• redukcja 85,9% Autor: ~PIETREK [89.66.70.*]
    Niestety(
    większość funduszy odpowiedziała.
    będą pytania, więc odpowiadam - tyle przyblokowali mi w CDM pod jutrzejsze rozliczenie
  • Re: redukcja 85,9% Autor: ~lukas8i8 [5.184.11.*]
    przy cenie 8,76 było to pewne możliwe ze odkupią z rynku wiec kurs nie powinien spadać
  • Re: redukcja 85,9% Autor: ~PIETREK [89.66.70.*]
    Nic nie odkupią.
    Te 85% niesprzedane wraca najpóźniej od poniedziałku w rynek.
    Oby nie rozmieniło 6 przy lekkiej panice
  • Re: redukcja 85,9% Autor: ~marioxx [46.174.208.*]
    To że fundusze odpowiedziały na wezwanie nie znaczy że resztę posiadanych akcji rzucą po rozliczeniu w rynek , według mnie uzupełnią stan .Ale to nie znaczy że nie będą chciały odkupić poniżej 6.
  • Re: redukcja 85,9% Autor: ~Zacznijcie_myslec [192.71.204.*]
    I nikomu nie daje do myslenia fakt, ze akcje sa blokowane na koncie w momencie zlozenia dyspozycji sprzedazy w wezwaniu (czyli do 19.10)... nikt z wypowiadajacych sie w tym watku nie zastanowi sie, ze nie ma mozliwosci, zeby akcje byly blokowane po terminie zlozenia zlecenia i zeby ktos dzieki temu widzial jaka byla redukcja... nikt nie zastanowi sie czy info, ktore zapoczatkowalo ten watek, to przypadek nie kolejna bzdura na forum bankiera. Gratuluje :)
    Przy składaniu zlecenia blokowana jest cała ilość zadeklarowana do sprzedaży ale gdy jest decyzja o skuteczności wezwania widać na rachunku ile jest zablokowanych do rozliczenia .Ja mam rachunek w ING i u mnie jest pełna blokada może niech napisze ktoś z rachunkiem w Santanderze to oni obsługują wezwanie.
    w santander całość
    Ech, byłoby pięknie.
    Więc doprecyzuję (szczególnie dla kolegi Zacznijcie_Myśleć),
    Złożyłem zapis na 10 000 sztuk. Dzisiaj zablokowano mi pod realizację zlecenia (jutro rozliczenie) 1409 akcji GTC.
    Reszta (8591 szt) wróci mi na konto najpewniej w piątek. Do tego dnia Santander ma rozliczyć transakcję.
    Kupowałem średnio po 6,25 zł, więc nie stracę jak sprzedam całą resztę nawet po 5,90.
    Nie zamierzam, ale jest tu cała chmara szczęśliwców, którzy kupowali w okolicach 6,05- 6,1.
    Oni mogą sprzedawać nawet po 5,70 i tak wyjdą na zero. Oby nie zechcieli :)
    Jest nadzieja, z moich wyliczeń wynika, że być może ze sprzedażą wstrzymał się jeden z dwóch ujawnionych funduszy.
    Co sugeruje, iż liczy na wyższą cenę. To by znaczyło, że w dłuższym terminie są szanse na wzrosty.
    W krótszym gorące łapki pchną nas na południe jak tylko dorwą się do zwracanych akcji. niestety
    chodziło mi o to ze zablokowana całość i nie wiem jaka redukcja
    Dziwna sprawa w CDM to chyba PKOSA już wiedzą ile mają rozliczyć a w Santanderze nie choć prowadzą skup.
    Na stronie DM BOŚ jest że rozliczenie transakcji 23.10.2020.
  • Re: redukcja 85,9% Autor: ~Zacznijcie_myśleć [88.199.23.*]
    Chyba jestem zmuszony zwrócić honor... teraz u mnie pojawilo sie info ile idzie do rozliczenia.
    Ja już mam zwrócone akcje na konto w CDM, ale jeszcze są zablokowane. Pewnie zwolnią najwcześniej po dzisiejszej sesji.
    Z tego co czytam to w różnych biurach jest różnie i teoretycznie mają czas na rozliczenie do 23.10.
    Obawiam się, że taki np. Santander może przytrzymać blokadę do końca dnia jutrzejszego.
    Dajcie znać kiedy zwolnią wam akcje, to na przyszłość wskazówka będzie, które biuro najsprawniejsze.
    No niestety, gorące rączki posypały odblokowanymi przed chwila akcjami, ale szczęśliwie na razie zatrzymało się na 6 zł.
    Oby był to konec, bo jakas podbitka w stronę 6,5 zł by się należała im dłużej nie będzie chętnych do sypania uwolnionych akcji.
[x]
GTC -1,91% 3,60 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.