Jak to jest że w 2019 po dawnych zakładach Boruta, to jeden z najbardziej zagrożonych ekologicznie obszarów w Polsce.A teraz nagle taka firma eko? Czy to ta sama firma? Kumacie
"po" sami składowali odpady w betonowych wannach które i tak już pękają prywaciarze którzy przejęli tereny po zakładach dołożyli swoje 5 gr. nie dawny pożar wysypiska w zgierzu (i nie tylko) ale to już "grubsze polityczne" sprawy, myślisz, że czemu winnych brak pewnie chcą się odciąć od niechlubnej historii i ewentualnych kosztów utylizacji rekultywacji wg mnie i tak by nie było kar dla boruty zachem (nie znalazłem powiązanie między obecną borutą zachem jeśli siemylę to poproszę o informcję a eko-boruta) bo dotyczy to Eko-Boruta Sp. z o.o. https://rejestr.io/krs/103268/eko-boruta ale niesmak pozostał... i pewnie za to zmiana nazwy i tworzenie grupy hubtech kosmetyczna zmiana wizerunku bo historia nie bardzo pasuje do obecnego wizerunku "bio", kiedyś po kolorze bzury można było poznać jaki kolorant robią ;D ale to już historia
I na tym zakończymy, to już historia, a obecnie Boruta jest bardzo ekologiczna. Myślę, że zmiana nazwy spółki jest wskazana i dobrze, że się tego podjęli.