• Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Midiu [37.47.121.*]
    Ile zarobiła Spółka Asbis? Rewelacyjne wyniki A co pokazał Zarząd Ab emisja obligacji by im się przydała tzn 5 lat spokoju za pieniądze Obligatariuszy i nasze Akcjonariuszy.Dywidenda Drogi Zarządzie!
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: jmalec [91.232.46.*]
    I popatrz, nikt nie podjął tematu. Przecież na tym forum są sami genialni analitycy głoszący wyższość AB nad Asbis. Tylko ten brzydki rynek ich nie słucha.
    Dałem się skusić i kupiłem po wynikach trochę ich akcji, żeby mieć ich na głównym ekranie. I już żałuję, bo mogłem za te pieniądze kupić Asbis, chociaż już stanowi 35% mojego portfela.
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Analityk [37.120.211.*]
    Ludzie, co to za trolling??? Przecież Asbis teraz to tonący okręt z którego chce uciec główny wlasciciel! Mówi o sprzedazy akcji. Raz coś zarobią, a kolejny rok dziesiątki milionów straty. AB zawsze dobrze zarabia! O czym my wiec mowimy? Idźcie na forum Asbisu i tam wciskajcie takie bajki haha
    Masz rację, szkoda czasu na AB. Wracam na forum Asbis
    A swoją drogą, kiedy to ASBIS robił straty, i dla czego to tonący okręt skoro rośnie szybciej, nie zadłużając się i płacąc ogromne dywidendy?
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~pamietajacy [83.23.96.*]
    to ci przypomne ze ASBIS robil straty i to jakie i nieraz! :
    Asbis, który pierwszą połowę 2015 r. zakończył z 19,3 mln USD straty netto, ... się kontynuacji wzrostowego trendu sprzedaży smartfonów i spadku w tabletach...

a w placeniu dywidendy mistrzem byla ABC DATA... az sie przekrecila .....
    Faktycznie jesteś Pamiętający. A może jeszcze coś sprzed wojny?
    A na poważnie, spójrz na dynamikę i wyniki ostatnich lat, i to mimo faktu, że Asbis wypłaca akcjonariuszom sutą gotówkę 2 razy rocznie. Nie musi przy tym emitować obligacji
    AB, które całą gotówkę zostawia u siebie nie jest się nią w stanie sfinansować.Co oni z nią robią? Może przekupują A może klientów terminami płatności? A może co innego?
    A przypowieści, że ktoś płacił dywidendę i zbankrutował można postawić naprzeciw znacznie liczniejszych przypadków tych, którzy nie płacili a zbankrutowali. Firma, która trwale nie płaci dywidend jest dla mnie podejrzana. No chyba, że jet to Google.
    Ale faktycznie szkoda czasu na takie rozmowy, koń jaki jest każdy widzi. Rynek też widzi.
    Szkoda, że nie mogę bez straty opchnąć garści akcji AB, które w tym tygodniu lekkomyślnie kupiłem.
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~geko [212.102.45.*]
    To trochę faktów o AB: przychody +33%, zysk netto +63% w samym tylko Q3... mało??? znajdź drugą taką spółkę!!!!! I to w pandemii tak potrafią!
    Wwracaj na Asbis, tam na pewno zarobisz hahahahahaha tylko załóż dobre pampersy!!!
    A co do dywidendy to AB akurat też płaci, ale sensowną, żeby kasa była w spółce na rozwój. Przecież ogłoszone już 44gr na akcje. No i mają >10 miliardów obrotów na Polskę, Czechy i Słowację, cywilizacja, UE... A Asbis? Nie ośmieszaj się... to republiki byłego ZSRR, gdzie chwila i Cię nie ma, gdzie różne rzeczy pod stołem... ja takiej spółki nie tykam... A do tego główny akcjonariusz chce sprzedać duży pakiet akcji.. dla mnie to śmierdzi. I nie dziwi mnie też, że może wynajmować płatnych trolli na fora internetowe :)
    A AB to jedna z najlepszych jakościowo firm na GPW. Jak tylko ludzie się zorientują, że to jest właściwie biznes e-commerce, to zobaczycie wycenę. Bo jest teraz mocne promo. Bye bye i nie przychodź spamować na wątkach innych spółek. Taka prośba :)
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Woj [83.27.224.*]
    Asbis król wyniki Super .Zarzad AB musi iść na praktyki do Asbis jak się robi biznes!!
    Ciągle przedłużają promocję.
    I jakoś nie ma chętnych. I nie będzie.
    Jak jest tak dobrze, to czemu, nie płacąc dywidendy, zadłużają się?
    Asbis płaci i się nie zadłuża.
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~aasbissanb [89.64.114.*]
    Spokojna twoja rozczochrana. Miej obie spółki w portfelu, najlepiej na tym wyjdziesz.
    Boruta zachem przed wybiciem i rajdem na północ.
    prof. Krzysztof Borowski z SGH w Parkiet wskazał Boruta Zachem jako spółkę z sygnałem do wzrostów

