Dnia 2020-12-01 o godz. 14:35 ~rtomala napisał(a): > żeby wprowadzić zamieszanie wśród zamieszanych
Zastanawia mnie czasem czy ktokolwiek się na to nabiera. Sztuczność w ich "postawach" (o ile można tu mówić o trzymaniu pionu, a co dopiero jakiegoś poziomu) jest tak czytelna, że aż razi. Po prostu każdy jak jeden mąż krzyczy: Zaufaj mi! Ale co złego to nie ja... xD Żaden nie weźmie odpowiedzialność za swoje słowa.
Na ten moment będzie granie pod Cyberpunka i branże gier jednak widać już na Wig games ,że to ostatnie loty. Po wykresie rocznym widać szczyt ich możliwości ,a od 6 miesięcy idą bokiem ,więc będzie wybicie dołem. Spółki z branży gier będą jeszcze grane w grudniu pod święta i związane z nimi prezenty ,choć gospodarstwa domowe ograniczają wydatki na święta o przynajmniej 30%. Ten miesiąc to ich ostatni.
Od stycznia zaczynamy grę pod OZE oraz spółki pro ekologiczne. Tak to widzę.
W połowie grudnia dowiemy się o wyborze Bidena przez elektorów ,a w połowie stycznia zaprzysiężenie ,co powinno przełożyć się na całkowite pro ekologiczne działania UE i USA. Do tego czasu budżet UE powinien być już przegłosowany.
Trzeba tutaj dodać ,że w grudniu wiele państw zaczyna szczepienia ,a od połowy stycznia rusza to na masową skalę.
Ceny prądu idą w górę o ponad 10% przez opłatę mocową ,a dodatkowo może wzrosnąć również opłata za 1KW energii ,jak nie teraz to od czerwca o kolejne 10-20%. To tylko zwiększy opłacalność instalacji pv.
Firmy płacą znacznie więcej za prąd od kowalskich ,a tym sektorem zajmuje się NVV i NVG.
2021 rok będzie przełomowy ,a branża OZE ma najlepszą przyszłość ,bo jest dotowana jak żadna inna. Lobby ekologiczne jest ogromne.
Ekspert Matiz zapowiada dołek na Gamedev! :-) BUAHAHAHA! Aby rozjaśnić twoją wyobraźnie i pusty czerep powiem ci tylko tyle iż takie MovieGames zarabia z jednej premiery gry więcej niż Novavis przez cały rok! Swoją drogą kiedy Novavis zacznie zarabiać? Ciągle ściągają niezapłacone faktury? Nawet w lato mieli problemy z odbiorami a przecież Covid tak nie szalał!
Przychody 9,9 mln zł Zysk blisko 6 mln zł Kapitalizacja 288 mln zł C/Z 48
Novavis :
Przychody 6,8 mln zł Zysk 921 tys zł Kapitalizacja 65 mln zł C/Z 70
Jakoś za dużej różnicy nie ma jak widać porównując obie spółki z tą różnicą ,że NVV zysk ma w należnościach z racji innej specyfiki branży co jest chyba oczywiste.
No ale co ja tam wiem. Przecież nie prowadzę fanklubu zubrzyka ,gdzie to się goli leszczy ile wlezie pod naganianie.
Dodam jeszcze ,że Wig Games jakoś dziwnie od 7 miesięcy jest w trendzie bocznym i nie ma mocy iść dalej na północ mimo ,że CDP rośnie.
Jak widac wiekszosc nie ma racji na gieldzie. Jedeneascie lapek w dol, od tego czasu ponad 13% zjazd,a nie zapowiada sie na odwrot. Raczej zapowiada sie na gniecenie, miazdzenie.