MOSTOSTAL PŁOCK SA (26/2020) Zmiana terminu przekazania raportu okresowego. W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 1/2020 z dnia 27.01.2020 r., Zarząd Mostostal Płock S.A. informuje o zmianie terminu przekazania do publicznej wiadomości raportu okresowego za III kwartał 2020 roku. Poprzedni termin - 27.11.2020 r. Aktualny termin - 29.10.2020 r.
Będzie grubo...
Będzie zabawa.
Widocznie wiedzą, że dobrych informacji długo w tajemnicy nie utrzymają, dlatego wolą, aby rynek szybciej je skonsumował.
Wyniki raczej nic nie pomogą przy takim rynku W zeszłym roku było tu prawie 2 mln zysku. Nie sądze zeby teraz zrobili lepsze. Spólka przyzwyczaiła do c/z 3-4 i tak sie buja......obym sie mylił
"w trzy kwartały 17 mln. ! cały rok 2019 8,8 mln" tak wygląda zysk Plastboxu, zainteresowanie spółką prawie żadne.
Na MSP coś może ewentualnie się ruszy, jak podejmą uchwałę o wypłacie dywidendy, może coś się ruszy, jak panika wizją lockdown'u minie i np będzie espi o podpisaniu nowej umowy, jakieś przesłanki ku temu mogą być (podpisanie umowy ws zabezpieczenia należytego wykonania umowy) ale niekoniecznie, bo może dotyczyć zabezpieczenia dla aneksów do umów, które już są. Miałem cichą nadzieję, że dzisiaj coś się ruszy, po wynikach nawet nie taką cichą, ale wyniki wynikami a rynek swoje.
Dnia 2020-10-29 o godz. 10:52 boboslaw napisał(a): > Ludziska ludziska. Zysk na 1 akcję 2,96 zł, w zeszłym roku 3, 74, teraz 1 akcja kosztuje 8 zł, rok temu 6-7 zł. Obudźcie się cudów nie będzie
ale to juz nie naganiasz na 12?
To jest sumowany zysk roczny łapaicy 3 mln z 4Q 2018 w 4 q 2019 było 0.6 mln Teraz za 3 kwartały jest juz większy zysk niz za cały 2019
A nie naganiam i nigdy nie naganiałem. Po prostu był taki moment, że tak uważałem. Jak zmieniłem zdanie to sprzedałem akcje i teraz jestem obserwatorem, co nie znaczy że czasem czegoś nie napiszę..
Wartość księgowa tej firmy to blisko 26 mln, a ty chciałbyś ją kupić za 20 mln bo tak ci wychodzi z pomnożenia liczby akcji i ich notowań... dobry z ciebie ekonom...