Długoterminowy!!! powrót większego kapitału,przebudowa portfeli,doważanie przecenionych akcji lokdownowych-- gtc,kosztem napompowanych i przeszacowanych covidowych.
Powąchały przed covidem 12zł w 2020r,ale masz rację,że czas nadszedł wyjść ze stagnacji na wyższe sumy! Hans, to opłacało się dzwonic do prezesa ze 100akcjami? w poscie z 8.11.2020r z godz.20.34.??? Gdzie Hans,tam zawsze optymizm.
Większy kapitał przerzucił się już z akcji covidowych na lokdownowe(dokupowanie gtc) i robi przetasowania portfeli. 90% skuteczność szczepionki będzie widać w nadchodzącej przyszłości i długoterminowi ,duzi inwestorzy już to widzą.
Był,jak zauważyłeś,więc czas przeszły,więc teraz czas na gtc,który też był kiedyś po 50,41zł potem ok 22zł.potem ok 12zł i jeszcze się nawet nie podniósł z covidowego zjazdu w 2020r. Napisz coś jeszcze,,pozytywnego''.
Chyba nie,bo było w jakimś przypadkowym, starym wątku z innych akcji, żona,jedna córka lub dwie,moje wróżby są oparte na faktach,nie chce mi się szukać ,ale jak będzisz nalegał,to się postaram.
I nie pisz już tych pesymistycznych postów,bo uwierzę,że tu trole spadkowe istnieją.A doważanie gtc przez dużych naprawdę teraz trwa, sam zobaczysz gdzie dojdzie ,zanim będzie wiosna...
Hans wyluzuj,nie obrażaj się, bo miło się z tobą rozmawiało,nawet gdy podważałeś k a ż d e moje zdanie i pogódż się z tymi trzema postami z tego wątku z dnia10.11.z godz 23.07 i dwoma z dziś z 11.11 z godz.11.14 i z godz 16.12.
Pisz,co chcesz,a ja oczywiście twierdzę,że lockdownowy gtc jest i będzie od teraz dokupowany,a sprzedawane będą w szczególności akcje covidowe.Duży kapitał długoterminowy wie,co ma robić i jak będzie wyglądać przyszłość,skoro pojawiła się szczepionka o 90% skutecznośći. Sprawdż sam, ile osób tu dotychczas miało rację i black944 miał/a rację, i Dan miał rację,który pisał,że sprzedaż to teraz tylko straty leszcza i gtc ma obecnie rację.
To wszystko już się zaczyna dziać i już się dzieje,a widać to po zachowaniach kursu od dnia pojawienia się infa o skutecznej 90% szczepionce.Wystarczy spojrzeć i widać,że od 9 listopada gtc już zaczęło rosnąć,a allegro i cdr -spadać.Pociąg ruszył.Cały rynek nie wyglada za różowo,ale poturbowane spółki według mnie będą w cenie.
Szczepionka Moderna 94,5% skuteczności (info dziś),do tego z bdb przechowywaniem + szczepionka Pfizer = trwała ,długoterminowa zmiana kierunku na tych.którym locdawn dotychczas nie sprzyjał,czyli gtc. Kapitał przenosi się od 9.11 z tych,któtym locdaun sprzyjał(np.allegro,cdr),na spółki z długoterminowym potencjałem i perspektywami,np.gtc.Tak to wygląda według mnie.
Na razie to skromnie przerzucaja male pakiety, chyba ktos chce zrealizowac strate podatkowa za 2020 ale idziemy w dobra strone, raport bedzie na plusie jestem tego pewny.
Tak tak.od jutrq rakieta i tak od 2010r.Te wszystkie forum sa masakryczne.Jak kurs leci -8 to grubi chca taniej kupic albo ze leszcze sprzedaja.jak jest delikatny - lub + to przerzucja i ciagle cos wymyslacie.Napiszcie wprost a nie pociskacie tu farmazony.Tej spolki Gtc nie chce nikt kupowac proste.Zrozumcie to.Obroty mizerne jak w budce pod blokiem
Dobrze,że ty przynamniej jesteś Hans,a to co wyżej było przeze mnie napisane w ostatnich postach,będzie szybciej niż wydaje się Tobie i nie tylko tobie.Tak myślę i widzę.Z zaskoczenia?
A tylko co wspomniane przeze mnie dzis i ostatnio odmrozenie,otworzenie galerii już się zaczyna realizować,pięknie.Zeby jeszcze tak cena szła do góry razem z moimi myślami.
W nawiążaniu do twojego wpisu z drugiego wątku,to tak Hans, według ciebie to gtc już się wogle nie otworzy,albo za rok??? A może właśnie otworzy się na +100% w najbliższym czasie?? Ha,ha- tego nie brałeś pod uwagę?. To był żart. A może cdr coś spadnie?Co? -Czy urośnie do nieba? ALE Optymistyczne perspektywy dla szczepionki pfizer pozwalają zobaczyć światło na końcu tunelu,ale są też pierwszymi wyrażnymi sygnałami do rozpoczęcia rotacji w portfelach inwestycynych.Tak piszą i ja się z tym zgadzam (w poprzednich wątkach poruszany był ten temat przeze mnie).Piszą też,co już wcześniej było zasygnalizowane w moich wątkach,że postępy medyczne ogłoszone od 9.11.2020r.,sygnalizują ZMIANĘ TRENDU. Nawet J.P.Morgan ostrzega,że wielu bohaterów rajdu,którzy skorzystali na pandemii może doświadczyć,,wypadków'',kiedy szczepionka zostanie ostatecznie zatwierdzona. A do galerii przed świętami pójdziesz?....?
W sumie to mogli już wypożyczyć go Hans 28.08.2020r ,to już byśmy byli dużo wyżej,szkoda gadać, a tak to teraz TYLKO???mamy info o dwóch konkretnych bardzo skutecznych szczebionkach+ ok.siedmiu w trakcie . Z 20.11 2020r podpisanie przez Generali z gtc umowy najmu w budynkach Matrix B,który mają ukończyć w IV kwartale 2020r.Poza tym 12.11.2020r przyznanie przez Scope Ratings dla gtc ratingu inwestycynego BBB-z perspektywą stabilną,a tym samym zapewnienie dostępu do międzynarodowych rynków kapitałowych i ifo z 9.11.2020r o sprzedaży przez gtc biurowca Spiral o wartości 41mln euro. Od 9.11 od szczepionki pfizer mamy przebudowę portfeli i doważanie przecenionych aktywów lockdownowych (GTC)kosztem juz .napompowanych -covidowych.