https://www.parkiet.com/Inwestycje/301159901-Osiem-wykresow-pod-lupa-prof-Borowskiego.html

Boruta bardzo szybko awansowała na złotówkę i dzielnie utrzymuje ten poziom, w ostatnich dniach trwała bardzo delikatna korekta a teraz Boruta została wymieniona przez Profesora Borowskiego jako spółka z sygnałem do wzrostów na wykresie. Profesor określił, że jego zdaniem droga na 1.30zł uważa za otwartą, natomiast ja od siebie dodam, że opór na poziomie 1.30zł w przypadku pokonania otwiera drogę na 2zł. Każdy kto choć trochę interesuję się giełdą wie, że niedawno zagraniczny podmiot kupił obligacje i niezwiązany ze spółką podmiot zainteresował ponad 100 milionów złotych. Inwestorzy z niecierpliwością czekają na ujawnienie inwestora, a jednocześnie trwają testy technologii które są prowadzone wraz z amerykańskim gigantem rolniczym Perdue Agribusiness - Perdue to prawdziwa firma nr3 w stanach zjednoczonych w produkcji kurczaków boilerowych, przychody Perdue są liczone w miliardach dolarów. Perdue jest wymienione z nazwy. Ponadto technologią zainteresowany jest również właściciel marki Bakoma czyli BZK Holding. Również znajduje się to w ESPI a więc w oficjalnym kanale informacyjnym który podlega regulacjom prawnym.
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Analityk [37.120.211.*]
    boruta może być hitem numer 1 w tym roku
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Kk [83.27.171.*]
    Wyniki i fakty pokazują jak nieudolny Zarząd AB od kilkunastu lat.Bareszcie wypłacił dywidendę i zaraz pobiegł po obligacje aby pozyskać gotówkę i płacić nasze pieniądze Akcjonariuszy na odsetki od tych obligacji.Ot taki Zarząd.Wymiana Zarządu to jest klucz Zasiedzieli się za długo.Popatrz ba wyniki Intela!!!
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Inwestor [31.0.89.*]
    Co ty bredzisz. Grupa ASBIS działa na rynkach w następujących krajach regionu Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki: Federacja Rosyjska, Słowacja, Ukraina, Polska, Czechy, Białoruś, Rumunia, Chorwacja, Słowenia, Bułgaria, Serbia, Węgry, Bośnia i Hercegowina, Cypr, Niemcy, Irlandia, Holandia, Turcja, Kazachstan, Estonia, Łotwa, Litwa oraz krajach Bliskiego Wschodu (np. Zjednoczone Emiraty Arabskie, Arabia Saudyjska i inne kraje Zatoki).

Przez nasze trzy główne centra dystrybucyjne, zlokalizowane w Czechach, w Zjednoczonych Emiratach Arabskich oraz w Chinach, centrala zlokalizowana na Cyprze wspiera sieć 26 krajowych magazynów w całym regionie EMEA. Sieć ta zaopatruje w produkty nasze operacje w konkretnych krajach oraz bezpośrednio ich klientów w ponad 75 krajach.

Do tego podpisane kolejne umowy dystrybucji na wyłączność w tym roku m.in monitory Philips do gier na terenie Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
    Asbis to jest firma globalna, która 20 lat temu rozpoczęła swoją działalność na terenie postsowieckim, teraz to firma globala.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.59.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zarząd ASBIS a Zarząd Ab Autor: ~Kk [83.27.171.*]
    Wyniki Asbis:
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20210121/asbis-odnotowuje-rekordowe-miesieczne-przychody-w-grudniu-2020-roku
[x]
ABPL -0,81% 122,20 2026-02-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.