• Elbrus Capital Autor: ~Pol [94.254.187.*]
    https://www.pb.pl/fundusz-interesuje-sie-boruta-zachemem-1003342
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~Pol [94.254.187.*]
    Inwestycja Elbrus w spółkę może nastąpić jedynie poprzez bezpośrednie nabycie akcji na rynku giełdowym.
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~st [89.229.172.*]
    Sądzę, że już niedługo wyjdzie o tym info.
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~Wow [31.6.167.*]
    "Podpisanie umowy rozpoczyna etap negocjacji w sprawie potencjalnej inwestycji funduszu private equity – bezpośredniego zakupu istniejących akcji Boruty Zachem"
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~ja [194.242.62.*]
    A oto i okazała, genewska siedziba tego szwajcarskiego funduszu z rosjanami w zarządzie:

https://www.google.pl/maps/place/Rue+de+Hesse+1,+1204+Gen%C3%A8ve,+Szwajcaria/@46.2019123,6.1397226,3a,74.9y,323.1h,83.97t/data=!3m7!1e1!3m5!1sLHiKaHOr2OOCw9qpWFNf8A!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DLHiKaHOr2OOCw9qpWFNf8A%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.gws-prod.gps%26thumb%3D2%26w%3D86%26h%3D86%26yaw%3D318.6082%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x478c64d5ef59c1c9:0x4b41e796a997f32d!8m2!3d46.2020281!4d6.1396283

• Re: Elbrus Capital Autor: ~RM [89.76.222.*]
    Ładnie obok tiffanego - obawiam się że nie byłoby cię stać na cokolwiek na tej ulicy - czego się spodziewałeś wieżowca dla 2 osób? To jest fundusz private quality - a nie ogólnodostępny może to być 2 gości którzy zarządzają kasą 20tu milionerów np
    poprawka słownik :private equity
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~Ja [85.221.128.*]
    Ty patrz, że nie pomyślałem- oni są tam tak zakamuflowani, że brudel to tylko zmyłka, albo jeszcze lepiej, oni staropolskim zwyczajem robią interesy z tymi milionerami w towarzystwie prostytutek, przy akompaniamencie disco. Poważny inwestor - nie ma co. Tak zajęty biznesem, że od 10 dni zapomniał poinformować, że przejął pakiet od Joifix, ale na tyle rezolutny, żeby nas wszystkich poinformować z miesięcznym wyprzedzeniem, że ma taki zamiar.

No tak - przecież ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny, niż to że to firma krzak zarejestrowana niecały rok temu, pod najtańszym wynajętym adresem.
  • Re: Elbrus Capital Autor: panszwejk [37.120.211.*]
    pamiętam te same argumenty o siedzibie na Biomedzie przy 3.5zł.

Miesiąc temu ta dyskusja miałaby jakiś sens i moglibyśmy dywagowac. Teraz już wiemy, że akcje wywalili, a żaden fundusz się nie ujawnił.
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~Górnik [31.60.237.*]
    Artykuł z przed miesiąca wszyscy to znają Za kilka flaszek podpiszę takie umowy z kilkoma funduszami
    To podpisz z elbrusem postawie ci te kilka flaszek a niech strace kilkanaście
    a za beczkę wina załatwisz umowę z amerykańskim koncernem rolniczym który ma roczny przychód ponad 7 000 000 000 USD?
    nawet nie wiem jak skomentować tego trolla.
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~grabarz [95.160.159.*]
    panszwejk nie komentuj tego RM, to wg. mnie śmieć forumowy.....
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~RM [5.173.105.*]
    Przecież nie mnie komentuje idioto tylko gościa co nabija się z siedziby ,czytaj ze zrozumieniem ja bronie tu firmy
    Zwróć uwagę, że to umowa tylko o zachowaniu poufności - maja potencjalnie dobry produkt i wysyłając ofertę mogli zaciekawić takie odbiorcę, który aby rozpocząć rozmowę wymagał takiego dokumentu.
    Żeby była jasność- Boruta ma produkty i ma na pewno jakiś potencjał. Problem polega na tym, że to co się dzieje na giełdzie jest ekstremalnie oderwane od realnej działalność operacyjnej spółki. Przy 350 mln akcji ubiorę tyle leszczy ile się da. Zgarna wykreowane miliony, kontroli nad spółką nie stracą i życie będzie toczyło się dalej przy groszowyn kursie
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~fda [185.238.206.*]
    Zaraz zaraz a na jakiej to spółce gaimingowej 4 lata temu czytałem ze przy takiej ilości akcji nigdy nie bedzie 100zł ?
    Spoko - ja sam mam akcje, ale wolę racjonalnie patrzeć na to co się dzieje. Tu jest kręcony wał i lepiej być tego świadomym.
    Nie wiem o jakiej spółce rankingowej piszesz, ale czy tam:
    - główny udziałowiec wywalił akcje po podbitce,
    - czy była tam seria pozornie (bo mało konkretnych) info tuż przed takim wydalenie,
    - główni akcjonariusze zamierzali tam sprzedać sami sobie udziały spółki zależnej poprzez 50% rozwodnienie akcji
    - itd itd
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~chamcynik [95.160.159.*]
    nie szarżuj "ja" do ciebie piszę bo jeszcze się zdziwisz jak lawina pustej kasy zaleje wszystkie giełdy bo już nie ma gdzie uciekać z inwestycjami. Aaaaaa i przypomnę Ci się co do wskaźników za rok, jak bardzo bezsensownie się kleicie do starych wskaźników c/z, c/wk....zobaczycie za chwilę kompletnie nowe rozdanie analiz.....mierzenie spółki jej kapitalizacją w obecnym syyyyfie jest passe. Zobaczysz co będzie za rok. Pozdrówka i obudź się bo jesteś nowym pokoleniem, które nie czuje co się za chwilę zacznie dziać. PS. Rowerem też nie umiecie jeździć (wg. mnie) oszołomy wy, ale już wam wprowadzają przepisy, że jak kogoś uderzycie na przecięciu czerwonej z pieszymi "białymi"....to sorry ale wyrok...w zależności, co spowodujecie. Uważajcie zatem w tych newralgicznych punktach bo zaraz będą tablice rejestracyjne dla rowerów i wtedy cienka gumka z waszym oszołomstwem, co wam teraz grzecznie pisze...
    A czy ja gdzie napisałem, ze to już nie urośnie.... teraz możliwe jest wszystko.... ale - może w sumie masz racje, ze bezsensownie - próbuje pokazać, ze wszytki co się tutaj dzieje jest grubymi nićmi szyte i może ktoś to przeczyta i będzie miał świadomość jaka tu jest gra i z kim
  • Re: Elbrus Capital Autor: ~emigrant [73.74.155.*]
    DOBRE WSKAZOWKI !! mysle ze wiekszosc ulicy powina na jakis czas tu zaparkowac.
    jest tu duza grupa osob powiazanych biznesowo ktorzy beda chciec wycisnac jak najwiecej <mowa o spolce>
    maja teraz dobry czas na zrobienie kasy
[x]
HUBTECH 1,23% 0,25 2026-05-15 15:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.