Dnia 2020-11-01 o godz. 14:27 ~Ola napisał(a): > https://www.o2.pl/informacje/niesamowite-odkrycie-covid-19-da-sie-rozpoznac-po-kaszlu-to-moze-byc-przelom-6570587332033312a
Tak, wczoraj widziałem reklamę aplikacji. Nie wiem czy Strzałkowski ma zmysł biznesowy, ale mają algorytmy AI i przetwarzanie dźwięku ( mowa). AI to wielkie słowo dla tego zastosowania, raczej wychwytywane są sygnatury. A tej wiedzy w ITL z pewnością niestety nie ma. Badań podstawowych nad poszukiwaniem tych sygnatur raczej nie będą robić, bo to zadanie dla instytucji naukowych. Mogliby na szybko kupić technologię sygnatur i pod swoim szyldem AI ją sprzedawać.
Niedługo i tak mamy mamy wszyscy chodzić z pulsoksymetrem na paluchu.
Dnia 2020-11-01 o godz. 15:07 ~Sheep napisał(a): > A jest jakaś firma na NC co to sprzedaje ':" pulsoksymetr". Może wystarczy taki ze smartwocha? ... w końcu tam sa dane i o pulsie i saturacji.
Wystarczy, ale cena zabija. Te masowe, pdp REFUNDOWANE, będą raczej poniżej 100 PLN z Vatem. Smartwatchy z pomiarem saturacji w tej cenie jeszcze nie widziałem, bo producenci czipów SoC chyba przespali temat.
Dnia 2020-11-01 o godz. 15:21 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2020-11-01 o godz. 15:07 ~Sheep napisał(a): > > A jest jakaś firma na NC co to sprzedaje ':" pulsoksymetr". Może wystarczy taki ze smartwocha? ... w końcu tam sa dane i o pulsie i saturacji. > > Wystarczy, ale cena zabija. Te masowe, pdp REFUNDOWANE, będą raczej poniżej 100 PLN z Vatem. > Smartwatchy z pomiarem saturacji w tej cenie jeszcze nie widziałem, bo producenci czipów SoC chyba przespali temat. >
Rozważana jest także wersja masowego monitorowania tych pulsoksymetrów przez tzw. Centrum Analiz. Czyli powstanie protokół wymiany danych. Open format, czy taki jak w ZUSie - otoczony tajemnicą przez wiele lat razem z umową?
Dnia 2020-11-01 o godz. 15:33 ~Sheep napisał(a): > To chyba Asseco to robi teraz? Dla ZUS
Pisałem o tej historii jako klinicznym przykładzie pewnych rozwiązań. Wtedy by to Prokom. Było to za czasów prezesa Alota, który za całokształt postawy dostał państwowy order w 2012. Niektórym do dzisiaj jeszcze się łezka w oku kręci.
Na mapach też się znasz ?:))) Wszystko wiesz, na wszystkim się znasz .... Może Ci się epoki pomyliły? I Ty nie ze średniowiecza, a z renesansu ?:)) Zawsze by to było ze 200 - 300 lat mniej na karku :)
O! Jesli o taliban chodzi, to jestem, jestem obecny! Dobry wieczor wszystkim w Trojcy Jedynym! Jak to mowia u nas na talibanie: nie wazne czy czysta, czy dwa czysta- grunt, zeby rura byla sztywna! A co do mrocznego sredniowiecza, to ja sobie mysle, ze tu moze chodzic o ...muzykę. Tak! Muzykę- Tę najpiękniejszą z muz. Spadam do rur
Dnia 2020-11-01 o godz. 19:35 ~Ola napisał(a): > Na mapach też się znasz ?:))) > Wszystko wiesz, na wszystkim się znasz .... > Może Ci się epoki pomyliły? I Ty nie ze średniowiecza, a z renesansu ?:)) > Zawsze by to było ze 200 - 300 lat mniej na karku :) >
No tak, To mówisz Mroczny, jako obdarzony nieprzeciętnym słuchem, że jest możliwe poznawanie covid po kaszlu... Tak naprawdę to psy rozpoznają cukrzyce i raka po zapachu więc może w tym coś jest... W końcu większość z nas jest galaktycznie głucha..
A zakończenie się nie spodobało ?:) Znacznie Cię odmłodziłam...:) Zresztą co tam...u facetów najbardziej interesującą częścią ciała jest mózg. A ten masz bardzo , bardzo w porządku..., zatem w metryki nie zaglądamy :) Ps. Mam nadzieję, że jesteś naturalną inteligencją a nie sztuczną....
Panna chyba jednak, bo synchronizacja pełna. A Wilków nie ma;wszystkie Gajowy załatwił. I teraż Czerwone Kapturki i Owieczki hasają po GPW i NC na całego. Za nami cała gwardia :)) Więc bój się, bój :))