Może są różne możliwości - ja osobiście robię to tak -wykorzystując darmową bezpłatną funkcję na stronie ministerstwa sprawiedliwości -oryginalny KRS link
link tzw„
Przeglądarka dokumentów finansowych” umożliwia ona między innymi pobranie dokumentów finansowych i to czynię klikam link pokaż szczegóły danego dokumentu i pojawia się nowa strona w nowym oknie i na dole tam jest funkcja pobierz dokumenty z której korzystam zapisując je na swoim komputerze .Mając je na swoim komputerze korzystam z przeglądarki która działa dla każdego typu sprawozdania zgodnego ze schematami opublikowanymi na stronie BIP Ministerstwa Finansów czyli dla plików
XML odpowiednio sformatowanych.
Link do przeglądarki e-sprawozdania https://e-sprawozdania.biz.pl/show/ Po wejściu do linka proszę nacisnąć klawisz "Przeglądaj" i wskazać miejsce skąd należy pobrać plik- w moim przypadku z mojego komputera bo wcześniej pobrałem tak jak opisałem na początku wpisu. Po zatwierdzeniu pliku proszę nacisnąć klawisz "Pokaż e-sprawozdanie".
Aby obejrzeć plik dołączony do e-sprawozdania należy (po wejściu w przeglądarkę) wejść w link z nazwą pliku obok napisu "Zawartość binarna pliku kodowana w standardzie Base64".
Po wybraniu linku otworzy się przeglądarka plików pdf ze wskazanym plikiem.
Sprawozdanie można wydrukować po naciśnięciu kombinacji klawiszy CTRL + P lub też wybraniu opcji drukuj.
Szanowni Państwo,przy okazji warto wiedzieć że z przeglądarki możemy korzystać dzięki między innymi Indygo Polska sp. z o.o.
Zespół pod kierownictwem kolegi
Jarosława Bogusza oddaje w Państwa ręce bezpłatną przeglądarkę. Projekt został wykonany przez nas całkowicie non-profit.
więcej