Te gry od g-devs to zupełnie inny poziom niż wszystko inne z grupy PLW. Pomysł świetny. Byl taki popularny film co sie roboty bily więc baza potencjalnych graczy może być wręcz kosmiczna jak gra zyska rozgłosu.
Widzę Panowie, że tutaj troche większa kultura wypowiedzi jest, niż na niektórych kanałach. Aż chce się i coś od siebie dodawać.
Mało komentarzy, mały rozgros. Wiele nowych gier w produkcji. Wiadomo, że czas potrzebny na wyprodukowanie. Wiele z tych gier (jak nie wszystkie) od G-Devs zostaną wydane dopiero w 2022 zakładam. Niemniej już 2021 będzie obwitował w premiery, a 2022 może tylko zwiekszyc skalę. Ja na spadkach staram sie powiększać swoją pozycję.
Myślę że całkiem nieźle, Scrap Games w nie całe 24h od trailera ma ponad 150 osób a pewnie do wieczora będzie 200. Warto też zauważyć że nie było jeszcze postu na fb playway'a a ten może sporo dać. Natomiast Monster Domain ma już 240 także mamy jedne z lepiej budujących się tytułów od CFG.
Pamiętajcie jeszcze, że Prezes Inżynier w ostatnich aktualnościach mówił, że poza ACS i HFC w produkcji jest jeszcze 9 innych większych gier...tak sobie liczę z obecnie opublikowanych i wychodzi mi, że do tych 9 to trochę jeszcze brakuje, więc coś więcej w powietrzu wisi, z chęcią również Rebel-a od G-Dev-ów bym zobaczył...
Chyba za dużo oczekujecie od spółki powołanej we wrześniu. Te 2 dwa tytuły to i tak pewnie dużo pracy. Niech nam listy budują to wtedy rynek się zainteresuje. Ważne że CFG idzie droga PLW.
Mini - oczekiwania, a ciekawość to dwie różne rzeczy, przynajmniej z mojej strony. To prawda, spółka młoda, ale IP inne niż dotychczasowe, i trochę nowa nieznana noga CFG z tego może być, stąd ciekawość i chęć obejrzenia IP Rebela. Niech spokojnie działają, a że, CFG zaczyna wyglądać jak dojrzewające PLW (już po wczesnej fazie) to prawda, moim zdaniem tylko z jedną różnicą - większe i ciekawsze IP CFG.
CFG posiada obecnie 80% w G-Devs, Trailery sa bardzo obiecujace i jezeli beda zyskiwac na popularnosci a producje beda szly zgodnie z planem to "wartosc" tych udzialow moze wzrosnac rownie szybko. A wiadomo co to oznacza dla CFG w dlugim terminie...