamy normalnych uzytkownikow i postow tutaj.
    Nikogo nie obrażam. Piszę konkret.
  • Re: Helloween weekend Autor: ~Miki [5.173.67.*]
    To ja też Ci napisze konkret skoro wg ciebie twój styl pisania nie jest obrażaniem.

Ogarnij się wielki inwestorze bo traktujesz tu każdego z góry.
  • Re: Helloween weekend Autor: ~Sonny [157.25.48.*]
    faktycznie ze SteamDB błędnie odczytałem liczbę recenzji, ale dobrze odczytałem przewidywane ilości sprzedanych kopii na podst.owners reviews.
    Suma summarum:

Cotteries Reviews (posit+negat): 1051
    Cotteries Owners Estimations 21k-63k

Shadows of NY Reviews (posit+negat): 258
    Shadows of NY Owners Estimations: 5,1k-15,5k

do tego dochodzą konsole (prezes mówił w wywiadzie ile kopii przewiduje) i inne platformy sprzedaży, więc reszta jest już moim szacunkiem, z którym zgodzić się można lub nie.

• Re: Helloween weekend Autor: ~makabrra [165.225.207.*]
    Już nie raz temat steamdb czy tego typu stron był poruszany czy to przy premierze Vampirów czy każdej innej gry.
    Jest to niemiarodajne i należy brać te dane z dużym dystansem, tak samo jak słowa prezesa tej spółki.
    Bo potem raport stety niestety pokazywał inną prawdę od tej w/w.
[x]
DDISTANCE -11,27% 0,13 2025-06-03 11:04:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.