Zapakowani a nie ma kto od Was tego odebrać co ? Żadnych pozytywnych info żeby wyjść z tego Klabubla... żal mi Was... za chwilę zwala bo już nie będzie pod co grać, oddacie po taniości. Bez merytorycznych odpowiedzi nikt Wam nie uwierzy w zaklinanie rzeczywistości.
sporo....nie dziwne skoro zielony jesteś. nie pytaj na czym opieracie, nie proś o merytoryke, bo brak Ci podstaw. nie piszę tego złośliwie tylko stwierdzam fakty. wygoogluj sobie zanim stwierdzisz coś równie głupiego j.w.
A na co właścicielom dzisiaj wysoki kurs? Jeśli nie chcą spekulować na akcjach, to im to wisi, pracuja na fundamenty, gdzie w pewnym momencie znajdzie się ktoś, kto zapłaci za akcję np 20 PLN. Większość z was nie ma pojęcia, po co był sporządzony raport przez Kaliwode. Wiem, każdy drobny chce zarabiać tu i teraz i dlatego potem traci, albo jakieś grosze zarabia. Jak straci, to potem wylewa swoje żale. Wiesz kiedy właściciel zarabia na akcjach i po co mu giełda? Zastanów się. Wielu też z giełdy wychodzi, wiesz dlaczego? Zastanów się drugi raz. Jako zarządzający spółką, wiem ile wynoszą koszty roczne bycia na giełdzie. NC jest tańszy niż GPW, mniej raportów, restrykcji itd, ale i tak kosztuje spokojnie banke rocznie. Wiesz czemu Wedel wycofał się z giełdy? Nie, nie z powodu kasy, był inny powód. Taki fajny przykład z ostatnich dni, gdzie spekulacja pokrzyzowala lekko plany.. A mianowicie Piotr..właściciel Krynica Vitamin ogłosił wezwanie na pozostałe akcję na giełdzie, żeby ja wycofać z giełdy. Wezwanie było na 5,60 chyba, a spekulacja na kursie, która była zupełnie nie po drodze właścicielowi popsuła trochę scenariusz, bo podbiła ulica i spekulanci 8.krotnie kurs akcji. Wiesz czemu Piotr chce wycofać spółkę z GPW? Tak, tu odwrotny scenariusz do Wedla. Więcej pisać nie będę. Michał i Robert właściciele wiekszosciowi Klabater nie są spekulantami, doceń to. Zobacz taki przykład spółki ostatnio granej 4mass, czy Boruta, gdzie wiedzą doskonale hak podbijać kurs odpowiednimi komunikatami. Po tygodniu dowiadujesz się jaki był cel, mnóstwo ludzi utopionych. I tak jest na 95% spółek, dlatego 5% zarabia. Pozdro
I nie powiem, też lubię sobie "pograc" , fajna zabawa , ale większość kapitalu inwestuje wg własnej strategii. I powiem tyle, że na graniu nie zawsze jestem na plusie, to zabawa, ale nie pisze potem bzdur na forum, bo raz) nie mam na to czasu, dwa) takie jest ryzyko tej zabawy. Inwestując w ostatnich latach duży plus, ale trzeba się czytać, poznać najlepiej właścicieli, prezesów itd. Trochę ich znam. Takimi dobrymi moimi spółkami, które mam to Ambra, ACAUTOGAZ, Budimex, co roku fajna dywidenda, a kurs stabilnie do przodu. Ostatni rok to był zakup ML SYSTEM, Klabater, One More Level. Siedzę i śpią spokojnie. Każda z tych spółek ma to coś. Powodzenia ci życzę. Ps. Pytanie ostatnie, czy wyciągnięty kapitał z Klabater po sprzedaży akcji pomnozyles? Jeśli tak, to bądź zadowolony, jeśli nie, to wiele nauki i cierpliwości przed Tobą.