• Czy Delko powtórzy q1? Autor: ~Inwestor [88.156.140.*]
    Jestem tego pewien a nawet spodziewam się 10kk zysku.
  • Re: Czy Delko powtórzy q1? Autor: ~hhh [77.65.101.*]
    obawiam się że konserwatywny (rodzinny) styl zaradzania firmą nie przyniesie dobrych rezultatów.
    kurs raczej zakłada dramat jak w 2Q

pandemia ograniczyła juz na pewno rucg w sklepach Delko a przez internet to coś wogólesprzedają?
  • Re: Czy Delko powtórzy q1? Autor: ~xxx [194.1.217.*]
    Na razie jedyne co umie powtarzać to od 20 sesji być na minusie.
  • Re: Czy Delko powtórzy q1? Autor: ~lalala [18.197.108.*]
    Ja tu w Q2 dramatu nie widziałem. Raczej solidny zysk w trudnym dla spółki czasie lockdownu. Ale każdy w końcu inaczej robi analizę.
  • Re: Czy Delko powtórzy q1? Autor: ~greg [31.0.38.*]
    Dnia 2020-10-28 o godz. 14:08 ~lalala napisał(a):
    > Ja tu w Q2 dramatu nie widziałem. Raczej solidny zysk w trudnym dla spółki czasie lockdownu. Ale każdy w końcu inaczej robi analizę.

...Z komentarza prezesa do wyników za II kwartał przy kursie powyżej 20 zeta....O ile koronawirus i związany z nim możliwy kryzys nie pokrzyżuje planów, liczę na dużo lepszy wynik finansowy na koniec 2020 roku i dalszy wzrost akcji. Życzę zdrowia i jeszcze większych zysków wszystkim Akcjonariuszom naszej Grupy. Dariusz Kawecki Prezes Zarządu
  • Re: Czy Delko powtórzy q1? Autor: ~vic [83.24.128.*]
    Oczekiwania były większe ale mimo trudnej sytuacji spółka jednak miała zysk. Wierzę, że zarząd wyciągnął wnioski z epidemii i znalazł najlepszy sposób działania. Dla mnie to okazja do zwiększenia pozycji. Ale każdy ma swój rozum.
  • Re: Czy Delko powtórzy q1? Autor: vogg_pl [89.64.66.*]
    Czy tutaj wszystkim w dupach się poprzewracało? Polska, porządna, prowzrostowa spółka co na Analizie fundamentalnej w Biznesradarze wygląda jak słynne Delko (całe na zielono rosnące), a tutaj oczekują złotych gruszek na wierzbie, których nie ma, więc spółka be?

Analizowałem ich Q1 i Q2 i było lepsze niż w poprzednich latach, trend wzrostowy zachowany. Będzie tylko lepiej, a kurs zeszmacony totalnie przez spekulantów, co setek % oczekują... Covidowe pokolenie inwestorów...

Osobiście zapakowany, żal nie brać tak świetnej spółki, na której jest bardzo niskie ryzyko straty, a bardzo perspektywiczne wzrosty na kursie.

Nie wiem też skąd pomysły, że covid im nie służy. Covid im pomaga i przyspieszy wzrosty, ale stabilne i konsekwentne, a nie rakieta Tesli!
[x]
DELKO -0,62% 6,38 2025-10-21 17:02:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.