• Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~Mirrr [31.182.169.*]
    mimo ogólnej bryndzy....
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~Inżynier [5.174.172.*]
    Pozytywne spotkanie z Prezesem dla Portalu Analiz
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~fundamentalny [185.234.210.*]
    Ani kurs, ani płynność ostatnio nie zachwyca. Ciekawe czy fundy mają jeszcze jakieś akcje do wyrzucenia.

W sumie to na dniach powinno pojawić się kilka potencjalnie cenotwórczych informacji.
    * Na dzień 2020.11.06 - podpisanie umowy dotyczącej sprzedaży działu IT za prawie 4mln
    * Raport Q3 2020.11.13
    * Wisi temat podpisania umowy na realizację tłoczni - chyba że coś mi umknęło i to już zostało podpisane.

Warto posłuchać webinaru dla PA na YT spółki. Atrem powszechnie uchodzi za nudną spółkę, a operuje w bardzo ciekawych sektorach. Musi tylko zacząć regularnie pokazywać zyski.
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~fundamentalny [193.35.47.*]
    Ale automat sprzedający jedną akcje i odpowiedzialny za wystawianie po 240-270szt w arkuszu nie próżnuje.

Prawdopodobnie tego typu operacje są operacjami bezprowizyjnymi - dlatego mogą się w ten sposób bawić - dziwne, że regulator na to pozwala. Handel tego typu to ewidentna manipulacja kursem. Na bankierowym forum immobile również zwrócono na to uwagę.

W sumie szkoda, bo zarząd całej grupy dwoi się i troi żeby przyciągnąć akcjonariuszy, a w taki sposób rzucają mu kłody pod nogi.

• Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~Atr [37.7.169.*]
    Kto takie automaty ustawia? Czy to zawsze fundy, czy indywidualni tez tak robią?
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~fundamentalny [193.35.47.*]
    Ta indywidualni tacy jak ja czy Ty to sobie mogą. Min 3-5zł taka operacja kosztuje.

Pierwszy punkt zrealizowany - super, że udało się ten dział sprzedać. Masa kosztów odejdzie. Mnóstwo środków dla firmy. Taki zastrzyk gotówki pozwoli jej porządnie stanąć na nogi i jeszcze lepiej przygotować się do realizacji kontraktów przygotowanych na 2021.

W sprawie kontraktu na tłocznie pojawiło się odwołanie - wie ktoś ile ta procedura trwa?

Pozostaje czekać na raport.
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~Mirrr [31.182.169.*]
    Zapowiada się ładnie.
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~fundamentalny [83.5.224.*]
    No i prezentowany przez mnie harmonogram z odrobiną napięcia został wypełniony. Co będzie dalej? Tego nie wie nikt. Osobiście liczę na:
    * Dobry wynik w Q4 - dodatni wynik z działalności operacyjnej + zaksięgowanie zysku ze sprzedaży działu IT.
    * Wejście w 2021r. ze świetnym backlog'iem.
    * Poprawę przychodów oraz zysków w 2021.

Pamiętajmy, że w wywiadach wielokrotnie pojawiały się informacje o odwoływaniu przetargów (covid). Liczę, że w 2021 temat modernizacji infrastruktury energetycznej ruszy z kopyta.

Ps: to tylko moja szklana kula i takie tam spekulację. W żadnym wypadku nie rokomenduje i nie naganiam - zachęcam do dokładnego zapoznania się z sytuacją spółki.
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~Future [5.174.217.*]
    Jak to nie wie nikt? Ja wiem: będą wzrosty na ATREM - to oczywiste.
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~Mirrr [31.182.152.*]
    Tak będzie!
    No Nowy Rok - wzrost kursu na barani skok, a później znacznie więcej..... To moja prywatna opinia!
    Potwierdza się! Ale to dopiero początek!
    Rusza i rozpędza się. Tu się będzie działo....
  • Re: Coś wreszcie drgnęło. Autor: ~fundamentalny [83.5.124.*]
    Straszy w arkuszu to zlecenie ~30k, pierwotnie było to ~42k, może kolega zdecyduje się wystawić je z 10gr niżej :)

Bardzo optymistyczny podcast. Fajnie gdyby udało się w 2021 mieć powtarzalny dodatni wynik i poprawę przychodów. Baza za obecny rok wydaje się niską.
[x]
ATREM 2,08% 63,90 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.