Niestety nie. Nie ma progu 90% do wykupu przymusowego. Oni chcą, aby akcje zamienić na dokument i żeby to była spółka prywatna. Ja dziś się tego pozbyłem, bo nie chcę z tym zostać. Straty odrobię na WSE.
Ja się dzisiaj zapisałem na udział w walnym. Czas jest do jutra, wejdźcie na platformę swojego biura maklerskiego i wyślijcie zgłoszenie udziału w WZA, zazwyczaj jest to w zakładce Dyspozycje / Rachunek albo Dyspozycje / Inne, będzie tam Wniosek uczestnictwa w WZA.
Aha, moje biuro maklerskie poinformowało mnie, że nie można głosować elektronicznie, więc nie wybierajcie tej opcji.
Jutro będę rozmawiał z prawnikiem o możliwości zablokowania tej uchwały.
Zgłosiliście się na to WZA? Żeby zdjąć papier z giełdy muszą przegłosować tę uchwałę 90% głosów. Ja jadę w piątek na WZA i będę głosował przeciwko tej uchwale. Mam nadzieję, że też będziecie na tym WZA i też zagłosujecie przeciwko i Famur nie zdejmie papieru z parkietu.
skupuja juz dwa lata nie moga skupic jakis despert wystawia po 1 akcji zeby obrót był bo cigna to z notowan a nie skupia tylko dlatego ze ten kto mial sprzedac juz sprzedał reszta liczy na inne rozegranie tematu.
i mamy straznik kursu zeby za brdzo nie urosło tak jak to było przy 0,6 aby to niby zrobic wezwanie na 1,45
Dnia 2020-12-08 o godz. 14:00 ~magik napisał(a): > skupuja juz dwa lata nie moga skupic > jakis despert wystawia po 1 akcji zeby obrót był bo cigna to z notowan > a nie skupia tylko dlatego ze ten kto mial sprzedac juz sprzedał reszta liczy na inne rozegranie tematu. > > i mamy straznik kursu zeby za brdzo nie urosło tak jak to było przy 0,6 aby to niby zrobic wezwanie na 1,45 > > w h.... ja chca was zrobic i tyle.
Jeśli wejdą przepisy przygotowywane w sejmie to nie będzie można wycofać firmy bez wezwania
Mam pytanie jak w skrócie wyglądało tu wezwania od samego początku czyli pierwszego? Czy były fundusze tu wtedy i jeśli tak czy odpowiedziały? Pytam bo jestem akcjonariuszem Pgo z wiadomych przyczyn...
@Car Z mojego rozeznania wynika, że na etapie wezwań nie było żadnego fundu. Nie wykluczone, że z obecnego ' ff ' ~19%, jakieś silniejsze ręce mają 10%+ / rozlokowane na słupach ? /. Stąd wezwaniowy pat i próby carewicza - załatwienia sprawy rękami sądu :-(. Obecność fundów niczego nie zmienia. Ludzie nimi kierujący dostają pod stołem co potrzeba, i jedzą z ręki właścicielom...
... ale ja miałem na myśli, że kasa trafia do tych szefów właśnie :-). Fundy bawią się nie swoim szmalem, i wątpię aby obawiały się strajku ' moherowych beretów '. Ryzyko dla nich żadne, a " żyje się raz ". Znając zdolność D. do ' przekonywania ' sądów / :-( /, obawiam się, że akcjonariusze PTH oraz PGO są w ciemnej doopie...
Mam pytanie do akcjonariusza czy występował do sądu sam za pośrednictwem kancelarii adwokackiej jeżeli tak to jakiej. Jestem zainteresowany że względu na papiery PGO gdzie nastąpiło podobne działanie w stosunku do mniejszoscowych akcjionariuszy ?z góry dziękuję za info