w porównaniu do 2019 wynik rewelacyjny. Teraz żeby za 4 kw zysk był na podobnym poziomie, to będzie super. Jeśli tak się stanie, to mogą mieć zysk za 2020 około 3,6 mln, a to jest ponad 10% obecnej kapitalizacji. Wtedy można się spodziewać w przyszłym roku kolejnego skupu akcji, tym razem znacznie większego, bo i kasy więcej. Jak to zwykle bywa przed wynikami kurs zostanie podbity na co najmniej 60 zł, a więc teraz dobry moment na dobranie akcji jak ktoś ma wolne środki. Możliwy też drugi scenariusz, przy takim zysku kurs akcji powinien oscylować w okolicy 100 zł, a więc możliwa podbitka kursu na 100 zł, znalezienie inwestora i odsprzedanie mu pakietu akcji po np. 100 zł, ten scenariusz znacznie bardziej optymistyczny
" zadłużenie netto w bieżącym okresie wyniosło 772 tys. PLN wobec kwoty 9.214 tys. PLN na koniec roku 2019 (spadek o 8.442 tys. PLN, tj. -92%). " bardzo ładnie zmniejszyli zadłużenie, czyżby spółka była przygotowywana do przejęcia? Obecne zadłużenie jest symboliczne
identycznie jak ty oceniam roczny wynik na 3,6 mln , robią chłopaki wreszcie porządek , zamknęli wtryski , konsolidują folpak , łykają dotacje , zarobią na koronawirusie pewnie oddadzą tylko część dotacji , arkusz na sprzedaż pusty , blokada ustawiona , w akcjonariacie po skupie zeszli z % tylko purgałowa ma więcej , a kopik chyba nie odpowiedział na wezwanie , ja już swoje odkupiłem
wyniki świetne za 3 kw. i bardzo dobre działania spółki na przyszłe okresy, cel 100zł lub więcej za akcje, skup po 85 to pikuś wobec tego co będzie się dziać, dobrze że mnie zredukawano i nie sprzedałem większości.
przy tak świetnych wynikach za 3 kw 2020 ( zyski znakomicie lepsze niż w ub. okresie, wielka obniżka zobowiazań i poprawa innych wsk.) nie ma chętnych do inwestowania w tą spółkę?
No jakby codziennie takie obroty były to kurs by ruszył. Papiery jest mało to i grube ryby by kursu nie utrzymały w ryzach. Przynajmniej nie paroma akcjami.