Ja zaprzeczę. Enterprise Value ATM to wycena spółki ATM (kapitału akcyjnego) +dlug netto ATM (a nie dług AAW III). Kredyty i pożyczki na półrocze wynosiły w ATM razem 247mln a gotówka 12mln. Dług netto wynosi zatem 235mln. Stąd EV ATM = 707+235 mln = 942 mln.
Choć to nie taka prosta transakcja jak na pierwszy rzut, bo AAW III w księgach EV był po odjęciu zadłużenia, a w transakcji jest mowa tylko o korekcie po aktualizacji.
To mnie trochę niepokoi: " za łączną cenę ustaloną jako kwota 533,3 mln zł skorygowaną (prawdopodobnie pomniejszoną) o (i) zaktualizowaną wartość zadłużenia AAW III na dzień dokonania transakcji..."
Nie wiem kiedy zostanie przeszacowany ATM czy w 3Q czy dopiero w 4Q ale zaraz po tym zwiększą się aktywa pod zarządzaniem w funduszu EuroV, a więc i opłata stała będzie większa. Pojawi się także opłata zmienna z tego funduszu. jak duża nie wiem. Może nawet z 5-10mln zł. Natomiast bardzo udane IPO Answear ( podobno do końca tego roku) spowoduje także zwiększenie aktywów w funduszu TechV i może przywrócić pobieranie opłaty stałej z tego funduszu.
Nie wiem ile da się zarobić i czy da się w ogóle... Liczę na to, ale takiej gwarancji nikt normalny ci nie da ( chyba że trolle).
Mam trochę niższa srednią...