Ok. Dla mnie to nie ważne, wiem po co była ta wycena Kaliwoda. Fundy pukaja do właścicieli, żeby im sprzedali akcję, bo spółkę dobra i typowy LT. WIEKSZOSCI pseudo LT już tu od miesięcy nie ma haha i się zdziwia. Stop. Dosyć. Milczenie jest złotem. Seeya
Dzisiejszy Parkiet - "Branże z potencjałem do zwyżki"https://www.parkiet.com/Analizy/311029992-Branze-z-potencjalem-do-zwyzki.htmlMaciej Bobrowski dyrektor wydziału zarządzania portfelami, DM BDMWydaje nam się, że wraz z nową falą przyrostu zachorowań na Covid-19 inwestorzy nadal będą musieli się borykać z dużą niepewnością dotyczącą otoczenia makro. Jesteśmy jednak w zupełnie innej sytuacji niż na początku roku, gdyż obecnie główne zagrożenia dla poszczególnych biznesów są z reguły znane i w wielu obszarach możliwe do zarządzania. Dlatego naszym zdaniem inwestorzy nie poddadzą się takiej panice, jaką widzieliśmy wiosną na GPW. Obserwowany spadek indeksów w październiku wydaje nam się już dość zaawansowanym ruchem wyprzedzającym.W perspektywie średnioterminowej preferowaną branżą numer jeden jest dla nas gaming. Podstawowy argument to otwarty rynek globalny dla takich podmiotów oraz sprzyjający wynikom okres pandemii. Zwracamy jednak uwagę, że w tej grupie spółek jest coraz więcej podmiotów z wyceną, której nie potrafimy uzasadnić.